Blog

Zinfandel Wine - Vinificație, stiluri, cele mai bune vinuri (2021)Băuturi

Vă întrebați ce vă poate oferi vinul îndrăzneț Zinfandel?

Zinfandel, cunoscut cu afecțiune sub numele de Zin în SUA, este un vin roșu adorat pentru caracteristicile sale afumate, dulci, mirodenii exotice și fructe. Strugura Zinfandel face, de asemenea, un vin delicios de trandafir dulce pe care îl cunoaștem acum sub numele de Zinfandel alb.

De unde a venit acest strugure fantastic? Cum se face vinul Zinfandel și ce este mai exact White Zin?

Aflați răspunsurile la toate aceste întrebări (și multe altele) până la sfârșitul acestui articol. În plus, avemopt dintre cele mai bune vinuri Zinfandel pentru tinepentru a verifica, șicel mai ușormodalitate de a le cumpăra!Citește și:

Consultați acest ghid final pentru a descoperi cele mai inteligente modalități de a investi în vin . De asemenea, explorați vin roșu demn de pivniță și vin alb elegant recomandări perfecte pentru colecția ta.

În acest articol, vom acoperi:

 • O prezentare rapidă a vinului Zinfandel
 • Unde este Zinfandel Grown?
 • 8 fapte amuzante despre Zinfandel
 • Viticultură Și Vinificație
 • Ce este White Zinfandel?
 • Profil de gust și aromă
 • Perechi alimentare Zinfandel
 • 8 dintre cele mai bune Zinfandeli de cumpărat în 2021
 1. 1995 Crame de vinuri Turley Hayne Vineyard Zinfandel, Napa Valley, SUA
 2. 2018 Martinelli Jackass Hill Zinfandel, Russian River Valley, SUA
 3. 2016 Martinelli Jackass Vineyard Zinfandel, Russian River Valley, SUA
 4. 1997 Turley Wine Cellars Moore Earthquake Vineyard Zinfandel, Napa Valley, SUA
 5. 2016 Williams Selyem Papera Vineyard Zinfandel, Russian River Valley, SUA
 6. 2017 Vineyard 29 Aida Estate Zinfandel, Napa Valley, SUA
 7. 2017 Williams Selyem Bacigalupi Vineyard Zinfandel, Russian River Valley, SUA
 8. 2016 Chase Cellars Hayne Vineyard Reserve Zinfandel, St Helena, SUA
 • Are Zinfandel Wine Age bine?
 • Obțineți-vă Zin și alte vinuri excepționale!

Luați paharul de roșu și începem.


O prezentare rapidă a vinului Zinfandel

Vin Zinfandel

Zinfandel este un strugure negru care produce vinuri roșii picante, care erau favorizate de mineri în America în epoca Gold Rush din anii 1800. Este unul dintre cei patru cei mai plantați struguri din California, alături de Chardonnay, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon.

Deci, cum a fost călătoria?
O scurtă istorie a lui Zinfandel

Austin Goheen
Austin Goheen

Zinfandel a fost mult timp salutat ca „Americaviță și vin. ”

Dar, acest lucru s-a schimbat când Austin Goheen, profesor de la Universitatea din California, Davis, a vizitat Italia în 1967. A observat că strugurii de vin Zinfandel erau aproape identici cu strugurii Primitivo din sudul Italiei și a decis să se uite la el.


După 30 de ani de cercetări, Carole Meredith de la UC Davis a confirmat că Zinfandel este identic cu Primitivo din Italia.

Testarea ulterioară a ADN-ului a dovedit că strugurele Zinfandel este, de asemenea, identic cu soiul de struguri croat - Tribidrag (sau Crljenak Kaštelanski.)


Astăzi, strugurii poartă diferite nume în Italia, Macedonia, Croația și alte țări. Sinonimele Zinfandel includ Primitivo di Gioia, Primitivo di Manduria, Kratošija, Morellone, Pribidrag, Primaticcio, Primativo, Trebidrag, Uva di Corato, Zagarese.

Unde este Zinfandel Grown?

Valea Dry Creek din județul Sonoma

Chiar dacă vița de vie Zinfandel are nevoie de multă atenție, este surprinzător de rezistentă și productivă.


Astăzi, Valea Centrală a Californiei - în special județul Amador, Poalele Sierra și Valea Râului Rus - găzduiesc unele dintre cele mai mari podgorii Zinfandel. Majoritatea viței de vie din aceste regiuni californiene datează din epoca Gold Rush. O viță veche Zinfandel are de obicei un conținut scăzut de alcool și are tonuri mai picante.

Mulți cred că provin din cele mai bune Zinfandeli Valea Dry Creek din județul Sonoma . Zilele calde și nopțile răcoroase din Dry Creek Valley sunt perfecte pentru acest strugure agitat. De asemenea, găzduiește câțiva producători fantastici Zinfandel, cum ar fi Ridge Vineyards și Carlisle Winery.


În afara Statelor Unite, există câteva plantații mari Primitivo în Puglia (Italia) și producție la scară mai mică în Croația, Africa de Sud, Franța, Paso Robles, Australia și Noua Zeelandă.

8 fapte amuzante despre Zinfandel

Fapte amuzante
 1. Numele italian pentru Zinfandel sau „Primitivo” provine dintr-un cuvânt latin care înseamnă „maturitate timpurie” sau „primul care se deschide”.
 1. Zinfandelele de viță de vie vechi sunt fabricate din viță de vie de peste 50 de ani.
 1. În 2000 s-a descoperit că strugurii Zinfandel / Primitivo sunt un părinte al Plavac Mali.
 1. Strugurii Zinfandel sunt cunoscuți pentru coacerea neuniformă. Unele ciorchini sunt lăsate pe vița de vie Zinfandel pentru a se coace complet - ceea ce reprezintă un conținut mai ridicat de zahăr.
 1. Strugurii sunt mici și cu coaja subțire, ceea ce duce la niveluri mai mari de tanin.
 1. Este un partener fantastic de amestecare pentru alte soiuri de struguri, inclusiv Carignan, Garnacha , Syrah și Petite Sirah.
 1. A treia miercuri din noiembrie este Ziua Națională Zinfandel din SUA.
 1. Zinfandel este singurul soi de struguri din lume care are un festival dedicat acestuia. Este organizat de Zinfandel Advocates and Producers (ZAP), SUA și se numește Festivalul Zinfandel.
  Citește și: Te-ai întrebat vreodată Câte calorii erau în vinul tău roșu preferat ?

Zinfandel Viticultură Și Vinificație

Zinfandel Terroir

Se știe că Zinfandel reflectă stilul vinificatorului și terroirul acestuia. Să ne uităm la câteva aspecte interesante ale cultivării și vinificării Zinfandel.

 • Climat: Viile de vie ale strugurilor Zinfandel sunt viguroase și cresc cel mai bine în climă mai caldă. În anii de vreme excelentă, vinificatorii culeg mai târziu ciorchinii de struguri și produc vin delicios de desert - cunoscut sub numele de „recoltare târzie” Zin.
Zinfandel Climate
 • Coacerea și recoltarea strugurilor: Un singur grup de struguri poate avea atât struguri prea maturi, cât și struguri necoapte - unele chiar și sub formă de stafide.
Coacerea și recoltarea


Unii vinificatori vinifică ciorchinii cu nivelurile lor variate de coacere, în timp ce alții culeg cu mâna strugurii singuri coapte în câteva săptămâni. Această abordare laborioasă face ca unele sticle de vin Zinfandel să fie scumpe.

Zinfandelul roșu este de obicei recoltat la 23 ° Bx (grade Brix sau conținutul de zahăr), ceea ce permite dezvoltarea notelor de căpșuni. Pe de altă parte, strugurii pentru Zin alb sunt recoltați mai devreme când caracteristicile varietale ale strugurilor trebuie încă să se dezvolte. (Vă vom spune mai multe despre White Zin intr-o secunda.)

 • Vinificare: Red Zinfandel a fost uneori numit prea „fierbinte” datorită conținutului ridicat de alcool. Au existat progrese în tehnicile de vinificație (osmoză inversă și conuri de filare) pentru ao face mai accesibilă.

Cu toate acestea, unii producători, precum crama Ravenswood, consideră că aceste tehnici elimină caracteristicile importante ale terroirului din vin și consideră că Zinfandel ar trebui acceptat așa cum este.

Aroma vinului depinde de durata fermentației și a perioadei de macerare, de nivelul de îmbătrânire a stejarului și de conținutul de zahăr al strugurilor.

Citeste mai mult: Iată cum puteți estima Câte pahare erau într-o sticlă de vin .
Să aruncăm o privire mai atentă la White Zinfandel înainte de a intra în regiuni.

Ce este White Zinfandel?

Zinfandel alb

White Zinfandel nu este un vin alb - este un trandafir!

În anii 1970, Bob Trinchero și viticultori de la Sutter Home încercau să creeze un Zinfandel mai intens. Pentru a face acest lucru, au eliminat 500 de litri de lichid care se îmbibase cu cojile de struguri roșii de câteva zile.

Acele 500 de galoane au devenit un vin roșu - era un vin uscat, de culoare roz. Au decis să îl vândă ca White Zinfandel în cazul în care consumatorii nu au răspuns bine la Rose.

Deși s-a vândut bine în primii câțiva ani, a devenit cu adevărat un favorit al gospodăriei doar după ce a experimentat o „fermentare blocată”. Drojdia „a murit” înainte de a transforma conținutul de zahăr în alcool (lăsând aproximativ 2% zahăr rezidual.)

Rezultatul este White Zinfandel sau White Zin, un vin ușor de băut, care se numără printre primele sticle de vin pe care băutorii începători le place să încerce! Are arome impresionante de căpșuni, zmeură, citrice bogate și cireșe.


Citește și: Cauti alt vin dulce cu arome de fructe?Ridica Cele mai bune vinuri Moscato din acest ghid suprem!

Profilul de gust și aromă al vinului Zinfandel

Gust și caracteristici

O sticlă tipică de Zinfandel roșu are arome de piper negru și condimente de copt.

Mai precis, vinurile din regiunile mai reci au arome de fructe de pădure roșii suculente (căpșuni, afine și zmeură.) Vinurile din regiunea mai caldă au arome de fructe negre.

La gust, vă puteți aștepta la un vin plin de corp, cu un ABV ridicat (14% sau mai mult.) Zinfandelii de calitate superioară au niveluri mai mari de tanin.Cum se servește vinul Zinfandel

Servind Zinfandel

Decantați Zinfandelul roșu timp de cel puțin o oră pentru cea mai echilibrată aromă și serviți într-un pahar de vin roșu la 60-68 grade Fahrenheit (15,5 - 20 grade Celsius.)
Dacă aveți un meniu Zin alb, îl puteți servi răcit, dacă doriți, într-un pahar de vin alb standard. Nu este necesară decantarea.

Perechi alimentare Zinfandel

Perechi alimentare Zinfandel

Zinul roșu se împerechează perfect cu majoritatea cărnii la grătar - carne de vită de curcan, miel, carne de pasăre și vânat. Este vinul roșu perfect pentru a deschide la un grătar de weekend.

Dacă doriți să aveți un eveniment de brânză și vin și să scoateți Zinul roșu, luați brânza tare, aromată, cum ar fi cheddar sau manchego. Și dacă aveți un dinte dulce, un pahar de Zinfandel se împerechează minunat cu niște tort de ciocolată neagră!

Sweet White Zin se delectează cu mâncăruri sărate sau picante.
Lecturi suplimentare: Serviți-vă Vin spumant preferat cu stil folosind ghidul nostru util Cum să alegi paharul de vin potrivit!

Recomandat