Articol

Cocktailuri pe bază de vinBăuturi

De Robert Farmer

Există printre noi pentru care gândul la un cocktail pe bază de vin echivalează cu erezie. Da, sunt ferm în acea tabără. Nu de când am sorbit un răcitor de vin Bartles & James cu aromă de piersică printr-un paie (o singură dată, jur!) Nu am luat în considerare chiar meritele relative ale cocktailului de vin. Cu toate acestea, sangria s-a tras în gură din gura unui sac de bota, poziția mea actuală este că, dacă cineva face cocktailuri pe bază de vin, este probabil pentru că unitatea în care le fabrică nu și-a primit încă licența de băuturi alcoolice.

Dar nu este întotdeauna cazul. Și îmi dau seama că sunt un pic dur în acest subiect. Așadar, sunt dispus să recunosc că există într-adevăr unele creații fine de cocktail-vin și că nu există un moment mai bun pentru a le savura decât în ​​zilele de vară ale câinilor. Da, unele baruri și restaurante foarte renumite - cu licențe de băuturi foarte reale - au luat la modă arta cocktailului cu vin.

Și recent, vinificatorii R.H. Phillips și Ecco Domani au anunțat că au făcut un pas mai departe prin angajarea de consultanți de top pentru cocktailuri pentru a crea preparate de vin folosind mărcile lor. Rezultatele au dat naștere unor gusturi gustative precum Star Gazer, care amestecă Chardonnay-ul lui Phillips, culoarea întunecată, siropul simplu cu aromă de vanilie și sucul de ananas. Trebuie să recunosc, sună suficient de tentant încât să mă convingă chiar și pe mine din căutările mele încăpățânate.

Mi-ar plăcea să aud de la dumneavoastră dacă aveți o sugestie cu privire la un cocktail de vin pe care ar trebui să-l încerc în această vară.


Recomandat