Articol

Ce este Mead? Tot ce trebuie să știți despre „Honey Wine”Băuturi

În timp ce istoria vinului datează de mii de ani, istoricii indică o altă băutură ca fiind prima băutură alcoolică: hidromelul. O băutură fermentată făcută din miere, apă și drojdie, este adesea numită „vin de miere”. Cu toate acestea, acest lucru este un pic greșit, deoarece această băutură unică este diferită de orice vin, sau chiar bere sau cidru. Iată tot ce trebuie să știți despre această băutură alcoolică străveche aflată în prezent în revigorare în S.U.A.O scurta istorie

Originile sale exacte sunt necunoscute, dar unele texte arată că grecii antici consumau un amestec de miere și apă ca o modalitate de a onora zeița Afrodita - unul dintre motivele pentru care este denumit „nectarul zeilor”. De asemenea, se crede că vikingii nordici au sărbătorit bătălii și călătorii lungi cu hidromel. Mai recent, istoricii cred că a apărut oriunde între 20.000 și 40.000 de ani în urmă, în Africa, când triburile ar bea lichidul creat de albinele care și-au stabilit reședința în trunchiurile de copaci scobite.

În Anglia timpurie, hidromelul era adesea infuzat cu ierburi și se credea că ajută la digestie sau îmbunătățește depresia, iar în perioada medievală, vinul cu miere era o parte esențială a unei noi căsătorii. De fapt, termenul „lună de miere” provine din hidromie - după căsătorie, un cuplu trebuia să bea acest lichid de miere ca o modalitate de a spori fertilitatea.

Amabilitatea lui B. Nektar


Cum se fabrica

Ca orice băutură alcoolică, hidromelul începe cu fermentarea. Apa se adaugă în miere pentru a dilua lichidul gros, apoi drojdia transformă zaharurile din miere în alcool. Odată ce această fermentație primară este completă, miedul este mutat într-un alt vas de fermentație pentru clarificare ulterioară.

Sună simplu, dar la fel ca vinul, hidromelul poate fi incredibil de complex. Mierea în sine prezintă o gamă largă de profile aromatice - la fel ca strugurii de vin - în funcție de tipul polenului de flori utilizat. Gândul la un vin cu miere poate evoca ideea de dulceață, dar miedul poate fi preparat într-o gamă de stiluri, de la uscat la semi-dulce, până la spumant.


În ceea ce privește conținutul de alcool, hidromelul este mai aproape de vin decât berea, variind între 8 și 20% ABV. Și, la fel ca vinurile de ultimă generație, mead-urile pot îmbătrâni câțiva ani, dezvoltând noi straturi de complexitate.

Butoaie Mead, prin amabilitatea lui B. Nektar


Tipuri de Meads

La nivelul său de bază - miere, apă și drojdie - această băutură fermentată este cunoscută sub numele de hidromel tradițional, care este cea mai comună. Dar există mai multe subcategorii, care utilizează adăugarea altor ingrediente, cum ar fi fructele, cerealele și condimentele, pentru a crea variații.


Melomeleste un stil cu sucuri de fructe adăugate. În această categorie sunt sub-stilurile Pyment (hidromel cu suc de struguri) și Cyser (hidromel cu suc de mere).

Metheglineste un stil care adaugă ierburi și / sau condimente. În această categorie se află mărgele de Hippocras (Pyment cu ierburi și condimente).


Braggotar putea fi considerat un hibrid bere-mied, unde mierea și boabele sunt fermentate împreună.

Acerglynîncorporează sirop de arțar în miedul tradițional.

Bochetfolosește o miere caramelizată în amestecul său.

Având în vedere traseele sale circulate pe scară largă, hidromele și variațiile sale sunt produse și consumate în întreaga lume. Te’j, o versiune din Etiopia, adaugă rădăcină gesho, derivată dintr-o plantă indigenă, în mied. Medovukha este un stil mai înalt de mied consumat în Rusia. Versiunile apoase, cunoscute sub numele de hidromel, pot fi găsite în toată Spania și Franța. Pe măsură ce mișcarea băuturilor meșteșugărești continuă să crească în SUA, nu este de mirare că abundă mărgele americane de înaltă calitate. Pe măsură ce pajiștile continuă să înflorească, această băutură străveche intră în epoca modernă.
Meads de căutat

Iluminarea vinurilor Meadery, Naught Dry Mead, New York Pentru cei care doresc să încerce un hidromel în stil clasic, acesta este un loc minunat pentru a începe. Aceasta este o miedă uscată, făcută din miere de flori sălbatice din statul New York și este maturată câteva luni în butoaie de stejar, care adaugă niveluri de complexitate.

Heidrun Meadery, Sparkling Mead, California Această mied strălucitoare din Heidrun Meadery, cu sediul în stația Point Reyes, este ca primăvara într-o sticlă, prezentând note delicate de floare de portocal cu un finisaj uscat și crocant.

Crama Montezuma, Sweet Mead, New York Cu sediul în regiunea vinicolă Finger Lakes din New York, aceasta este o versiune mai dulce a clasicului mied-apă-drojdie de miere, iar esența mierii vine puternic.

B. Nektar, Saffron Bouchet, Michigan B. Nektar, cu sediul în Michigan, inovează băutura pe bază de miere cu cuvée unice și etichete atrăgătoare. Șofranul Bouchet, realizat în parteneriat cu pajiștea suedeză Sahtipaja Meadery, folosește miere de floare de portocal caramelizată și șofran pentru acest mied deosebit.

Hermit Woods Knot Sap Mead, New Hampshire Hermit Woods produce vinuri de fructe elegante, asemănătoare vinului, iar miedul lor prezintă aceeași complexitate. Knod Sap Mead își obține baza de miere din florile japoneze Knot Weed și încorporează sevă de arțar de zahăr din New Hampshire.


- Cunoașteți regiunile viticole din New York -

- Totul despre vinul de gheață -


Recomandat