Blog

Vega Sicilia: Vinuri, cele mai bune vinuri, prețuri (2021)Curios să știi totul despre vinul Vega Sicilia înainte de a-l cumpăra?

Pentru cei neinițiați, Vega Sicilia poate suna ca un vin sicilian. Dar nu are nimic de-a face cu Sicilia sau Italia de altfel!

Cu sediul în Spania, această proprietate de vinuri iconică produce unele dintre cele mai prețuite Vinuri spaniole - fiecare subliniat de o moștenire durabilă a tradițiilor vitivinicole.

Ce face vinurile Vega Sicilia atât de unice și de apreciate? Care sunt cele mai bune sticle de cumpărat în 2021?

În acest articol, ne vom scufunda în rădăcinile cramei, podgoriilecele mai bune vinuri din Vega Sicilia, și cel mai simplu mod de a le cumpăra.Lecturi suplimentare

Care sunt cele mai delicioase vinuri roșii pe care nu ar trebui să le ratezi în 2020? Acest ghid al vinului roșu are totul! Vrei vin alb în schimb? Iată un ghid superinformativ pentru cei mai celebri albi a apuca!

Acest articol conține

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Totul despre Tempos Vega Sicilia
 • Cramele Vega Sicilia
 • Podgoriile Vega Sicilia
 • Câteva fapte interesante despre Vega Sicilia
 • Cele mai bune vinuri din Vega Sicilia
 1. Unico - 2006 Vega Sicilia Unico Gran Reserva
 2. Rezerva specială unică - Vega Sicilia Rezerva specială unică
 3. Valbuena 5 - 2013 Vega Sicilia Tinto Valbuena 5
 4. Alión - 2015 Vega Sicilia Alión
 5. Pintia - 2014 Vega Sicilia 'Pintia'
 6. Macán - 2009 Bodegas Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia 'Macán'
 7. MASA-Tokaj - 2005 roagă-te Eszencia

Totul despre Tempos Vega Sicilia

Totul despre Tempos Vega Sicilia
Crama Vega Sicilia

Tempos Vega Sicilia (denumită în mod obișnuit Vega Sicilia) este o bodegă sau o cramă spaniolă situată în Valbuena de Duero din provincia Valladolid din nordul Spaniei.

Moșia se află în regiunea Ribera del Duero, denumire sub denumirea de origine protejată spaniolă (DOP).


Ribera del Duero este una dintre numeroasele regiuni viticole care flancează râul Duero și s-a dezvoltat rapid de când a obținut statutul DOP în 1982.

Numele Vega Sicilia a apărut în documentele spaniole cu mult înainte de înființarea bodegei. Nimeni nu-i cunoaște originea exactă, în afară de faptul că Vega se referă la verdeața de-a lungul malurilor râului Duero și că Sicilia este un semn de semn al Sfintei Cecilia, hramul muzicienilor.


Vega Sicilia a avut o parte echitabilă de urcușuri și coborâșuri, de la începuturile sale până la aclamarea actuală.

Iată o scurtă privire asupra începuturilor cramei.
O scurtă istorie a cramei Vega Sicilia

O scurtă istorie a cramei Vega Sicilia
Vega Sicilia 1920

Domeniul Vega Sicilia a fost fondat în 1864 de Don Eloy Lecanda y Chaves, un vinificator spaniol format la Bordeaux, Franța.


Întorcându-se în Spania, a adus cu el butași de viță de vie din soiurile tradiționale de Bordeaux, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec, plantându-le alături de un soi indigen - Tinto Fino sau Tempranillo .

Vega Sicilia a avut o succesiune de proprietari după Lecanda până când a intrat în proprietatea familiei Herrero în 1915. În această perioadă, renumitul vinificator, Domingo Garramiola Txomin, a creat primul Unico în crama Vega Sicilia.

Garramiola a creat, de asemenea, cel de-al doilea vin al proprietății, Valbuena, și a fost pionierul tehnicii de vinificație semnată de Vega Sicilia, pentru îmbătrânirea lungă în butoi.

Când anii Unico din 1917 și 1918 au câștigat premii la Târgul Mondial din Barcelona din 1928, renumele moșiei a crescut.

Foarte curând, faima crescândă a Vega Sicilia i-a adus o reputație de una dintre cele mai eminente crame din nordul Spaniei.

Dar abia în 1982, când familia Alvarez a achiziționat Vega Sicilia, a început să creeze oglobalreputatie. Pablo Alvarez a instituit abordarea minuțioasă a proprietății în ceea ce privește vinificația, care este cheia succesului vinurilor sale.

Acum să ne uităm la cramele și podgoriile acestei moșii iconice.

Cramele Vega Sicilia

Cramele Vega Sicilia
Crama Bodegas y Viñedos Alión

Vega Sicilia are cinci crame sub umbrela sa:

 • Bodegas Vega Siciliaeste moșia originală fondată în 1864.
 • Bodegas y Viñedos Alióncrama a început în 1991 și își propune să producă un stil de vin mai modern.
 • Tokaj-Oremus Kftcrama din Ungaria este deținută de Vega Sicilia. A fost fondată în 1993 și produce vinurile Furmint din Ungaria.
 • Bodegas y Viñedos Pintiaa fost înființată în 2001 în Toro, pe celălalt mal al râului Duero. Crama se află la granițele Valladolidului cu Zamora, situată la aproximativ 100 km distanță de Vega Sicilia.
 • Benjamin de Rothschild și Vega Siciliaeste un proiect comun de cramă inițiat în 2013 între cele două mari familii de vinuri, Rothschild și Alvarez. Rezultatul este superbul Macán, un Rioja vin rosu .

Podgoriile Vega Sicilia

Podgoriile Vega Sicilia
Podgoria Tokaj-MASA

Podgoriile Vega Sicilia își păstrează randamentele scăzute prin recoltarea verde și selecția meticuloasă a strugurilor.

Ce este recoltarea verde?

Acesta este procesul în care sunt îndepărtate ciorchini necoapte de struguri pentru a permite ciorchinilor rămași să se coacă complet. Acest lucru are ca rezultat o recoltă de înaltă calitate.

Podgoriile sunt situate în următoarele regiuni viticole spaniole și maghiare.A. Vega Sicilia și Alión

Domeniul Vega Sicilia și habitatul Alión sunt ambele situate în regiunea spaniolă Ribera del Duero.

Vega Sicilia acoperă aproape 1000 de hectare de teren cu 210 hectare de viță de vie, dintre care unele au peste 100 de ani. Soiurile de struguri cultivate aici sunt Tempranillo (Tinto Fino) cu soiurile Bordeaux Cabernet Sauvignon și Merlot, care intră în producția etichetelor de vin Unico, Valbuena și Alion.

Între timp, cele 130 de hectare de teren din Habitatul Alión cultivă struguri Tempranillo.B. Pintia

Podgoria Pintia este situată în regiunea Toro, cu 96 de hectare de viță de vie cu vârsta medie de 35 de ani. Soiul de struguri cultivat este Tinta de Toro (așa cum Tempranillo este cunoscut aici).C. Să ne rugăm

Aproape jumătate din podgoria Oremus din Tokaj, Ungaria cultivă strugurii Furmint pentru producția de Mandolás vin alb sec și faimoasele vinuri de desert Tokaj.

Restul domeniului este dedicat strugurilor Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta, Kövérszőlő și Gohér.

Să facem acest lucru și mai interesant!

Câteva fapte interesante despre Vega Sicilia

Câteva fapte interesante despre Vega Sicilia

Iată câteva sfaturi fascinante despre acest venerat producător.1. Fără îngrășăminte chimice sau erbicide

Vega Sicilia nu folosește îngrășăminte chimice sau erbicide. Se folosesc numai produse biodegradabile care nu pot fi absorbite de viță de vie sau sol. Aceste practici viticole durabile asigură sănătatea viței de vie și solul fertil.2. Vinificatori perfecționisti

Vega Sicilia nu produce Unico cu recolte nesatisfăcătoare, deci este posibil ca Unico să nu aibă un vintage în fiecare an. Mulți cred că acest angajament față de calitate a păstrat Ribera del Duero drept una dintre cele mai bune regiuni viticole din lume.3. Propriile lor plute

Plute defecte au fost descoperite în unele vinuri Vega Sicilia, ceea ce le-a făcut să-și amintească întreaga producție a Valbuena 5 ° Reserva din 1994. Compania a pierdut 3 milioane de dolari și, pentru a preveni acest lucru, Pablo Alvarez a plantat 50.000 de dopuri de plută pe proprietatea Vega Sicilia.4. Vinuri contrafăcute

LA contrafăcut inelul a fost descoperit de Garda Civilă a Spaniei în 2018, care producea îmbutelieri de vinuri de colecție de înaltă calitate, inclusiv Vega Sicilia. Versiunile ieftine, reetichetate ale vinurilor de lux au fost vândute la prețuri mult mai mari, unele cu până la 10 ori valoarea lor reală.5. Prins în câteva scandaluri

Timp de mulți ani, David Alvarez, patriarhul familiei, și cinci dintre cei șapte copii ai săi s-au certat asupra controlului asupra Vega Sicilia și a altor exploatații. După aproape 10 ani de luptă, copiii lui David au ieșit învingători. A fost o luptă atât de dramatică, încât presa spaniolă a numit-o după telenovela „Falcon Crest”.6. Arta pe magnuri

Vega Sicilia îi place să decoreze cu artă etichetele marelui său vin, pe urmele primei creșteri distinse din Bordeaux Mouton Rothschild . Dar numai magnumii lor Unico primesc acest tratament special.

Cele mai bune vinuri din Vega Sicilia

Cele mai bune vinuri din Vega Sicilia

Vega Sicilia este un vinificator care nu se grăbește să-și elibereze vinurile. Se știe că își îmbătrânesc vinurile de ani de zile în butoi sau sticlă și își păstrează inventarul până la un timp de eliberare adecvat.

În 1991, de exemplu, au lansat atât recoltele din 1968, cât și cele din 1982, care îmbătrâniseră cu 23 de ani și respectiv cu 9 ani.

Să ne uităm la vinurile lor.A. Vinuri primare

Vega Sicilia produce trei cuvée principale:

1. Unic

Legendarul vin al Vega Sicilia - Unico Gran Reserva - este unul dintre cele mai scumpe șidemn de investițievinuri în Spania.

Această cuvetă cuprinde aproximativ 80% Tempranillo, cu un echilibru tipic de soi de Bordeaux Cabernet Sauvignon. Doar cele mai bune recolte sunt utilizate pentru Unico, iar în anii săraci, Unico s-ar putea să nu fie produs deloc.

Fermentarea are loc în rezervoare de lemn. După fermentarea malolactică, vinul Unico trece prin una dintre cele mai lungi perioade de îmbătrânire a vinului roșu din lume - aproximativ 10 ani între butoi și sticlă - înainte de a fi luată în considerare chiar pentru eliberare.


Luați, de exemplu, vintage-ul din 1964 care a fost lansat în 1976 la 2.700 de peseta spaniolă. Este echivalent cu aproximativ 19 USDastăzi. Prețul mediu al Unico din 1964 în 2021 este de peste 800 USD, ceea ce reprezintă de peste 40 de ori valoarea inițială!

Chiar și recoltele mai recente apreciază bine. Unico din 2006 a fost lansat la 2.340 GBP pe duzină în decembrie 2017 - care ajunge la 256 USD pe sticlă. Valoarea medie a acestei recolte în 2021, doar trei ani mai târziu, este aproape dublă, la peste 400 de dolari.

Un Unico pe care îl puteți lua în calcul:Vega Sicilia Unico Gran Reserva 2006, Ribera del Duero (Spania)

Vega Sicilia Unico Gran Reserva 2006, Ribera del Duero (Spania)

Anata 2006 a acestui vin emblematic are buchete complexe de stafide, praf și arome de flori care necesită aerisire extinsă pentru a se dezvălui pe deplin. Arome de stafide și boabe de pământ se termină cu note de prune și boabe.

Prețul mediu pentru Vega Sicilia Unico Gran Reserva 2006: Peste 400 USD

2. Rezerva specială unică

Reserva Especial este un ansamblu non-vintage de diferite Unicos, cu vârsta de cel puțin 10 ani. Recoltele folosite în amestec pot fi separate de mai mult de 30 de ani. De asemenea, sunt derivate în mod regulat din viță de vie care are peste 40 de ani.

Versiunile mai vechi de Reserva Special sunt puțin dificile de colectat, deoarece nici anul de lansare, nici anii de epocă nu sunt indicați. Între 1981-2000, numaieliberarepe etichetă este notat anul. Începând cu 1991, etichetele arată, de asemenea, care sunt vinurile în amestec.

Iată unul dintre rarele Speciale de rezervă:Vega Sicilia Unico Reserva Especial, Ribera del Duero (Spania)

Vega Sicilia Unico Reserva Especial, Ribera del Duero (Spania)

Reserva Especial este un vin opulent, texturat. Lansarea din 2010 vine cu fructe suculente, negre și albastre, cu note de trufe, înveliș cald de trabuc și roci de râu zdrobite. La gust, parfumul său dulce interior este echilibrat cu ierburi și minerale sărate.

Preț mediu pentru Vega Sicilia Unico Reserva Especial: Peste 400 USD

3. Valbuena 5

Vega Sicilia Valbuena este fabricat din viță de vie mai tânără, îmbătrânită timp de cinci ani în stejar american înainte de eliberare.

Acest vin se face cu struguri Tempranillo amestecați cu soiurile Bordeaux Merlot și Cabernet Sauvignon. Are arome de fructe roșii coapte.

5 ° pe nume indică cei cinci ani de îmbătrânire. Până în 1998, a existat și un Valbuena 3 ° (indică o îmbătrânire de trei ani), dar a fost scos de pe piață.

A Valbuena pentru pivnița ta :Vega Sicilia Tinto Valbuena 5 ° 2013, Ribera del Duero (Spania)

Vega Sicilia Tinto Valbuena 5th 2013, Ribera del Duero (Spania)

Valbuena 5o 2013 oferă aroma exotică de afine cu note de condimente din Orientul Mijlociu. Gustul este pulpos, cu aroma stejar de prune înbușită și bouillon de vită. Notele oxidate marchează finisajul, sugerând că acesta ar trebui să fie băut mai devreme decât mai târziu.

Prețul mediu pentru Vega Sicilia Tinto Valbuena 5 ° 2013: 100 $ pesteB. Alte vinuri

Aceste vinuri mai noi au fost create începând cu anii 1990.

4. Alion

Vinurile Alión oferă o expresie mai modernă a Tempranillo în comparație cu clasicul Unico. Vinurile Alion sunt îmbătrânite în butoaie noi de stejar francez Bordeaux timp de 14-20 de luni și apoi petrec cel puțin încă 15 luni în sticlă. La eliberare, aceste vinuri pot îmbătrâni mai mult timp de 15-20 de ani.

Un nou stil de vin spaniol Vega Sicilia:Vega Sicilia Alión 2015, Ribera del Duero (Spania)

Vega Sicilia Alión 2015, Ribera del Duero (Spania)

Aroma violetului, prunului și a boabelor întunecate comută între fructat și floral în acest Alion 2015. Arome de mure la cuptor și ceai negru se termină pe un final scurt, cu tanin curat în gură și note de stejar menta.

Prețul mediu pentru Vega Sicilia Alión 2015: 100 $ peste

5. Pintia

Vinurile Pintia explorează expresiile strugurilor locali Tempranillo cunoscuți sub numele de Tinta de Toro. Îmbătrânirea are loc în butoaie de stejar francez și american timp de 12 luni, înainte de a fi odihnite în sticlă până când sunt gata de băut. Pintia poate îmbătrâni încă 10 ani după eliberare.

Un gust de Toro:Vega Sicilia 'Pintia' 2014, Toro (Spania)

Vega Sicilia

Acest Pintia din 2014 are o culoare și o adâncime extrem de intense, cu tonuri de roșu vișiniu. Nasul conferă o aromă de fructe negre, piele și piele și stejar fumuriu. Gustul este cremos, are un gust întunecat și prăjit, cu fructe de pădure și casis picante.

Prețul mediu pentru Vega Sicilia 'Pintia' 2014: 70 $ +

6. Macán

Macán și Macán Clásico, produse din struguri din regiunea Rioja, sunt rezultatele asocierii între familiile Rothchild și Alvarez. Aceste vinuri sunt, de asemenea, 100% Tempranillo.

Aceste vinuri Rioja sunt maturate în boabe fine limba franceza butoaie de stejar timp de aproximativ 12-15 luni și apoi petreceți un timp substanțial în sticlă înainte de eliberare.

Vinurile Macán au un potențial de aproximativ 15 ani (uneori mai mulți) de îmbătrânire ulterioară la eliberare.

Nu ratați acest vin fin Rioja:Bodegas Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia 'Macan' 2009, Rioja DOCa (Spania)

Bodegas Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia

În 2009 Rioja roșu este un vin pământesc, puternic, care reflectă un vintage fierbinte. Coaptă și masticabilă la gust, prezintă note de ciocolată neagră robustă, cu un amestec de arome de stejar, tutun, cireș negru și prune. Acest vin de la Benjamin de Rothschild și Vega Sicilia este copt, larg și plin de complexitate.

Prețul mediu pentru Bodegas Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia 'Macan' 2009: 100 $ peste

7. Vinul O-Tokaji

Vega Sicilia produce patru vinuri din terroirul Tokaj din Ungaria.

Oremus Vendimia Tardía, Aszú și Eszencia sunt vinuri dulci de desert asociate în mod tradițional cu Ungaria. Acestea sunt un amestec de Furmint cu soiuri de struguri Linden, Yellow Muscat, Zeta și Fat.

De asemenea, produc Oremus Mandolás, un singur vin alb uscat din struguri Furmint.

Un Oremus dulce pentru a vă surprinde gustul:Oremus Essence 2005, Tokaj-Hegyalja (Ungaria)

Oremus Essence 2005, Tokaj-Hegyalja (Ungaria)

Acest Tokaji de culoarea chihlimbarului oferă arome eterice de ceară de albine, miere crudă, tarte Tatin proaspăt coaptă, conserve de caise și pere proaspete. Aciditatea este frumos echilibrată, astfel încât bogăția sa catifelată poate fi apreciată fără dulceață învelitoare.

Prețul mediu pentru Oremus Eszencia 2005: Peste 500 USD

Vinurile Vega Sicilia sunt foarte căutate, demne de vârstă - dar nu sunt ușor de găsit!

Puteți căuta portaluri de vinuri online sau vă puteți încerca norocul la licitațiile de vinuri pentru cele mai bune recolte.

Dar riscați în continuare sticlele contrafăcute, trebuie să comparați prețuri diferite și să vă preocupați de depozitare și livrare.

Din fericire, există o cale de ieșire mai ușoară! Potiuşorinvesteste in Vega Sicilia și alte vinuri fine printr-oplatformă de investiții de încredere în vinca Wine Club !

Recomandat