Articol

Faceți turul țării vinicole din Germania: Mosel și PfalzBăuturi

Deși are graniță cu Franța - știți, țara cu unele dintre cele mai renumite regiuni viticole din lume - industria vinicolă a Germaniei este subevaluată și nedescoperită. Poate fi întotdeauna umbrit de vecinul său, dar acest subdog oferă vinuri spectaculoase, peisaje și culturi care sunt foarte diferite de ceea ce veți gusta și veți găsi alături.

Aceasta este o poveste despre două regiuni viticole germane care merită explorate. Au soluri, clime și mentalități diferite, dar ambele sunt la o distanță scurtă de mers cu mașina de Aeroportul Internațional din Frankfurt. Mosel a primit aprecieri la nivel mondial pentru riscurile sale și rămâne ferm înrădăcinată în vechile tradiții, în timp ce producătorii din Pfalz, care se gândesc la viitor, pun la culcare reputația slabă a țării pentru vinurile prea dulci.

Itinerariul unu: Mosel

Amabilitatea lui Jess Lander

Regiunea vinicolă Mosel din Germania produce, fără îndoială, cel mai bun risling din lume, datorită podgoriilor sale verticale nebunește (unele datând de la începutul anilor 1900), climatului răcoros și solurilor de ardezie unice care duc la o mineralitate incredibilă în vinuri. Situat la doar 90 de minute de mers cu mașina de aeroportul din Frankfurt, este, de asemenea (probabil) una dintre cele mai frumoase regiuni vitivinicole din lume, unde podgoriile înclinate și fermecătoarele sate germane sunt împărțite în mijloc de râul Moselle.Unde să gust

Amabilitatea lui Jess Lander

Rieslingul primește adesea un rap rău pentru că este prea dulce, dar producătorii Mosel, dintre care mulți există de sute de ani, fac tot posibilul să schimbe acest lucru cu vinuri extrem de răcoritoare, echilibrate (atât dulci, cât și uscate, cu o aciditate uimitoare), care pot vârsta de până la 40 de ani. La fel ca și cabernetul din Napa, riesling este fără îndoială rege aici, dar alte vinuri Mosel includ pinot blanc și pinot noir.

Principala regiune în creștere de aici este cunoscută sub numele de Moselul Mijlociu sau Mittelmosel în limba germană și acolo veți dori să fiți atunci când gustați. Vă sugerăm să vă bazați în orașul Bernkastel-Kues.


Selbach-Oster

Această cramă a deschis o nouă sală de degustare în 2018. Una dintre cele mai moderne facilități din toată Mosel, un perete de ferestre cu vedere la faimoasa podgorie Ürziger Würzgarten, din care veți degusta multe vinuri în timpul vizitei. Selbach-Oster face parte din aceeași familie de mai bine de 400 de ani, dar proprietarul Johannes Selbach este foarte gânditor și, prin urmare, este mai dispus decât majoritatea producătorilor Mosel să implementeze tehnologii și practici din lumea nouă. Întrebați despre gustarea gewürztraminerului; un proiect de pasiune al lui Selbach, este singurul pe care îl veți gusta în întreaga regiune.

S. A. Prüm

Numele Prüm are rădăcini de vin în Mosel, care datează din anii 1100. Din 2011, crama este condusă de prima femeie proprietară (și vinificatoare), Saskia Andrea Prüm, care, dacă aveți noroc, vă va găzdui degustarea. Cu turnări alăturate printr-o gamă variată de vinuri, veți putea mirosi și gusta diferențele dintre vițele cultivate în solurile de ardezie albastre, gri și roșii ale Mosel. Luați un vârf în pivnița anilor 1920 înainte de a pleca.


Markus Molitor

Markus Molitor este în fruntea unei noi ere în Mosel axată pe calitate; sunt dedicați tehnicilor precise de viță de vie și vinificație care produc vinuri de ultimă generație cu structură intensă, prospețime și eleganță. În vârstă de doar câteva mii de decenii, Markus Molitor pare un copil, dar aduce în joc opt generații de vinificație familială din doar câteva sate. Acestea sunt, de asemenea, una dintre cele mai mari vinării din regiune: Markus Molitor deține 100 de hectare de podgorii din 15 situri diferite (majoritatea posedă doar câteva hectare) și produce 60 de vinuri diferite.Unde sa mananci

Amabilitatea Facebook: Burg Landshut

Zeltlinger Hof , ascuns în fermecătorul sat Zeltingen-Rachtig (la câteva minute de Bernkastel) este un loc favorit local pentru șnițel adecvat (un fel de mâncare tradițional german, este carnea tierită, coaptă și prăjită). De asemenea, sunt cunoscuți pentru că au cea mai bună listă de vinuri cu multe recolte mai vechi, perfect îmbătrânite, de riesling.


Aproape fiecare oraș din Valea Moselului are un castel, sau ce a mai rămas dintr-unul, iar un restaurant nou deschis s-a deschis anul acesta în ruinele unui castel din secolul al IV-lea din Bernkastel. Castelul Landshut nu este atât de ușor de ajuns; puteți lua un autobuz de transfer, dar majoritatea preferă să lucreze la masă cu o drumeție abruptă de 30 de minute de la piața orașului până la vârf. Priveliștile incredibile ale râului și ale văii de jos vor merita atât de mult.

Când căutați o gustare sau un desert, traversați podul din Bernkastel până la Eiscafe Venezia. Aici, trebuie să comandați spaghetii. O specialitate germană, este o mâncare de înghețată cu vanilie care arată exact ca un castron de spaghete.Unde să stați

Amabilitatea Facebook: Zeltlinger Hof

Așa cum v-am sugerat, bazați-vă în Moselul de mijloc, în sau în apropierea Bernkastel-Kues. Acest lucru vă va pune în imediata apropiere a celor mai bune camere de degustare de vinuri și restaurante. Există o mulțime de gasthause, sau case de oaspeți, de rezervat, adesea cu propria cramă sau restaurant atașat, cum ar fi cele menționate anterior Zeltinger Hof sau S. A. Prüm .Ce să fac

Amabilitatea Facebook: Burg Eltz

Mosel este o destinație populară nu doar pentru iubitorii de vin, ci și pentru pasionații de aer liber. Excursioniștii adoră să urce în podgoriile abrupte și în pădure (traseul pe distanțe lungi Moselsteig se întinde pe 227 mile), în timp ce bicicliștii se vor plimba adesea lângă râu pe parcursul mai multor zile, oprindu-se în diferite orașe pentru a explora și degusta vinul.


Burg Eltz , un castel vechi de 850 de ani ascuns într-o pădure, este o vizită obligatorie. Castelul este mai la nord, așa că, pe drumul de întoarcere la Moselul de mijloc, opriți-vă în orașul Cochem, unde puteți merge cu telescaunul și puteți admira priveliștile panoramice.

Există o mulțime de oportunități de croazieră pe râu și, dacă vizitați în lunile de vară, căutați să participați la unul dintre festivalurile locale ale vinului organizate de-a lungul sezonului de fiecare sat. Dacă tânjești și mai mult vin, aventurează-te în regiunea viticolă vecină, Saar.

Itinerariul doi: Pfalz

Amabilitatea lui Jess Lander

Când vine vorba de băuturi, Germania este cunoscută mai ales pentru două lucruri: bere și riesling. Dar regiunea viticolă Pfalz, denumită și Palatinatul, sau de către vizitatori, Toscana Germaniei, caută să scuture lucrurile.

Situată la aproximativ o oră și cincisprezece minute de mers cu mașina de aeroportul din Frankfurt, a doua cea mai mare regiune viticolă din Germania este, de asemenea, una dintre cele mai calde din Germania. Datorită protecției pădurii Palatinate și a 2.000 de ore de soare pe an, producătorii moderni Pfalz, care încorporează cele mai noi progrese în tehnologie și practică, se îndepărtează de vinurile dulci într-un mod mare. Veți găsi în continuare risling în abundență (cea mai mare regiune de creștere a rieslingului din lume), dar și o adevărată diversitate de struguri.Unde să gust

Amabilitatea Facebook: Weingut Reichsrat von Buhl

Pentru mulți producători Pfalz, dulceața este așa în sezonul trecut. Aici veți degusta o varietate de vinuri uscate, variind de la dornfelder, pinot noir și cabernet sauvignon pentru vinurile roșii și pinot blanc, chardonnay, sauvignon blanc și scheurebe pentru albi. Originar din Germania, acesta din urmă este un strugure alb relativ nou, foarte aromat.

Reichsrat von Buhl

Iubitorii de vinuri spumante trebuie să viziteze Von Buhl. Vinificatorul Mathieu Kauffmann a venit în Germania de la nimeni altul decât Bollinger Champagne și folosește această experiență pentru a crea un trio spectaculos de metale tradiționale spumante (sau sekt așa cum se numește în Germania). El face, de asemenea, o mulțime de vinuri calde, uscate și liniștite, din podgorii cultivate organic - sloganul cramei este „Vinuri uscate pentru oameni dulci”. - concentrându-se pe mineralitate și eleganță.

Crama Weegmüller

Această cramă deținută și exploatată de femei se află în familia Weegmüller de mai bine de 330 de ani. Vinificatorul Stefanie Weegmüller a fost prima femeie producătoare de vin din toată Germania și astăzi realizează vinuri simple, dar frumoase, care sunt proaspete, strălucitoare și ușor de băut. Dacă aveți o șansă, mergeți în pivniță pentru a verifica colecția ei de rață de cauciuc.

Crama Jülg

Ceea ce este unic la Jülg este că se află chiar la granița cu Franța - literalmente un salt, sărit și un salt din Alsacia - și 40 la sută din strugurii cramei sunt de fapt cultivate în Franța. Solurile de aici au mai mult calcar, rezultând vinuri complexe și cremoase și nu veți găsi o singură îmbuteliere dulce aici (vinificatorul Johannes Julg este destul de deschis cu privire la dezgustul său față de ele). Asigurați-vă că rămâneți la prânz și câteva cărnuri germane autentice în curtea însorită. Bunica și mama lui Johannes, în vârstă de 82 de ani, conduc restaurantul, în timp ce el și tatăl său supraveghează operațiunile cramei.Unde sa mananci

Amabilitatea lui Facebok: LA Jordan

LA Jordan este un restaurant elegant, modern, cu stele Michelin, unde mâncărurile creative arată aproape prea frumoase pentru a fi mâncate. Dacă nu îți vine să te distrugi, cu atât mai casual, dar totuși șold și delicios Restaurantul 1718 este chiar alături. Ambele au liste de vinuri spectaculoase și sunt situate la hotelul de lux, Ketschauer Hof .

Deținut de cramă Dr.Bürklin-Wolf , unul dintre primii din regiunea Pfalz care a implementat agricultura biodinamică, Hofgut Ruppertsberg se concentrează pe bucătăria regională de sezon. Ingredientele provin de la fermieri locali, plus propriile lor grădini și găini, pe care le puteți vedea chiar peste drum. Găzduit în clădirea veche a cramei de piatră, spațiul are ca rezultat o seară minunată de intimă.Unde să stați

Amabilitatea Facebook: Deidesheimer Hof

Fermecătorul oraș Deidesheim este o bază bună atunci când vizitați Pfalz. Steigenberger este o stațiune la prețuri moderate, înconjurată de podgorii și natură, cu acces direct la o pistă de drumeții și ciclism. Deidesheimer Hof este un hotel de cinci stele în centrul orașului, cu un restaurant popular printre localnici. Puteți chiar să vă înscrieți la un curs de gătit cu bucătarul rezident.Ce să fac

Amabilitatea Facebook: Pfälzer Weinsteig

La fel ca Mosel, Pfalz se dublează ca destinație pentru excursioniști și bicicliști. Au propriul traseu de drumeție pe distanțe lungi, cu 100 de colibe forestiere. Se numeste Palatinatul Weinsteig , care se traduce prin urcare de vin.

Faceți o excursie de o zi la Speyer. Situat la o jumătate de oră de Deidesheim, este unul dintre cele mai vechi orașe din Germania, cu o istorie bogată. Acesta este și locul celei mai vechi sticle de vin nedeschise din lume, datând din 325-350 d.Hr.

Imagine de copertă oferită de Wines of Germany


- SCOPUL INTERIOR PE VALEA NAPA ȘI VINURILE LUI -

- DESCOPERIȚI REGIUNILE DISTINTE ALE JUDEȚULUI SONOMA ȘI AROMUL LOCAL -


Recomandat