Blog

Ghidul final al licitațiilor de vinuri (2021)Băuturi

Doriți să cumpărați și să vindeți vin la licitațiile de vin?

Licitațiile de vinuri sunt o modalitate excelentă de a comercializa vinuri rare din Bordeaux, Burgundia, Valea Napa și alte regiuni viticole.

Dar, care sunt casele de licitații care găzduiesc cele mai bune licitații de vinuri?

Și, dacă privești vinul ca pe o investiție, sunt licitațiile cel mai bun mod de a-l aborda?

Iată un ghid la îndemână despre tot ce trebuie să știți despre licitațiile de vinuri pentru a vă ajuta cu aceste întrebări. De asemenea, vom evidenția unmai binemodalitate de a investi în vin fin!
Lecturi suplimentare

Intră în lumea vinurilor roșii fabuloase din acest ghid incredibil de util de vin roșu! De asemenea, verificați Cele mai bune vinuri albe pe care nu trebuie să le ratezi în 2020!

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Ce sunt licitațiile de vinuri?
 • Top trei case de licitații de vin.
 • Nu trebuie să faceți licitații online de vinuri.
 • O alternativă mai simplă: Investiția în sticle de vin prin intermediul Wine Club.Să începem.

Ce sunt licitațiile de vinuri?

Licitațiile de vin sunt evenimente pentru licitarea și, eventual, câștigarea unora dintre cele mai rare și mai bune sticle de vin. Cei mai mari ofertanți ar putea obține unele dintre cele mai bune vinuri pe care le-a văzut vreodată lumea, cum ar fi:


 • LA Domaine de la Romanee-Conti sticla
 • La La Tache
 • O epocă rară a Domaine Dujac din Burgundia
 • Un Chateau Latour din Bordeaux
 • Un chardonnay Kistler de la Sonoma
 • A Screaming Eagle Napa Valley Cabernet Sauvignon
 • Lista continuă!


Pentru a înțelege cum funcționează licitațiile, să analizăm diferitele tipuri de licitații de vinuri.Tipuri de licitații de vin și modul în care funcționează

Există trei tipuri de licitații care se ocupă de vin:

1. Licitații de vinuri de primă mână:


Acestea sunt licitații live organizate de o cramă sau o companie de vinuri. De obicei sunt ținute ca. licitații de caritate , pentru promoții de produse sau doar pentru a evalua răspunsul pieței la produse noi.

2. Licitații de vin second-hand:

Acesta este domeniul caselor de licitații precum Sotheby’s New York și Christie’s, unde puteți găsi vinuri de epocă și investiționale. Ar putea fi o licitație live sau o licitație silențioasă în care ofertele sunt pur și simplu scrise pe hârtie și plasate lângă obiect.

3. Licitații online de vinuri:

Aici, o vânzare este difuzată virtual și o ofertă poate fi acceptată online, permițându-vă să participați de oriunde din lume.

Deci, care sunt casele de licitații de vin care trebuie să fie pe radarul dvs.?

Top 3 Case de licitații de vin

Majoritatea celor mai bune licitații de vinuri sunt găzduite de aceste trei case de licitații internaționale.

(Unii dintre ei oferă chiar și servicii de consiliere a vinului, împreună cu vizite la o podgorie și săli de degustare de vinuri și evenimente de socializare, cum ar fi cina de vin ocazională și pentru oaspeți!)1. Sotheby’s Wine

Sotheby’s Wine este o filială deținută în totalitate de Sotheby’s Inc., care deține anual peste 20 de licitații de vin (live sau numai online) în Londra, New York și Hong Kong. Cautate primele creșteri din Bordeaux, cum ar fi Chateau Lafite și Burgundy Grand Cru Pinot Noirs, precum Domaine de la Romanee-Conti, sunt scoase la licitație aici, împreună cu cele mai rare vinuri de epocă din Bordeaux, Champagne, Napa Valley și Sonoma County!2. Christie’s

Departamentul Christie’s Wine & Spirits organizează licitații live în toată Europa, SUA și Asia și vânzări online pe tot parcursul anului. Catalogele sale de licitații prezintă o selecție de vinuri grozave, de la amestecuri de Bordeaux și Pinot Noir de Burgundia, până la Napa Valley Cabernet Sauvignon.3. Acker Merrall & Condit

Înființată în 1820, Acker Merrall & Condit deține peste 15 licitații live în fiecare an și tone de licitații online în fiecare lună. Ai putea pune mâna pe un Petrus rar din Bordeaux sau pe un Dujac Echezeaux Pinot Noir din Burgundia.

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele case de licitații grozave!

Pe lângă acestea, companii precum WineBid, Spectrum Wine Auctions și comercianții cu amănuntul precum Zachys și K&L găzduiesc, de asemenea, licitații excelente pentru pasionații de vin.

Puteți încerca chiar și licitații caritabile precum Festivalul Vinului de Iarnă din Napoli și Licitația Napa Valley.

Notă importantă:

Vânzarea și cumpărarea vinului prin licitații nu este la fel de ușoară sau plăcută ca să sorbiți pe un pahar de Pinot Noir . Veți avea nevoie de câteva dintre aceste sfaturi privilegiate pentru a naviga fără probleme, deși tot felul de licitații:

Nu trebuie să faceți licitații online de vinuri

Rețineți aceste indicații atunci când participați la orice licitație de vinuri și băuturi spirtoase.

1. Știi ce vrei:

Fii clar de cerințele tale. Rețineți regiunile viticole care vă interesează, bugetul dvs. și dacă dorițidoarmăriți inventarul cramei sau de faptinvestiîn vin.

2. Găsiți costurile totale:

Prețul final va include prima cumpărătorului, impozitul pe vânzări, transportul și asigurarea.

3. Obțineți claritate privind proveniența și starea sticlei:

Asigurați-vă că casa de licitații a urmărit proveniența sticlei de vin. Consultați descrierea sticlei și nu o cumpărați decât dacă este în stare perfectă.

4. Cercetarea prețurilor:

Faceți o cercetare amănunțită a prețurilor de vânzare cu amănuntul și a prețurilor anterioare online și live ale articolelor de licitație.

5. Știți când să licitați și să vindeți:

Ar trebui să fiți la curent cu privire la piata licitatiei și tendințele de performanță vintage pentru a ști exact când să licitați și să vindeți. Știrile din interior, comentariile criticilor de vin precum Robert Parker și surse precum revista Wine Spectator vă pot ajuta în acest sens.Linia de jos

Adevărul este - dacă eștiinvestitor serios în vinuri, și doresc să gestioneze un întreg portofoliu de vinuri de calitate investițională, licitațiiar puteanu fi o opțiune excelentă.

Iată mai multe provocări cu care te-ai confrunta:

 • Va trebui să plătiți o primă destul de mare pentru cumpărători și vânzători caselor de licitații. De exemplu, Sotheby’s percepe până la 25% din prima cumpărătorului și un comision de 10% al vânzătorului pentru prețul ciocanului fiecărui lot.
 • Prețurile casei de licitații și comisionul nu sunt întotdeauna transparente. De exemplu, comisionul vânzătorilor poate varia foarte mult - unui vânzător cu un portofoliu mare i se poate oferi uneori comision zero și ar putea fi adăugat în altă parte, chiar și comisionului cumpărătorilor.
 • Procesul consumă mult timp. În calitate de cumpărător, trebuie să studiați loturile din catalog și poate să participați personal la licitație. În momentul în care câștigați oferta, pot trece câteva săptămâni înainte de a primi vinurile dvs. - veți primi o factură, iar plata trebuie procesată înainte ca orice transport să fie aranjat.
 • Majoritatea platformelor de licitație online mai noi își vând loturile prin terțe părți. Aceasta înseamnă că vă bazați exclusiv pe cuvântul vânzătorului și este greu de știut dacă sticla pe care au vândut-o vine sau nu cu o proveniență impecabilă.
 • Faptul că trebuie să vă ocupați singuri de depozitarea sticlelor este complicat, în special pentru colecționarii pentru prima dată. Va trebui să configurați o unitate de depozitare cu condițiile potrivite de temperatură, umiditate, lumină și vibrații. În plus, va trebui să suportați o mulțime de costuri de asigurare și întreținere!

Deci, ce poți face în schimb?

Lucrați cu o platformă de investiții în vin, cum ar fi Wine Clubcare vă va permite să cumpărați, să stocați și să vindeți vinuri fără a fi nevoie să le expediați fizic!

Să vedem cum funcționează.


O alternativă mai bună: Investiția în sticle de vin Wine Club

Wine Club este o companie de investiții în vinuri care vă permite să investiți în sticle de vinuri de calitate investițională de oriunde din lume.

Iată cum Wine Club face din investiția vinului o bucată de tort!Cum functioneaza

Este la fel de simplu ca acesta - trebuie să:

 • Înscrieți-vă pe site-ul Wine Club ca investitor de vin.
 • Completați un chestionar privind toleranța la risc și orizontul dvs. de investiții.
 • Aruncă o privire asupra portofoliului tău de investiții în domeniul vinului.
 • Finanțează-ți contul de investitor.


Puteți apoi să vă așezați și să vă urmăriți pur și simplu portofoliul în timp real.Beneficiile investiției prin Wine Club

Wine Club se ocupă de procesul dvs. de investiții în vin de la capăt la capăt: cercetare, autentificare, cumpărare, depozitare, asigurare și vânzare a vinurilor dvs..

Iată ce oferă ei:

1. Cele mai bune preturi:

Puteți cumpăra vinuri la cele mai bune prețuri cu ridicata care provin direct de la vinificatori, burse de vinuri globale și comercianți.

2. Stocare optimă:

Fii sigur, vinurile tale vor fi depozitate în siguranță în depozite lipite, unde umiditatea, temperatura, calitatea aerului, lumina și vibrațiile sunt menținute la niveluri optime.

3. Avantaje fiscale:

Depozitele vamale nu percep taxe accizabile și TVA. Wine Club vă transmite aceste câștiguri.

4. Taxe mici:

Trebuie doar să plătiți o taxă anuală de 2,85% (2,5% pentru un portofoliu de investiții peste 50.000 USD), care acoperă cumpărarea vinului, detectarea fraudelor, depozitarea vinului, asigurări, gestionarea portofoliului și vânzarea.

5. Asigurare completă:

Include o poliță de asigurare completă la valoarea de piață.

6. Portofoliu curat:

Obțineți un portofoliu curat de vinuri de calitate investițională din întreaga lume.

7. Cumpărare și vânzare ușoară:

Puteți cumpăra vinuri oricând. De asemenea, puteți vinde cumpărătorilor contrapartide ori de câte ori doriți și să primiți vinurile livrate acestora.

Mai simplu decât să navigați în lumea licitațiilor, nu-i așa?

A concluziona...

Licitațiile de vinuri sunt o platformă bună pentru a obține vinuri de colecție și pentru a le vinde la prețuri uluitoare.

Dar este o problemă complexă dacă te uiți la astainvestind în și stocândvin pe termen lung.

Wine Club vă oferă o modalitate mult mai bunăsă vă construiți și să vă gestionați portofoliul de vinuri și apoi să le vindeți la cele mai bune prețuri.

Înscrie-te astăzi și investește în unele dintre cele mai bune vinuri de calitate investițională din lume - toate în timp ce stai acasă și sorbi pe un pahar de Sauvignon Blanc!

Recomandat