Articol

Sixteen Ways On Sunday: The Hall Cabernet Cookoff

hallchef.jpgDe Deirdre Bourdet

Duminica trecută, HALL Winery a găzduit prima lor Cabernet Cookoff anuală, invitând opt echipe profesionale și opt bucătari amatori să concureze pentru donații în numerar pentru organizațiile lor non-profit la alegere. Provocarea: creați un fel de mâncare care să se asocieze cu Cabernet Sauvignon HALL Napa Valley 2005, folosind în primul rând ingrediente organice și durabile. După eșantionarea fiecăreia dintre cele șaisprezece lucrări, însoțite de o mulțime de vin în cauză, participanții invitați și-au exprimat votul pentru cele mai bune echipe de amatori și cele mai bune profesioniști. Vinul orei le-a oferit bucătarilor o mulțime de inspirație ... recolta din 2005 are un nas proaspăt erbaceu, dar fructe roșii coapte și aspecte de prune mai întunecate pe palat, cu taninuri armonioase integrate și un pic frumos de cacao de pământ pentru a se încălzi sufletul. Atât echipele de amatori, cât și profesioniștii au dovedit câteva feluri de mâncare creative foarte interesante pentru a completa vinul.

hallplate1.jpgFără a fi descurajat de echipele profesionale de-a lungul drumului, echipajul Vintners din Napa Valley scoase la dispoziție glisante adorabile de filet de porc măcinat cu ceapă caramelizată de cabernet, brânză jack uscată și un sos de grătar cabernet pe bază de roșii, servit pe chifle mici, dulci. Carnea de porc era foarte condimentată și condimentată, cu ceapă și usturoi praf, ienibahar, ghimbir, pastă de roșii, piper și, probabil, și alte câteva lucruri secrete aruncate. Dulci, pământii, înțepători și masticabili, toți au venit acasă să se culce cu o gură de vin.

Cu toate acestea, votul meu în categoria amatori a fost pentru echipa care concurează în numele Cope Family Center „Este o aventură de familie”. Tamale suculente de coaste scurte și chipotle cu ciocolată au fost scăldate într-un sos bogat de vin roșu și însoțite de o salată plină de fasole neagră și porumb în vinaigretă de jalapeno. În mod surprinzător, straturile de condimentare au funcționat foarte bine cu cabina - nu au existat note ciocnitoare sau acre, iar vinul s-a ținut mai mult decât fără a-și pierde caracterul de fructe. Notele de cacao afumate, scurte, au amplificat acele arome din vin, iar cochilia de masă a adus dulceață și o textură înțepătoare. Fasolea neagră de pământ, miezurile de porumb dulce și jalapenos au adus variații ale temei și au contribuit la scoaterea în evidență și a aspectelor erbacee ale cabernetului. În mod remarcabil, felul de mâncare tamale a fost, de asemenea, un meci excelent cu HALL sauvignon blanc, care avea doar suficientă dulceață pentru a echilibra condimentele și suficient corp pentru a rezista la umplutura cărnoasă.

hallpizza.jpgÎn ceea ce privește pro, a fost o decizie grea ... atâtea delicii gustoase și doar unul ar putea avea votul meu. Pâinile plate de miel la grătar de la Winery Chefs cu piure de fava, fenicul ras și munți de ierburi proaspete au reunit o lume de textură, bogăție și strălucire. Pizza la grătar a lui Paula Le Duc Catering cu cârnați de rață de cabernet de casă, urzici fierte, rampe sotate și ricotta proaspătă cu ierburi a fost, de asemenea, minunată - bogată, amară, acidulată și afumată, deoarece a fost făcută la grătar peste butoaie de butoaie de vin și tăieturi de viță de vie.

Risotto de mazăre de primăvară de la Calistoga Ranch, cu șervețele și șalotele fierte, a fost delicios în mod compulsiv, atât singur, cât și ca o împerechere pentru cabernet sauvignon ... Luat singur, acest fel de mâncare a fost irezistibil ... și a dispărut în aproximativ trei secunde, timp suficient pentru a slăbi niște cabernet. și total fericită. Vinul a adus noi straturi și complexitate la adâncimea de aromă deja delicioasă a felului de mâncare, exact așa cum trebuia. Pali’s Dinner By Design a oferit, de asemenea, un câștigător cu pieptul lor de rață, piureul de trufe și reducerea portului gros ... care alchimizează cu cabernetul în profunzimea dulce a fructelor negre și a esenței de rață.

hallchateaubriand.jpgDar a apărut perechea mea preferată a zilei Piața Sunshine Foods în Sfânta Elena. Mâncarea lor a lovit fiecare receptor de aromă din gura mea și a scos din parc sinergia de împerechere. Felii frumoase de carne de vită Chateaubriand au fost încoronate cu capere prăjite, ulei infuzat cu usturoi și brânză de oaie rasă Ewephoria, apoi stropite cu o reducere profundă, oțet balsamic de culoare închisă, despre care mi se spune că conținea o sticlă întreagă de cabernet vintage HALL din 1985. Orice au pus acolo, acest fel de mâncare s-a zguduit. Înțepător, pământiu, cărnicios, fructat, chewy, umami-y ... a avut fructele de cabernet care ardeau pe toți cilindrii și a obținut votul meu în categoria profesională extrem de contestată.

Lecțiile mele de luat masa pentru asocierea mâncării cu cabernetul HALL sunt informate de ceea ce am simțit că sunt cele mai reușite feluri de mâncare. Începeți cu un câștigător de vin roșu încercat și adevărat - carne în care vă puteți scufunda dinții - dar acoperiți legumele și condimentele pământești și factorii umami, echilibrați cu erbacee dulce și tang, și puteți flata fiecare aspect al vinului minunat ... și faceți gura ta foarte, foarte fericită într-adevăr.

Recomandat