Articol

Rotisserie și vin: atât de mult mai mult decât numele

r_and_w.jpgDe Deirdre Bourdet

Din punct de vedere istoric, orașul Napa - care nu trebuie confundat cu Valea Napa în care se află - nu a fost cunoscut pentru opțiunile sale de degustare de vinuri, atracțiile turistice sau rafinamentul epicurian. Cu toate acestea, în ultimii trei ani, orașul a salutat piața publică Oxbow, o comunitate remarcabilă de peste 20 de săli de degustare și o masă critică de restaurante excelente, toate într-un cartier din centrul orașului, care poate fi mers pe jos. Sosirea anul trecut a unor bucătari de renume național, precum Tyler Florence și Masaharu Morimoto, au marcat sfârșitul statutului lui Napa ca urât copil culinar al Văii Napa și un salt uriaș pentru toți ceilalți antreprenori care luptă pentru a pune Napa pe mâncare și harta vinului.
Sunt întotdeauna puțin sceptic în privința restaurantelor de bucătari celebri / TV, în special a celor cu nume pline de viață și subevaluate. Deși am fost fericit să-l văd deschis în Napa, Rotisserie & Wine de la Tyler Florence nu a fost bine poziționat pentru a mă impresiona. Am fost dincolo de surprins să aflu că, sub numele său stelar, neimaginat, se ascunde un restaurant cu adevărat original pe care l-aș mânca fericit în fiecare săptămână. Motivul: capse compulsiv delicioase, specialități sezoniere rotative, o listă de vinuri remarcabil de bună și eclectică și bastoane de porumb.

rwcornsticks.jpgÎmi place pâinea de porumb la fel de mult ca următoarea persoană, dar sunt îndrăgostită de betisoarele de porumb la R&W. O matriță de copt cu caneluri maximizează criza externă, păstrând în același timp interiorul cremos și umed, rezultând un fel de canelé de pâine de porumb sau chiar un churro la cuptor. La scurt timp după ce s-au așezat, toți mesenii sunt întâmpinați cu o farfurie de bețișoare de porumb fierbinți din cuptor, însoțite de un fel de mâncare cu unt de miere textura cremei perfect bătute. NU SALTAȚI ACEASTA PÂINE - chiar dacă intenționați să comandați puf de brânză umplut cu șuncă Mornay, un alt must-have, indiferent de nivelul poftei de mâncare sau starea de dietă.

Bucătarul Jeremy Fox, ale cărui superbe opere de artă din toate legumele, în calitate de bucătar deschis la Ubuntu, m-au uimit întotdeauna, acum conduce bucătăria pentru Tyler la R&W. Mandatul lui Fox la Ubuntu se arată în felurile de mâncare bine reprezentate din legume și salate, la fel de uimitoare pentru a le privi pe cât sunt de mâncare. Fiți siguri, totuși, el și echipajul său se dovedesc, de asemenea, cărnuri frumoase, variind de la familiare (pui fript cu salsa verde) până la inovatoare (coaste bogate de miel Sonoma frecate cu condimente cu piure de cartofi dulci și oțet de banane).

rwribs.jpgDar, în ciuda numelui, R&W nu este cu adevărat un restaurant de rotisor. Vegetarienii, iubitorii de pește și oamenii care pur și simplu nu au chef de carne la cină au de unde alege, fără a pierde creativitatea bucătăriei. Sardinele proaspete la grătar cu fenicul fiert și remoulada Old Bay mi-au făcut noaptea la prima mea vizită, iar felul de mâncare farro cu ou Jidori curgător, praz, vermut și ciuperci sălbatice hrănite întruchipează tot ceea ce ar trebui să fie mâncarea de iarnă. Chiar și așa de trendy ouăle Jidori diabolizate, acoperite cu sherry, arțar, slănină caramelizată, sare de țelină și muguri își depășesc imaginea și oferă o experiență obiectiv delicioasă.

„Rotisserie & Wine” subestimează grosolan realitatea. Mergeți acolo cu mintea deschisă și mult spațiu pentru stomac și nu uitați să comandați puful de brânză.

Rotisserie & Wine, 720 Main Street, Napa, 707.254.8500, www.rotisserieandwine.com


Recomandat