Blog

Vin roșu (varietăți, prețuri, cele mai bune vinuri de cumpărat în 2021)

Dorești să afli mai multe despre vinurile roșii și să cumperi unele dintre cele mai bune pentru colecția ta?

Când vine vorba de vinul roșu, veți întâlni o gamă orbitoare de soiuri clasice de struguri din care să alegeți - fiecare gust diferit în funcție de producătorul său și de regiunea din care provine.

Dar cum alegi cel mai bun vin roșu de cumpărat?

Care sunt destinate consumului timpuriu și în ce sticlă pot fi păstrate crama ta ca investiție pe termen lung?

Cel mai important, ce estecel mai simplu mod de a le cumpăra?

În acest articol, vom explora diferitele fațete ale vinului roșu, inclusiv principalele tipuri de vin roșu și modul în care se face vinul roșu.

Vă vom arăta, de asemeneacel mai inteligent mod de a cumpăraunele din lumecele mai bune vinuri roșii!
Lecturi suplimentare

Verificați alte vinuri râvnite precum un Dom Perignon! Citiți și despre cele mai bune mărci de vin pe care ar trebui să le încercați în 2020.

Acest articol conține

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a accesa o anumită secțiune)

 • Ce este vinul roșu?
 • Care sunt tipurile de vin roșu?
 • Cum se face vinul roșu?
 • Servirea și consumul de vin roșu
 1. Cum se servește vinul roșu
 2. Ce fel de mâncare merge cu vinul roșu?
 3. Fapte nutriționale ale vinului roșu
 4. Vinul roșu este bun pentru sănătate?
 5. Este bine să beți vin roșu în fiecare zi?
 • Cele mai bune vinuri roșii pe care ar trebui să le cumpărați în 2021 (include prețul și gustul)
 1. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 2006 (SUA)
 2. RDC Romanee Conti 2015 (Franța)
 3. Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017 (Australia)
 4. Achaval-Ferrer Chimera 2014 (Argentina)
 5. Vega Sicilia Unico 2009 (Spania)
 6. Château Lafite Rothschild, Pauillac 2018 (Franța)
 7. Gaja Barbaresco, Piemont 2006 (Italia)
 8. Marchesi Antinori Solaia Toscana IGT 2015 (Italia)
 9. Rezervația Chateau Rayas Chateauneuf du Pape 2008 (Franța)
 • Cum să cumpărați vin roșu

Ce este Vinul Roșu ?

Vinul roșu este o băutură alcoolică făcută din sucul fermentat al strugurilor cu piele închisă la culoare. Există multe tipuri de vin roșu, inclusiv Cabernet sauvignon, Pinot Noir și Merlot, și toate variază ca gust și culoare.


Ce este vinul roșu?

Să ne adâncim în detalii.Care sunt caracteristicile vinului roșu?

Vinul roșu are patru caracteristici principale - culoare, arome, niveluri de tanin și aciditate.

A. Culoarea vinului roșu

Culorile vinului roșu pot varia de la un mov profund, opac la un rubin moale și palid. Culoarea sa se schimbă odată cu vârsta, trecând de la nuanțe luminoase, tinere de roșu la granat sau maro îmbătrânit.

B. Nivelurile de tanin de vin roșu

Ai observat vreodată acea senzație de uscare în gură când gusti niște vinuri?


Acest lucru se datorează polifenolului din taninurile care provin din cojile, semințele și tulpinile strugurilor. Este ceea ce conferă vinului roșu textura, structura și capacitatea de vârstă.

Taninele se înmoaie odată cu îmbătrânirea vinului. Acesta este motivul pentru care vinurile tinere și tanice au un gust mai bun atunci când sunt lăsate să îmbătrânească în sticlă pentru câțiva ani.

C. Arome de vin roșu

Diferitele struguri folosiți pentru a face vinuri roșii produc o serie de arome și arome de fructe, ierburi, flori, condimente și elemente pământești.

Acestea nu suntadăugatla vin - provin din compușii organici din acizi și din cojile de struguri. De exemplu, veți găsi note de cireș negru, zmeură, cedru și chiar tutun de la Merlot.

D. Aciditatea vinului roșu

Acidul este o componentă esențială în vin care funcționează ca conservant și îi conferă prospețime și structură.

Veți putea detecta aciditatea din vin după cât de acru sau acru este, ceea ce contracarează celelalte elemente dulci, amare sau tanice.

Care sunt tipurile de vin roșu?

Care sunt tipurile de vin roșu?

Există peste 20 de varietăți cheie de vin roșu care pot fi găsite în lume astăzi. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de vin roșu.

1. Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este cei mai plantați struguri din lume . Este strugurii primari din Valea Napa și principala componentă a multor vinuri de Bordeaux.

Potențial de îmbătrânire a Cabernet Sauvignon: ~ 10 până la 50 de ani

Profilul de aromă Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon este un vin uscat, plin de corp, cu taninuri medii până la puternice. Aromele pot varia de la fructe de stejar fumurii cu note de cireșe, coacăze, ardei gras, fructe de pădure întunecate, tutun, vanilie și cedru.

2. Cabernet Franc

Cabernet Franc este mai pământesc și tanic în comparație cu Cabernet Sauvignon. Este una dintre componentele majore ale vinurilor roșii din amestecul Bordeaux, cu Cabernet Sauvignon și Merlot.

Potențialul de îmbătrânire al Cabernet Franc: ~ 5 - 15 ani

Profilul aromelor Cabernet Franc: Cabernet Franc are adesea note pure de violete, afine, măsline negre, cafea proaspătă prăjită și pământ.

3. Mic

Gamay este strugurele Beaujolais (o denumire franceză) și produce de obicei vinuri de băut timpuriu. Young Gamay, realizat prin macerare carbonică, ca Beaujolais Nouveau , poate fi ușor efervescent cu parfumul bananelor.

Potențialul de îmbătrânire al Gamay: Până la 10 ani

Profilul de aromă al Gamay: Gamay oferă arome strălucitoare, acidulate, fructate, de zmeură, căpșuni și cireșe dulci.

4. Garnacha

Garnacha începe să facă unele dintre cele mai mari vinuri din Spania și Australia. Acești struguri de vin roșu sunt folosiți pe scară largă în Châteauneuf du Pape, Gigondas și Franța Cotes du Rhone .

Potențialul de îmbătrânire al garnacha: ~ 5-10 ani

Profilul de aromă al garnacha: Garnacha este îndrăzneață, tindând spre aciditate scăzută, alcool ridicat și are mirodenii și fructe de cireșe.

5. Merlot

Vin roșu: Merlot

Merlot este al doilea cel mai plantat strugure de vin după Cabernet Sauvignon și produce un vin roșu-profund. Cel mai bun din acesta vine de la Bordeaux, unde recoltele au un mare potențial de îmbătrânire. Este minunat pentru un băutor de vin pentru prima dată sau chiar pentru un iubitor de vin alb care caută să încerce un vin roșu!

Potențialul de îmbătrânire al Merlot: ~ 5 până la 50 de ani

Profilul aromelor Merlot: Merlotul este corpos, cu aciditate scăzută și taninuri. Căutați arome suculente de prune, căpșuni, zmeură, mure, pepene negru de cireșe și ciocolată.

6. Zinfandel

Zinfandelul este cel mai răspândit în județul Sonoma, California. Acest soi de struguri este cultivat și în regiunile viticole din Statele Unite, Australia și Italia.

Potențialul de îmbătrânire al Zinfandel: ~ 3 până la 5 ani

Profilul de aromă al Zinfandel: Zinfandelul are de obicei arome de mure, zmeură, stafide, cireșe negre și prune. Tinde spre un nivel ridicat de conținut de alcool și taninuri medii până la ridicate.

7. Syrah sau Shiraz

Cunoscută sub numele de Syrah în Franța, cele mai complexe expresii ale sale sunt prezentate în podgoriile din nordul Ronului.

Potențialul de îmbătrânire al Syrah sau Shiraz: ~ 5-50 de ani

Profilul aromelor Syrah sau Shiraz: Shiraz este un vin îndrăzneț cu elemente picante și piperate. Poate prezenta fructe bogate, cum ar fi mure, prune, boabe, împreună cu cuișoare.

8. Malbec

Malbec este produs în principal în Argentina, deși este de origine franceză. Este un vin ușor de băut, de culoare violet intens, care poate îmbătrâni bine în butoaie noi de stejar.

Potențialul de îmbătrânire al Malbec: ~ 5 - 15 ani

Profilul de aromă al Malbec: Prezintă arome bogate, catifelate, de fructe de mure, afine, prune sau vișine, cu note de fum și condiment.

9. Pinot Noir

Vin roșu: Pinot Noir

Pinot Noir este un soi de struguri pe care vinificatorii îl consideră greu de cultivat datorită pielii sale fragile și a refuzului de a se coace complet atunci când nu este suficient soare. Datorită dificultății sale de a crește, este foarte râvnită atât de vinificatori, cât și de colecționari de vin. Burgundia este cea mai cunoscută regiune pentru Pinot Noir. Face un vin delicat, aromat și este o componentă principală a multor vinuri spumante.

Cu toate acestea, în Noua Zeelandă, California și în zonele mai calde din Oregon, Vinuri Pinot Noir sunt surprinzător de dense și bruioase.

Potențialul de îmbătrânire al Pinot Noir: ~ 3 - 50+ ani

Profilul aromelor Pinot Noir: Pinot Noir este ușor și matasos. Are strălucirea zmeurii, cu note de cuișoare și florale. Odată cu vârsta, aromele sale de fum și vanilie au devenit mai răspândite.

10. Sangiovese

Sangiovese este cel mai popular soi de vin roșu din Italia. Este principalul strugure din Toscana și este componenta principală a Vin Chianti și super toscanul italian.

Potențialul de îmbătrânire al Sangiovese: ~ 10-30 de ani

Profilul aromelor Sangiovese: Prezintă aromele de cireșe, frunze de tutun și anason și va avea vanilie și stejar din butoaiele în care este îmbătrânit.

11. Nebbiolo

Acest vin de culoare deschisă are taninuri puternice și mult acid. Nebbiolo este principalul strugure de Barolo, Barbaresco și Gattinara, toate produse în regiunea italiană Piemonte, și este dificil de cultivat în altă parte.

Potențial de îmbătrânire: ~ 10 până la 50 de ani

Profil de aromă: Nebbiolo are arome de prune, gudron și cireșe. Devine mult mai complex și mai interesant odată cu îmbătrânirea.

Pe lângă aceste soiuri de top, veți întâlni și o grămadă de alți struguri din întreaga lume, inclusiv Tempranillo, Mourvèdre / Mataro, Lambrusco și Barbera.

Acum, să parcurgem procesul de preparare a vinului roșu.Cum se face vinul roșu?

Vinul roșu se face din pulpa de struguri negri sau roșii care sunt fermentați împreună cu cojile de struguri pentru a da vinului culoarea sa. De fapt, vinul roșu și vinul alb se fac folosind procese de vinificare similare - dar cu o diferență majoră. Vinul alb este creat prin fermentarea sucului din struguri zdrobiți. În acest caz, cojile de struguri sunt scoase și nu mai joacă un rol.

Cum se face vinul roșu?

Iată o privire rapidă asupra etapelor producției de vin roșu.1. Recoltarea și prelucrarea strugurilor

Strugurii sunt recoltați fie manual, fie folosind utilaje, aruncate într-un coș de gunoi și livrate la mașinile de prelucrare. Unii vinificatori preferă să culeagă manual strugurii pentru a se asigura că sunt pe deplin coapte.2. Strivirea strugurilor

Strugurii sunt de obicei desprinși înainte de zdrobire, deși unii vinificatori preferă să-i lase intact pentru a adăuga caracter vinului.

Strugurii zdrobiți au ca rezultat un amestec de piei, suc și semințe - acest lucru se numește „must”. Mustul este transferat în rezervoare din oțel inoxidabil sau beton sau cuve de stejar pentru fermentare.3. Must Cooling

Unii vinificatori preferă să răcească mustul timp de una până la patru zile pentru macerarea pre-fermentare, cunoscută și sub numele de „înmuiere la rece”.

Acest lucru extrage culoarea și aromele din sucuri, minus taninurile. Taninurile sunt extrase în macerare post-fermentare numai atunci când este prezent alcool.4. Fermentare

Drojdia care este prezentă în mod natural pe cojile de struguri transformă zaharurile din must în etanol (alcool) și dioxid de carbon.5. Apăsând

Strugurii sunt presați folosind o presă de vin sau cu mâna pentru a extrage sucul.

În unele regiuni care produc vin spumant (cum ar fi Șampania), strugurii sunt presați în grupuri întregi cu tulpini pentru a crea un must mai ușor, cu conținut scăzut de compuși fenolici.

Pentru vinul roșu, presarea are loc după sau aproape de sfârșitul fermentației pentru a permite timp pentru culoarea, taninurile și alte fenolici să se lipească de pe pielea strugurilor.6. Fermentarea malolactică

Fermentarea malolactică are loc atunci când acidul malic din sucul de struguri se transformă în acid lactic.7. Raftare

După fermentarea malolactică, vinul roșu este adunat pentru a separa drojdia (solidele și celulele moarte de drojdie). Se adaugă un conservant de dioxid de sulf pentru a preveni oxidarea și deteriorarea bacteriilor.8. Îmbătrânirea

Vinul roșu este de obicei îmbătrânit în rezervoare de beton sau oțel inoxidabil sau butoaie de stejar. Vinul îmbătrânit în butoaie de stejar va prelua unele dintre aromele de stejar.

Perioadele de îmbătrânire pot varia de la câteva zile (cum ar fi Beaujolais Nouveau) până la 18 luni sau mai mult (cum ar fi roșii Bordeaux).9. Fining și stabilizare

Unele vinuri roșii trec prin amendare pentru a clarifica și a remedia defectele precum excesul de tanin. Unele sunt stabilizate la rece (în special cele pentru băut devreme) pentru a evita precipitarea cristalelor de tartrat în sticlă.10. Filtrare și îmbuteliere

Majoritatea vinurilor sunt filtrate pentru a clarifica și a elimina celulele și bacteriile reziduale de drojdie (care ar putea destabiliza vinul).

Vinul este apoi îmbuteliat în sticle de sticlă sau plastic și, uneori, chiar și TetraPak.

Acum:

Cu o ocazie specială, poate doriți să vă deschideți sticla de Zinfandel pentru o explozie de prospețime sau să savurați întunericul lin al Shiraz-ului.

Dar există un ritual servind vin roșu , sau pur și simplu îl turnați în vreun pahar?

Si estevin rosuconsum bun pentru sănătate?

Servirea și consumul de vin roșu

Iată cum să vă bucurați cel mai bine de vinul dvs.:Cum se servește vinul roșu

Vinul roșu trebuie servit rece, cu temperaturi sugerate de la 53 ° F la 69 ° F. Roșurile mai deschise, precum Pinot Noir, au un gust mai bun la capătul mai rece al spectrului.

Deci, dacă vă place o înghițitură de sangrie, înmuiați doar niște fructe proaspete în Pinot Noir și lăsați-l să rămână la temperatura camerei timp de două ore. Apoi, adăugați cuburi de gheață în paharul de sangrie chiar înainte de ao servi.

În ce pahar serviți vin roșu?

Vinul roșu are cel mai bun gust atunci când este servit într-un pahar mare, cu un bol rotund și o deschidere largă. Acest lucru vă ajută să înmoaie taninurile sau să facă vinurile roșii cu gust picant mai rotunjite. De asemenea, lasă roșii cu corp să respire, eliberându-și aroma.

Și, nu uitați combinațiile corecte de alimente, deoarece vă pot îmbunătăți experiența culinară!Ce fel de mâncare merge cu vinul roșu?

Ce fel de mâncare merge cu vinul roșu?

Vinurile roșii au un gust puternic și se potrivesc cel mai bine cu alimente aromate îndrăznețe, cum ar fi carnea roșie. Sugestia obișnuită „Vin roșu cu carne și vin alb cu pește” funcționează bine în majoritatea cazurilor, dar există și excepții. De exemplu, roșii plini de corp ar putea masca aromele cărnii, în timp ce vinurile Gamay și Pinot Noir îmbunătățesc aromele.

Cele mai bune perechi de vinuri roșii includ:

 • Cabernet Sauvignon: Mese bogate, cum ar fi mielul, coasta scurtă sau pastele cremoase.
 • Cabernet Franc: Pui fript sau carne de vită la grătar, rață, cârnați, preparate din pește și chiar brânză.
 • Puțin: Se asociază bine cu o gamă largă de alimente, de la pui fript la stroganoff de vită, brânză și legume.
 • Garnacha: Se asociază bine cu carne la grătar, înăbușită și fierte, cum ar fi carnea de vită și puiul. Funcționează, de asemenea, cu stilurile mai puțin picante de gătit asiatice.
 • Merlot: Cuplați ușor cu păsări de curte, cum ar fi rața sau puiul.
 • Zinfandel: Se asociază bine cu preparate din carne, pizza sau paste.
 • Syrah sau Shiraz: Va îmbunătăți aromele subtile din brânză și carnea într-o farfurie de salcam.
 • Malbec: Funcționează bine cu carne slabă sau mâncăruri picante mexicane sau indiene.
 • Pinot Noir: Se asociază bine cu majoritatea alimentelor, inclusiv cu carne roșie, brânzeturi, rață și chiar somon.
 • Sangiovese: Pizza și paste.
 • Nebbiolo: Carne grasă, ca de gâscă, rață sau porc.


Fapte nutriționale ale vinului roșu

Nu este recomandabil niciodată prea mult alcool, dar consumul moderat de vin roșu poate să nu fie dăunător.

Interesant este că unul dintre motivele atribuite „ Paradoxul francez ”Este consumul mai mare de vin roșu în Franța! (Paradoxul francez se referă la faptul că, în ciuda consumului unei diete bogate în grăsimi, francezii au un nivel scăzut al bolii coronariene, mai ales în comparație cu poporul britanic.)Vinul roșu este bun pentru sănătate?

Unele studii sugerează că consumul moderat de vinuri roșii vă poate ajuta trăiește mai mult și previne bolile de inimă sau alte forme de boli cardiovasculare.

Beneficiile inimii sau efectul protector al vinului roșu provin din compușii săi fenolici. Acești compuși polifenolici sunt antioxidanți care vă pot ajuta să păstrați mucoasa vaselor de sânge sau a peretelui arterial din inimă și să scadă colesterolul și stresul oxidativ. S-a dovedit că polifenolul din vinul roșu scade tensiunea arterială.

Iată o privire asupra nutriției din vinul roșu.

Un pahar de vin roșu (aproximativ 175 ml) conține:

 • Calorii: 153
 • Grăsimi (includ grăsimi saturate, grăsimi polinesaturate și mononesaturate): 0 g
 • Sodiu: 7,2 mg
 • Carbohidrați: 4,7 g
 • Fibră: 0 g
 • Zaharuri: 1,1 g
 • Proteine: 0,1 g


Este bine să beți vin roșu în fiecare zi?

Consumul excesiv de alcool nu este niciodată bun pentru nimeni! Aportul moderat de vin este definit ca 1 până la 2 pahare pe zi.

În loc să bei alcool sau vin, ai putea chiar să dai o băutură vinului roșu dezalcoolizat!

Sunteți gata să descoperiți unele dintre cele mai bune vinuri roșii pe care le puteți cumpăra în 2021?

Cele mai bune vinuri roșii pe care ar trebui să le cumpărați în 2021 (include prețul și gustul)

Care este cel mai bun vin roșu de băut?

Iată o selecție de vinuri roșii delicioase din diferite părți ale globului.1. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 2006 (SUA)

Vin roșu: Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 2006 (SUA)

Screaming Eagle este realizat în cantități mici la o podgorie mică și prestigioasă din denumirea Oakville din Napa. Acest Cabernet Sauvignon este unul dintre cele mai scumpe vinuri din America.

Gust: Vintage 2006 este pliant și dulce, cu arome de fructe de pădure roșii, condimente maro, minerale, mentol și frunze de tutun, cu un final foarte lung.

Prețul mediu al Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 2006: Peste 3.100 USD2. RDC Romanee Conti 2015 (Franța)

Vin roșu: DRC Romanee Conti 2015 (Franța)

Domaine de la Romanée-Conti (RDC) din Burgundia produce unele dintre cele mai colecționabile, dar și cele mai puțin accesibile, vinuri din lume. Domaine produce vinuri din opt podgorii grand cru diferite care se întind pe Coasta de Aur.

Gust: Această ană din 2015 cu aromă intensă este distinctă, cremoasă și armonioasă. Prezintă note de cireșe suculente, lemn de santal, condimente de stejar și scorțișoară.

Prețul mediu al DRC Romanee Conti 2015: Peste 21.000 USD3. Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017 (Australia)

Vin roșu: Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017 (Australia)

Domeniul Penfolds din Australia este cel mai bine cunoscut pentru vinul său iconic Penfolds Grange. Acest recipient Penfolds 389 este un combo de Cabernet Sauvignon și Shiraz și este adesea denumit „Baby Grange”.

Gust: Vintage 2017 oferă un nas de coacăz negru, cassis, arpagic, condiment de muștar, ceară de albine, lămâie și ceai de miere. Gustul său este bogat, cu arome de mezeluri, pastramă, afine, vanilie și lemn dulce.

Prețul mediu al Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz 2017: 60 $ peste4. Achaval-Ferrer Chimera 2014 (Argentina)

Vin roșu: Achaval-Ferrer Quimera 2014 (Argentina)

Această proprietate vinicolă argentiniană cu sediul în Valea Uco, Mendoza este populară pentru vinurile sale de înaltă calitate, realizate în principal din Malbec (de obicei ca un amestec cu alte soiuri clasice de Bordeaux).

Gust: Vintage 2014 este intens concentrat cu fructe de mure, ciocolată neagră sărată, condimente de cedru, împreună cu vanilie și cuișoare.

Prețul mediu al Achaval-Ferrer Chimera 2014: Peste 30 USD5. Vega Sicilia Unico 2009 (Spania)

Vin roșu: Vega Sicilia Unico 2009 (Spania)

Domeniul Ribera del Duero al cramei Vega Sicilia este cunoscut pentru vinurile sale complexe realizate în principal din Tempranillo. Unico, un amestec roșu de Tempranillo și Cabernet Sauvignon, este unul dintre cele mai căutate vinuri din Spania.

Gust: Anul 2009 prezintă arome frumoase de cireșe coapte și prune condimentate, în timp ce palatul se clatină între tufișurile pădurii adânci, afine înțepenite și cutia de trabucuri.

Prețul mediu al Vega Sicilia Unico 2009: Peste 300 USD6. Château Lafite Rothschild, Pauillac 2018 (Franța)

Vin roșu: Château Lafite Rothschild, Pauillac 2018 (Franța)

Château Lafite Rothschild este situat în regiunea Pauillac din Medoc. Lafite Rothschild este unul dintre cele mai scumpe și căutate vinuri roșii din lume. Este popular pentru parfum, eleganță și armonie și capacitatea remarcabilă de a îmbătrâni 50 de ani sau mai mult.

Gust: Vintage 2018 conține note frumoase de cremă de cassis, tutun, cedru, grafit și creion de plumb. Acesta este un vin echilibrat și plin de corp, cu arome de mure fructate întunecate, lemn dulce și condimente.

Prețul mediu al Château Lafite Rothschild, Pauillac 2018: Peste 700 USD7. Gaja Barbaresco, Piemont 2006 (Italia)

Vin roșu: Gaja Barbaresco, Piemont 2006 (Italia)

Gaja se află în Barbaresco, Piemont și este unul dintre cei mai emblematici vinificatori din Italia. Domeniul viticol este bine-cunoscut pentru vinurile lor pe bază de Nebbiolo, precum acest Barbaresco, care este 100% Nebbiolo.

Gust: Vintage italian 2006 are un nas stralucitor, intens și copt. Aromele sunt profunde, bogate, cu note de lichior de cireșe, condimente de vanilie și piele. Are un nivel ridicat de alcool, taninuri moi și un final lung.

(Pentru a citi mai multe despre unele dintre cele mai bune vinuri Barbaresco pe care le puteți cumpăra, citiți acest articol informativ .)

Prețul mediu Gaja Barbaresco, Piemont 2006: Peste 300 USD8. Marchesi Antinori Solaia Toscana IGT 2015 (Italia)

Vin roșu: Marchesi Antinori Solaia Toscana IGT 2015 (Italia)

Faimosul vinificator toscan Antinori produce vinuri de renume precum Solaia , Tignanello și Guado al Tasso.

Gust: Vintage 2015 are un nas bogat, intens, dulce și arome de anason, mure, vanilie, fructe întunecate, condimente și lemn dulce. Acesta este un vin stratificat cu aciditate proaspătă, taninuri coapte și finisaj lung.

Prețul mediu pentru Marchesi Antinori Solaia Toscana IGT 2015: Peste 300 USD9. Rezervația Chateau Rayas Chateauneuf du Pape 2008 (Franța)

Vin roșu: Chateau Rayas Chateauneuf du Pape Reserve 2008 (Franța)

Chateau Rayas deține 12 hectare de viță de vie în Chateauneuf du Pape. Este bine-cunoscut pentru vinurile sale puternice, pline de corp, obținute preponderent din Grenache, Syrah și Mourvèdre.

Gust: Anul 2008 este pietros pe nas cu minerale și oferă multă aciditate. Aromele prezintă sifon de sarsaparilla, fructe roșii, cu un ton de măsline pe bază de plante și verde. Este un vin roșu, cu corp mediu, uscat, cu un final lung.

Preț mediu Chateau Stripes Papa Chateauneuf Rezerva 2008: Peste 600 USD

Pentru lecturi suplimentare, consultați câteva dintre cele mai bune mărci de vin din lume , și unele dintre cele mai bune vinuri franceze ar trebui să te apuci.

Cum să cumpărați vin roșu

Există multe modalități de a cumpăra vin roșu. Cel mai simplu este să vă vizitați comerciantul de vin local.

De asemenea, puteți verifica vânzători de vinuri online, licitații de vin sau brokeri de vinuri, în special pentru vinurile mai rare.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, ar trebui să faceți singuri cercetarea pieței pentru a găsicele mai bune sticle de vin roșu de cumpăratsicele mai bune preturi.

Pe lângă faptul că vă asigurați că sticla de vin esteautentic, va trebui, de asemenea, să aveți grijăasigurare,livrare, și perfectuldepozitaresoluție dacă nu aveți depozitare adecvată a vinului deja!

Din fericire, există unmult mai ușormodalitate de a cumpăra vinuri roșii!

Recomandat