Blog

Nutriția vinului roșu (calorii, ingrediente, beneficii pentru sănătate)

Sunteți curios despre faptele nutriționale ale paharului dvs. de vin roșu?

Etichetele vinului nu afișează aproape niciodată informațiile nutriționale ale vinului. Deci, este posibil să nu știți ce este paharul dvs. de Merlot sau Beaujolais Nouveau conține alt procent decât alcoolul în volum (ABV) sau conținutul de sulfit.

Deci, cum poți afla ce este înăuntru paharul tău de vin ? Câți carbohidrați și calorii conține vinul tău roșu ? Care sunt ceilalți aditivi?

În acest articol, vom acoperi toate aspectele vin rosu nutriție, inclusiv caloriile șinumăr surprinzător de aditivi și ingrediente active, sibeneficii pentru sănătateși efectele secundare ale consumului de vin roșu.Lecturi suplimentare

Dacă sunteți interesat să aflați și despre șampanie și vin spumant, consultați aceste articole din luxosul Dom Pérignon Sau deliciosul Asti Spumante.

Acest articol conține

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Informații nutriționale despre vinul roșu
 • Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu
 • Efectele secundare ale consumului de vin
 • De ce nu sunt tipărite datele nutriționale pe o etichetă de vin?

Intrebari obisnuite

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a trece la o întrebare specifică)

 • Care este sursa primară de calorii din vin?
 • Vinuri cu conținut scăzut de calorii - există?
 • Este vinul roșu bogat în carbohidrați?
 • Puteți bea vin roșu pe o dietă săracă în carbohidrați?
 • Care sunt aditivii din vinul roșu?
 • Este vinul roșu mai sănătos decât vinul alb și vinul trandafir?
 • Există vitamine și minerale în vinul roșu?‍

Informații nutriționale despre vinul roșu

În afară de sucul evident de struguri, zahărul și alcoolul, vinul roșu conține un număr surprinzător de constituenți, deși unii pot fi doar în urme.


Să aruncăm o privire la ce ar putea fi în paharul tău de vin roșu îndrăzneț!A. Informații nutriționale pentru un pahar (5 oz) de vin roșu

Informații nutriționale pentru un pahar (5 oz) de vin roșu

Înainte de a intra în detalii, iată o privire asupra valorii nutriționale într-un pahar de 5 oz (147 ml) vin roșu și alb . Valorile vinului alb sunt incluse pentru comparație.


Sursa: Administrația Alimentară a Statelor Unite (USDA)


B. Calorii în vinul roșu

Calorii în vinul roșu

Care este sursa primară de calorii din vin?

Sursa primară de calorii pentru vin este alcoolul. 1 g de alcool conține 7 calorii. Caloriile din surse de carbohidrați precum zahărul sunt pe locul doi. Un gram de zahăr conține 4 calorii, aproape jumătate din cantitatea de alcool.

Dacă sunteți îngrijorat de aportul de calorii, urmăriți% ABV imprimat pe eticheta vinului. Cu cât numărul este mai mare, cu atât sunt mai multe calorii în interiorul vinului.

De exemplu, într-un pahar de 6 uncii (175 ml):


 • Vinul roșu la 13% ABV conține 160 de calorii
 • Vinul alb la 13% ABV conține 159 de calorii
 • Vin roze la 12% ABV conține 147 de calorii

Vinul alb tinde să aibă mai puține calorii decât vinul roșu din cauza conținutului său de alcool în general mai scăzut.

Vinuri cu conținut scăzut de calorii - există?

Da, și nu trebuie neapărat să fie ceva cu etichetă „cu un conținut scăzut de calorii” pe sticla de vin.

Alcool scăzut, vin roșu uscat ca Beaujolais francez sau Roșu Burgundy cu 10,5% ABV poate avea 105-110 calorii într-o turnare de 5 oz.

Articole similare:

Vrei să explorezi fascinantul univers vinic francez? Consultați aceste articole pe

 • Cel mai bun Regiunile vinicole franceze pe care ar trebui să le cunoașteți în 2020
 • Cel mai bun Vinuri franceze pe care ar trebui să le cumpărați în 2020

LA vin alb sec, ca un Muscadet cu 9,5% ABV, va avea în jur de 90-95 de calorii într-o turnare de 5 oz.

Cheia alegerii unui vin cu conținut scăzut de calorii este să vă asigurați că este un vin uscat, cu un conținut scăzut de alcool. A Vin dulce poate avea un conținut scăzut de alcool, dar conținutul caloric se va adăuga din zahărul rezidual al vinului (RS). Păstrează-le vinuri dulci precum Moscato (cu 5,5% ABV și un RS mare) distanță dacă vă urmăriți numărul de calorii!C. Glucidele din vinul roșu

Glucidele din vinul roșu

Este vinul roșu bogat în carbohidrați?

Asta depinde de vin. Glucidele din vin provin din zahărul rezidual. Un vin dulce de desert (vin îmbogățit) precum Port va avea mai mulți carbohidrați derivați din conținutul de zahăr comparativ cu un vin roșu uscat precum Cabernet Sauvignon.

Pentru a ilustra acest lucru, într-un turn de 5 oz:

 • Cabernet Sauvignon are aproximativ 4 grame de carbohidrați
 • Vinul dulce de desert are aproximativ 20 de grame de carbohidrați

După cum ați văzut mai devreme, un gram de carbohidrați conține 4 calorii, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea dintr-un gram de alcool - motiv pentru care alcoolul contribuie mai mult la numărul de calorii.

Și, deși alcoolul are calorii, nu este metabolizat la fel ca carbohidrații. Deci nu contribuie la numărul total de carbohidrați din vin.

Puteți bea vin roșu pe o dietă săracă în carbohidrați?

Da, poti. Atâta timp cât veți obține un vin uscat cu zahăr rezidual minim, ați fi bine chiar și cu un regim scăzut de carbohidrați ca o dietă ceto.

Acum, aici vin ingredientele surprinzătoare din paharul de vin:
D. Aditivi în vinul roșu

Vinificarea este un proces destul de complicat, care necesită mai mulți aditivi pentru a-i stabiliza structura și a echilibra aroma finală. Unii dintre acești aditivi nu rămân în vin, dar sunt eliminați din produsul finit odată ce și-au făcut treaba.

Desigur, existănistevinificatorii care refuză să utilizeze orice formă de aditivi - dar vor fi depășiți de cei care utilizează acești aditivi.

Care sunt aditivii din vinul roșu?

 • Carbonat de calciu: Acesta este un dezacidifiant, utilizat pentru a reduce aciditatea vinului și este uneori adăugat atunci când strugurii au probleme de coacere.
 • Arome: Stejarul a fost folosit de mult timp pentru a adăuga arome, cum ar fi vanilia, vinului. Deoarece doar o mică parte din vin ar fi în contact cu interiorul unui butoi de stejar, vinificatorii folosesc așchii de stejar, doage sau pulberi pentru a crește contactul cu stejarul vinului.
 • Concentrat de suc de struguri: Acest concentrat este de obicei făcut din struguri Teinturier și este folosit pentru a spori culoarea vinului, adăugând în același timp zahăr suplimentar.
 • Materiale non-vegane: Aceștia sunt agenți de clarificare și clarificare utilizați în mod obișnuit de vinificatori, inclusiv albuș de ou, gelatină, produse lactate și vezici de pește. Aceste materiale sunt filtrate înainte de îmbuteliere.
 • Zahăr: Zaharul adăugat nu este acela de a îndulci vinul, ci de a-i spori conținutul de alcool într-un proces numit „chaptalizare”. Acest lucru este legal în mai multe regiuni în care strugurii au probleme de coacere, cum ar fi Bordeaux.
 • Dioxid de sulf sau sulfiți: Acesta este utilizat pentru conservarea strugurilor și prevenirea oxidării în timpul vinificației. Majoritatea vinurilor pot conține în jur de 5–200 mg / L de sulfiți, dar nu o veți vedea menționată pe etichetă decât dacă depășește 10 părți pe milion (ppm sau 10 mg / L). Această etichetare a sulfitilor este obligatorie în SUA și Uniunea Europeană.
 • Sorbat de potasiu și metabisulfit de potasiu: Sunt utilizate în mod obișnuit împreună în timpul procesului de fermentare pentru a proteja drojdia de stricarea și îndepărtarea bacteriilor.
 • Taninuri pulbere: Taninul apare în mod natural în pielea strugurilor și semințe. Face vinul demn de vârstă și adaugă complexitate vinului. Cu toate acestea, taninurile pot fi dificil de echilibrat prin procesul de vinificație, astfel încât taninurile sub formă de pudră sunt utilizate pentru a ajusta echilibrul vinului.
 • Apă: Acesta este utilizat la începutul procesului de vinificare pentru a reduce nivelurile ridicate de alcool.
 • Drojdie: Acesta este ingredientul cheie de vinificație care transformă zahărul în alcool. Este prezent în mod natural pe cojile de struguri, deși vinificatorii pot folosi drojdie cultivată pentru a afecta aroma vinului.


E. Ingrediente active sau compuși din vinul roșu

Se știe că vinul roșu conține mai mulți compuși polifenolici utili, cum ar fi antocianina, proantocianidinele, quercetina și resveratrolul.

Acești polifenoli (în special resveratrolul) sunt frecvent atribuițibeneficii pentru sănătate găsite în vinul roșu, cum ar fi prevenirea bolilor de inimă și scăderea nivelului de colesterol.F. Vitamine, minerale și alți nutrienți din vinul roșu

Ce alți nutrienți mai există în vin?

Vinul roșu conține o serie deminerale și vitamine, datorită ingredientului de bază - strugurii.

Veți găsi calciu, fier, mangan și chiar fluor în vinul roșu, doar pentru a numi câteva.

Majoritatea sunt urme, deci nu vă bazați pe paharul de vin roșu pentru valorile zilnice!Este vinul roșu mai sănătos decât vinul alb și vinul trandafir?

Răspuns scurt - Da. Vinul roșu conține mai mulți antioxidanți benefici pentru sănătatea inimii decât vinul trandafir sau vinul alb. Acești antioxidanți sunt prezenți în pielea strugurilor și sunt levigate în sucul de struguri în timpul perioadei de macerare (sau contact cu pielea). Macerarea este cea care conferă vinului roșu culoarea sa.

Vinul alb este prelucrat în mare parte fără piei, deci îi lipsesc acești antioxidanți. Vinul de trandafiri și portocaliul suferă o scurtă perioadă de macerare și vor avea și antioxidanți, dar mai puțin decât în ​​vinul roșu.

Acum, vinul roșu este bun pentru sănătatea ta?

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu

Luați în considerare acest lucru: vi se permite să beți vin roșu cu moderare, conform „ Dieta mediteraneana, ”Care este adesea recomandat pentru sănătatea inimii.

Polifenolii din vinul roșu îi oferă aceste beneficii:

 • Resveratrol: Este legat de sănătatea cardiovasculară pozitivă, creșterea nivelului bun de colesterol și inhibarea creșterii celulelor canceroase. Resveratrolul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la încetinirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și la reglarea insulinei.
 • Antocianinașiproantocianidine: Acești flavonoizi pot contribui, de asemenea, la mecanisme antioxidante, cardioprotectoare, anticanceroase și anti-îmbătrânire.
 • Quercetin: Acest polifenol este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antivirale. De asemenea, s-a dovedit că promovează vindecarea arterelor și ameliorarea bolilor pulmonare.

De asemenea, vinul roșu poate:

 • Niveluri mai mici de zahăr din sânge (este cunoscută ca o opțiune sigură pentru cei cu diabet zaharat de tip 2)
 • Promovează longevitatea și reduce stresul
 • Promovați sănătatea ficatului
 • Reduceți depresia


Există vitamine și minerale în vinul roșu?Da, vinul roșu conține vitamine și minerale în cantități mici. Sunt:

 • Calciu: Întărește oasele și dinții
 • Fier: Oferă oxigen pe tot corpul
 • Magneziu: Ajută la reglarea funcției musculare și nervoase
 • Fosfor: Vă menține oasele sănătoase
 • Potasiu: Reglează tensiunea arterială și bătăile inimii
 • Mangan: Ajută enzimele active în metabolism
 • Fluor: Previne cariile dentare
 • Tiamina (vitamina B1) și niacina (vitamina B3): Ajută la eliberarea energiei din alimente
 • Riboflavină (vitamina B12): Ajută la creșterea, dezvoltarea și funcționarea celulelor
 • Vitamina B6: Este necesar pentru reacții enzimatice în metabolism
 • Colină: Ajută la reglarea memoriei, a dispoziției și a funcției musculare
 • Vitamina C: Un antioxidant pentru protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi
 • Vitamina K: Ajută la formarea coagulării oaselor și a sângelui

Cu toate acestea, cel mai important lucru este să beți vin roșu cu măsură. Niciunul dintre aceste beneficii pentru sănătate nu va fi util dacă consumați excesiv orice băutură alcoolică, inclusiv vin roșu.Cât consumul de alcool este considerat moderat?

Cât consumul de alcool este considerat moderat?

Conform liniilor directoare dietetice privind Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), este un pahar de vin pentru femei și două pentru bărbați pe zi.

Și ce se definește ca un singur pahar?

Este o singură dimensiune de porție de 5 oz (148 ml) de vin ABV 12%. Adică, o turnare mare de 7 oz de Zinfandel într-un pahar Bordeaux înșelător de înalt este mai mult decât „un pahar”.

Efectele secundare ale consumului de vin

Efectele secundare ale consumului de vin

Chiar și cu un consum moderat de alcool, este posibil să prezentați unele dintre aceste reacții adverse cauzate de alcool sau vinul roșu:

 • Este ușor să reduceți prea multe calorii.De multe ori nu acordăm prea multă atenție caloriilor din ceea ce bem în comparație cu ceea ce mâncăm. Dar dacă sunteți pe un pierdere în greutate regim, trebuie să urmăriți câte calorii provin din vin.
 • Alcoolul (nu doar din vin, ci și bere și alte lichioruri) te face să poftești mâncare sărată și grasă.Așadar, nu vă mirați că veți dori să ajungeți la pizza brânză în loc de castraveții crocanți din frigider.
 • Te doare capul după ce iei vin roșu.Aceasta ar putea fi o reacție la histamine (nu la sulfiți) din vinul roșu. De asemenea, ați putea obține un nas înfundat, urticarie sau probleme digestive de la histamine. În acest caz, vă recomandăm să treceți la vinul alb, cum ar fi Pinot Grigio sau Chardonnay.
 • Probleme de burtă.Taninurile din vinul roșu pot duce la probleme digestive precum dureri de stomac sau diaree.
 • Nu te simți bine imediat.Dacă se întâmplă acest lucru, ați putea fi de fapt intolerant la alcool. Cel mai bine ar fi să evitați vinul sau orice alt alcool în acest caz.

Vinul roșu conține calorii și carbohidrați, dar de ce nu sunt informațiile nutriționale de pe eticheta vinului?

Recomandat