Blog

Pinotaj (regiunile vinului, prețuri, cele mai bune vinuri 2021)

Ești curios să știi totul despre vinul Pinotage înainte de a cumpăra unul?

Pinotajul este strugurele de vin semnat al Africii de Sud și o încrucișare între Pinot Noir și Cinsaut (deși nu are nimic asemănător lor.) Vinul Pinotage devine din ce în ce mai popular pe măsură ce băutorii de vin din întreaga lume își descoperă aromele de fructe negre și stejar.

Deci, ce este atât de unic la acest strugure de vin roșu? Cum se face vinul?

În acest articol, faceți o călătorie în Africa de Sud și descoperiți lumea Pinotajului - de la istoria sa fascinantă, stilurile de vin unice și regiunile viticole până lacele mai bune vinuri Pinotage de cumpărat în 2021.

De asemenea, descoperiți o modalitate fără probleme de a cumpăra vinuri Pinotage!Lecturi suplimentare

Explorează lumea investițiilor în vin cu articol detaliat pentru a afla totul despre investițiile în vin .

Acest articol conține

 • O introducere rapidă la Pinotaj
 • Pinotaj: origini, critici și renaștere
 • Pinotaj: viticultură și vinificație
 • Regiunile vinului Pinotage
 • Perechi de gust și alimente cu vin Pinotaj
 • Cele mai bune vinuri Pinotage din 2021 (inclusiv note de degustare, prețuri)
 1. 2016 Kanonkop Black Label Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 2. 2015 Lanzerac Pioneer Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 3. 2005 Kanonkop Estate Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 4. 2015 Beyerskloof Diesel Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 5. 2010 Ashbourne Pinotage, Heaven and Earth Valley, Africa de Sud
 6. 2000 Kaapzicht Estate Steytler Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 7. 2015 Beeslaar Pinotage, Stellenbosch, Africa de Sud
 8. 2014 Rijk's Reserve Pinotage, Tulbagh, Africa de Sud
 9. 2015 Vondeling Bowwood Pinotage, Voor Paardeberg, Africa de Sud
 10. 2016 Spioenkop Pinotage, Elgin, Africa de Sud
 • Are Pinotage Age bine?

O introducere rapidă la Pinotaj

O introducere rapidă la Pinotaj

Pinotajul este un strugure cu pielea închisă la culoare care produce o gamă largă de vinuri roșii - de la vinuri de masă ușor de băut până la vinuri bogate și concentrate.

Pinotage este al treilea soi de struguri cel mai plantat din Africa de Sud, după Cabernet Sauvignon și Shiraz (Syrah.) Africa de Sud nu numai că produce 98% din vinurile Pinotage din lume, ci este și cel mai mare producător de soi de struguri Pinotage.


De fapt, Pinotage este un strugure destul de rar în afara Africii de Sud. (Vă vom spunemai multe despre astaintr-o secunda.)

Citeste mai mult: Încearcă aceste sticle de șampanie de top - perfect pentru colecția de vinuri de investiții.Doriți să le desfaceți?Asigurați-vă că îi serviți paharele de șampanie potrivite !


Pinotaj: origini, critici și renaștere

Origini, critici și renaștere

În 1925, Abraham Izak Perold (profesor de viticultură la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud) a încercat să combine proprietățile lui Pinot Noir cu un strugure ușor de cultivat - Cinsaut (cunoscut local ca Hermitage.) A plantat patru semințe încrucișate în grădina sa.

În 1927, Perold s-a angajat la cooperativa KWV și a lăsat vița de vie în grădina sa crescută. Din fericire, Charlie Niehaus, un tânăr lector, a salvat vița de vie și le-a transferat către CJ Theron, succesorul lui Perold.

Theron le-a plantat în Colegiul Agricol Elsenburg și le-a altoit pe portaltoi de calitate superioară în 1935. Cea mai performantă viță de vie a fost selectată pentru înmulțire.

Noii struguri Pinotage aveau o culoare extrem de închisă, iar vinurile erau bogate în tanin și antocianină.


În cele din urmă, în 1941, primul vin Pinotage a fost produs la Elsenburg.

Dar abia în 1959 Pinotage a câștigat în sfârșit atenția când Pinotage, vinificatorul Bellevue, a câștigat Trofeul General Smuts la Cape Wine Show. Bellevue a devenit, de asemenea, prima cramă care menționează Pinotage pe eticheta sa în 1961.Critica strugurilor

Critica strugurilor

Pinotajul a suferit o reputație proastă pentru o lungă perioadă de timp din cauza gustului său de cerneală și a mirosului de îndepărtare a ojei. Dar vinurile Pinotage de calitate scăzută au fost rezultatul unei viticulturi și a vinificației slabe.

Vinificatorii și-au dat seama curând că strugurii de vin Pinotage sunt susceptibili la boli virale și sunt zbuciumați în privința terroirului său (la fel ca Pinot Noir).Reînvierea strugurilor

Reînvierea strugurilor

Din fericire, au fost introduse noi tehnici de vinificație pentru a face vinuri mai echilibrate. De asemenea, vinificatorii sud-africani au format organizații precum Pinotage Association pentru a promova Pinotage în industria vinicolă internațională.

Citeste mai mult: Se amestecă un Sangria exotică , la cool Mimosa sau a Cocktail cu șampanie ca Kir Royale în timp ce vă scufundați în mai multe detalii despre Pinotaj!

Pinotaj: viticultură și vinificație

Pinotaj: viticultură și vinificație

La fel ca părintele său, Cinsault, Pinotajul este viguros, de maturare timpurie și are niveluri ridicate de zahăr. Pentru a contracara toate aceste probleme viticole, vinificatorii practică unele dintre următoarele tehnici:

 • Vinificatorii practică formarea viței-de-vie prin viticultură de viță-de-vie de tufiș (netratată), stres hidric și subțierea grămezilor. Oferă o concentrație de fructe și adaugă adâncime vinului. Vița de vie protejează strugurii de căldură extinsă în timpul sezonului de creștere.
 • Dezvoltarea acetatului de isoamil în timpul fermentației și a acidității volatile și a esterilor vinurilor sunt echilibrate cu un proces de fermentare lung și rece și cu îmbătrânire în butoi de stejar (american sau francez).
 • Taninul natural ridicat al strugurilor este îmblânzit prin reducerea contactului cu pielea strugurilor prin macerare limitată.
 • Recent, vinificatorii au început să producă vinuri Pinotage mai ușoare, culegând strugurii devreme și folosind ciorchini întregi în fermentație.


Citeste mai mult: Verificați aceste vinuri roșii fascinante făcute din Malbec și Barbera struguri. Sau vinurile albe strălucitoare - Riesling , Sauvignon Blanc , și Zinfandel .

Regiunile vinului Pinotage

Regiunile vinului Pinotage

În timp ce principalul Pinotaj regiunea viticolă este Africa de Sud, este cultivată și în alte regiuni viticole din întreaga lume. Să le aruncăm o privire.1. Africa de Sud

Africa de Sud rămâne cel mai mare producător de vin Pinotage. Peste 7% din podgoriile din Africa de Sud sunt dedicate vițelor Pinotage.

Pinotajul este cultivat mai ales în Western Cape (Stellensboch și Paarl), unde este utilizat în amestecul Cape și vinurile soiurilor.

În amestecul clasic Cape, Pinotage este amestecat cu Merlot sau Cabernet Sauvignon și constituie în jur de 30% -70% din amestec.

În afară de aceasta, Africa de Sud produce și vinuri de masă Pinotage ușor de băut, vinuri soiuri roșii adânci, vinuri complexe îmbătrânite în butoaie, Vin de port stil și chiar un vin spumant roșu.

Citeste mai mult: Aici sunt Cele mai bune 10 sticle de vin roz să cumpere în 2021.2. Statele Unite

Pinotajul este considerat un soi de struguri rar în această nouă regiune viticolă mondială. SUA are doar 52 de acri de teren dedicat terenurilor de vie ale strugurilor.

Pinotajul este cultivat în principal în Arizona, California, Michigan, Oregon și Virginia.3. Alte regiuni vitivinicole

Pinotajul este cultivat și în Brazilia, Canada, Israel, Noua Zeelandă și Zimbabwe.

Citeste mai mult: Vrei să explorezi Vinuri italiene din Chianti , sau vinuri franceze din legendarul Crama Chateauneuf du Pape ?

Perechi de gust și alimente cu vin Pinotaj

Perechi de gust și alimente cu vin Pinotaj

Un vin Pinotage bine făcut este uscat, corpolent, ușor acid și are taninuri ridicate. Oferă o gamă de arome - de la note florale răcoritoare la aromă suculentă de fructe negre.

Aromele principale ale vinurilor varietale Pinotage includ prune negre, cireșe, zmeură, stejar, ardei roșu, tutun, cafea și lemn dulce. De asemenea, puteți obține note de banane și fructe tropicale.

Serviți-vă Pinotage cu mâncăruri din carne ca vânat pentru a obține cele mai bune arome afumate.

Vă întrebați în ce fel Pinotage este diferit de Pinot Noir?Pinotage vs. Pinot Noir

Pinotage vs. Pinot Noir

Pinot Noir (Vitis Vinifera) poate fi părintele lui Pinotage, dar cei doi struguri au calități distinctive.

 • În sticlă, Pinot Noir prezintă o culoare roșu rubiniu, în timp ce Pinotage prezintă o culoare maroniu profund.
 • Comparativ cu Pinotage, Pinot Noir este mai ușor, cu taninuri mai mici și aciditate mai mare.
 • Pinot Noir este admirat pentru aromele sale de fructe roșii, în timp ce Pinotage este cunoscut pentru notele sale de fructe întunecate.

Recomandat