Blog

Șampanie roz (12 cele mai bune vinuri, prețuri, cum să cumpărați)Băuturi

Doriți să adăugați cele mai bune sticle de șampanie roz la dvs. colecția de vinuri ?

Odată considerat o băutură estivală frivolă, Champagnes trandafiri au crescut în popularitate în ultimele decenii. Acum comandă un preț mai mare decât omologii lor blanc și sunt un lucru obligatoriu în dumneavoastră pivniță pe tot parcursul anului!

Dar de ce este mai scump decât șampania obișnuită? Ce face roz Champagne roz?

Mai important, care sunt cele mai bune în care ar trebui să beți sau să investiți?

În acest articol, vă spunem tot ce trebuie să știți despre trandafirii spumante. Am ales manual 12 dintre cele mai bune dintre voiar trebui săCumpără.


Veți descoperi șicel mai ușormod de a cumpăra șampanie roz pentru băut și pentru investiții!Lecturi suplimentare

Intră în lumea vinurilor roșii fabuloase din acest ghid incredibil de util de vin roșu! De asemenea, verificați Cele mai bune vinuri albe pe care nu trebuie să le ratezi în 2020!

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a accesa o anumită secțiune)


  • Tot ce trebuie să știți despre șampania roz
  • 12 cele mai bune șampanii roz pe care ar trebui să le luați în considerare cumpărarea (inclusiv prețurile)

1. Louis Roederer Cristal Brut Rose 2012

2. Șampanie Krug Brut Rosé


3. Dom Pérignon Rosé Champagne 2004

4. Bollinger La Grande Annee Rose 2012 Șampanie

5. Moet & Chandon Rose Imperial

6. Champagne Armand de Brignac Rosé


7. Dom Ruinart Rosé 2002

8. 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose

9. Șampanie Piper-Heidsieck Rose Sauvage

10. Veuve Clicquot Ponsardin 2008 La Grande Dame Brut Rosé Champagne

11. Șampanie Billecart Salmon Brut Rose

12. Laurent Perrier Cuvee Rose Brut Champagne

Tot ce trebuie să știți despre șampania roz

Șampania roz sau trandafir ar face băutura perfectă pentru orice ocazie specială - fie că este vorba de un pâine prăjită de sărbătoare la o nuntă, o petrecere de ziua de naștere, un duș de mireasă sau un prânz de ziua Sfântului Valentin cu Sfântul Valentin.

Sau imaginați-vă o masă de brunch în grădina dvs. - cu ochelari din aceste spumante roz și cele mai bune tacâmuri, vaze și flori de plante decorate!

Să explorăm în detaliu această băutură prețuită.Ce este șampania roz?

Pink Champagne sau Rose Champagne se realizează amestecând vinuri roșii și albe.

Se numește roz „Șampanie”Numai dacă este fabricat în regiunea Champagne din Franța.

În caz contrar, le-ați numi vinuri spumante sau alte nume precum Rose Cava în Spania și Mousseux Rose în regiunea viticolă Vouvray din Franța.

Vinificatori la Ruinart și Madame Clicquot din Văduvă Clicquot au fost primii care au vândut comercial Champagnes de trandafiri la sfârșitul anilor 1700.Popularitatea crescândă a șampaniei roz

Șampanie roz: popularitatea în creștere a șampaniei roz
Champagne Bollinger Rosé

Interesant este faptul că consumul global de șampane de trandafir are crescut cu 40% între 2002 și 2018!

Acest lucru este în contrast puternic cu vânzările sale semnificative și reputația de băutură frivolă în cea mai mare parte a secolului XX.

(Fapt amuzant: Madame Lily Bollinger, care a condus Bollinger Champagne până în 1971, era convins că nu vor produce niciodată un rosé! Cu toate acestea, primul roz Bollinger a ieșit pe piață la mijlocul anilor 1980.)

Articole similare


Sunteți curios să aflați mai multe despre vinurile franceze, altele decât Champagnes? Acest articol vă vor spune totul despre ele.

Dacă doriți să citiți despre vinurile rare și să le cumpărați, iată o postare pe care îl veți găsi util.Cum se face șampania roz?

Șampanie roz: Cum se face șampanie roz?

Și, cum obține această bulboasă acea superbă culoare somon?

Răspunsul stă în tehnicile de vinificare.

Iată cele două metode utilizate:

A. Amestecarea vinului alb și roșu (Rosé d’assemblage)

Șampania cu trandafiri se poate face prin amestecarea a 5% până la 20% de vin negru roșu - Pinot Noir sau vin roșu Pinot Meunier - în vinul alb.

Acest lucru se face înainte de a doua fermentare în sticlă. (O a doua fermentare se face întotdeauna într-un vas diferit de cel în care a fost fermentat vinul mai întâi.)

B. Metoda Saignee (metoda Rose de Saignee sau roz Champagne macerat)

Nuanța roz a unei șampanii se obține, de asemenea, prin sângerarea ei cu cojile de struguri de Pinot Noir și struguri roșii Meunier.

Aici, musturile de struguri de vin roșu (fructe proaspăt zdrobite care conțin piele de struguri roșii, semințe și tulpini) au voie să fie în contact cu cojile de struguri pentrudoar câteva ore. (Rețineți căvin rosueste realizat deprelungitcontact cu piei de struguri roșii.)

Acest lucru permite pigmenților naturali din cojile de struguri să coloreze sucul și să-l îmbogățească cu componentele lor aromate.

Deci, deși șampanii de trandafiri sunt de culoare deschisă, au arome puternice - datorită pumnului adăugat de vinul roșu încă.

Tehnica Rose de Saignee este folosită de vinificatori celebri precum Francis Boulard, Louis Roederer și Laurent-Perrier.Șampania roz este la fel ca șampania Rose?

Da, șampania roz și șampania roz sunt la fel.

Cu toate acestea, nu este același lucru cu „vinul roz”. Șampania roz este uneori mai dulce și mai fructată decât vinul roz și vine cu bule delicate și arome clare și curate.Care este diferența dintre șampania roz și șampania obișnuită?

Șampania obișnuită este un vin spumant obținut folosind carnea și sucul din struguri - prin urmare nu conțin pigmenți și sunt albi ca Prosecco.

De asemenea, oferă o intensitate mai mică a fructelor roșii decât omologii lor roz șampanie.

De asemenea, nu vă confundați între șampanie roz și vin alb de alb. Acesta din urmă este un vin alb spumant făcut din struguri albi.Ce este o șampanie roz excelentă?

Șampania roz perfectă are arome clare, curate și bule delicate care îți acoperă gura.

O înghițitură din ea ți-ar furnica pe limbă cu un finisaj de lungă durată.

Perechi alimentare cu șampanie Rose

Șampanie roz: Perechi alimentare cu șampanie Rose
Mumm Napa Brut Rosé, Napa Valley

Profilul vibrant, aromat al fructelor, al strălucitoarelor de trandafir se potrivește foarte bine cu ronțăi ușoare de vară. Cele mai pline de corp pereche la fel de bine cu preparate din carne de iarnă. Și, alții funcționează bine ca o băutură ușoară, fructată, după cină.

Sau pur și simplu scoateți cartea de rețete și coaceți o prăjitură de șampanie roz - o prăjitură cu șampanie cu cremă de unt de vanilie - perfectă pentru ziua de Sfântul Valentin. Ai primi 5 stele pentru aceasta, cu mâinile jos!

Iată ingredientele acestei prăjituri dacă sunteți gata să vă grăbiți imediat la brutărie:

  • Făină universală
  • Zahăr
  • Albușuri de ou
  • Vanilie
  • Șampanie roz
  • Sare, praf de copt și unt lichid nesărat

Se amestecă acest amestec de făină într-un mixer la viteză medie, se toarnă în tigaie și se coace.

Acum:

Veți descoperi că un trandafir cuvee de prestigiu are un preț de aproape două ori mai mare decât un vin fără trandafir sau un vin alb de la același vinificator.

Să vedem de ce.De ce este șampania roz mai scumpă decât șampania obișnuită?

Cererea de șampanie roz a crescut în ultimul deceniu sau mai mult.

Pe măsură ce cererea a crescut, a crescut și prețul strugurilor cru de top Pinot Noir.

Pentru a face față cererii crescute, producătorii de vinuri spumante din regiunea Champagne au investit în utilaje specializate pentru a compensa temperaturile imprevizibile și modelele meteorologice.

Acești factori, împreună cu tehnicile utilizate intensiv în muncă, au determinat creșterea prețurilor rozelor, făcându-le mai scumpe decât vinurile albe.

(Doriți să știți cum să vă prețuiți sticlele de vin? Acest articol vă va arăta cum.)

Acum, dacă doriți să investiți într-o bulă roz, o altă întrebare critică în mintea dvs. ar fi:Șampania roz îmbătrânește bine?

Șampanii de epocă roz, cum ar fi Dom Perignon, Ruinart, Louis Roederer Cristal și Somonul Billecart, îmbătrânesc frumos timp de 10 până la 25 de ani - nu va trebui neapărat să „beți trandafir tânăr” în aceste cazuri!

Există o singură avertisment: trebuie să fiedepozitat în condiții perfecte de lumină și temperatură, altfel îi vei strica gustul și valoarea.

Deci, care suntcele mai fine șampane roz merită cumpărat- fie pentru băut, fie ca investiție pe termen lung?

12 cele mai bune șampanii roz pe care ar trebui să le luați în considerare cumpărarea (inclusiv prețurile)

Iată o listă aleasă manual de șampanii roz pe care le avețiar trebui săia în considerare adăugarea la colecția ta de vinuri.1. Louis Roederer Cristal Brut Rose 2012

Șampanie roz: Louis Roederer Cristal Brut Rose 2012

Acest vin de culoare roz este un amestec de 55% Pinot Noir și 45% Chardonnay și este realizat folosind metoda saignée.

Viu și cristalin în sticlă, Louis Roederer Cristal Brut Rose 2012 este plin de corp și profund, cu un buchet frumos de căpșuni, mure, piersici proaspete, mandarină și migdale albite.

Potrivit criticului de vin Robert Parker, acest vin „va veni cu adevărat în propriul său”, cu aproximativ șase ani în pivniță. Are toate atributele necesare unei longevități considerabile. Va fi ideal pentru băut între 2027 și 2050.

Prețul lui Louis Roederer Cristal Brut Rose 2012: + 620 USD

Citiți mai multe despre Louis Roederer’s Cristal Champagnes și cum să le cumpărați .2. Șampanie Krug Brut Rosé

Șampanie roz: Șampanie Krug Brut Rosé

Această șampanie completă, uscată, este un amestec de 59% Pinot Noir, 33% Chardonnay și 8% Pinot Meunier. Este un roz de ceapă palidă și îmbătrânește frumos mulți ani după eliberare, dezvoltând o complexitate stratificată.

Are o culoare portocaliu-aurie, o textură suplă și oferă o paletă complexă de turtă dulce, cafea, coajă de portocală și o aromă fumurie. Funcționează minunat cu felurile principale, inclusiv puiul fript.

Prețul șampaniei Krug Brut Rosé: Peste 230 USD3. Dom Pérignon Rosé Champagne 2004

Șampanie roz: Dom Pérignon Rosé Champagne 2004

Făcut cu un amestec de 34% Chardonnay, 38% Pinot Noir și 28% Pinot Noir roșu, acest vin are gust de căpșuni udate în cremă bogată.

Este de culoare cupru datorită proporției mai mari de Pinot Noir încă utilizat. Veți găsi un buchet delicat de fructe roșii, fum, pâine prăjită, condimente și pietre zdrobite. Va bea bine timp de decenii și se îmbunătățește odată cu vârsta.

Prețul Dom Pérignon Rosé Vintage 2004: + 260 USD

Doriți să aflați mai multe despre Dom Perignon, inclusiv istorie, tipuri, prețuri? Verifică acest ghid .4. Bollinger La Grande Annee Rose 2012 Șampanie

Șampanie roz: Șampanie Bollinger La Grande Annee Rose 2012

Bollinger este un producător familial de vinuri spumante din regiunea Champagne din Franța. Ele produc multe tipuri de șampanie, inclusiv vintage Grande Année, Vieilles Vignes Françaises, R.D. și Special Cuvée non-vintage.

Unicitatea amestecului este că 70% din strugurii folosiți provin din propriile podgorii ale lui Bollinger, oferindu-le un control complet, de la plantare până la recoltare.

La Grande Annee Rose 2012 este o expresie chintesențială a stilului uscat și cu doze mici, plin de corp, al acestei case Champagne.

Prețul șampaniei Bollinger La Grande Annee Rose 2012: 90 $ peste5. Moet & Chandon Rose Imperial

Șampanie roz: Moet & Chandon Rose Imperial

Spumantul Moet & Chandon Rose Imperial este fabricat cu 40 - 50% Pinot Noir, 30 - 40% Pinot Meunier și 10 - 20% Chardonnay.

Acest vin Moet & Chandon are o culoare roz bogată, cu note de fructe roșii vibrante și o textură lungă și elegantă. Îți vor plăcea nuanțele florale de trandafir și notele subtile de mentol și piper!

Acest Moet & Chandon se împerechează foarte bine cu fructele și brânzeturile îmbătrânite.

Prețul Moet & Chandon Rose Imperial: 58 $ +6. Champagne Armand de Brignac Rosé

Șampanie roz: Champagne Armand de Brignac Rosé

Acesta este un amestec intens de culoare somon de 50% Pinot Noir , 40% Pinot Meunier și 10% Chardonnay. Își datorează umbra și intensitatea Pinot Noir de la viile vechi din subregiunea Montagne de Reims din regiunea Champagne din Franța.

Această Cuvee oferă straturi proaspete de fructe roșii pe nas cu un palat de fructe de pădure sălbatice, căpșuni, zmeură, fructe negre și produse de patiserie coapte.

Bea acum, sau poți chiar pivniță-l inca 10-15 ani.

Preț șampanie Armand de Brignac Rosé: Peste 430 USD7. Dom Ruinart Rosé 2002

Șampanie roz: Dom Ruinart Rosé 2002

Acest amestec elegant este realizat din 80% Chardonnay și 20% roșu Pinot Noir. Are o culoare vibrantă, profundă de coral, cu o aromă intensă și complexă.

Notele de fructe exotice și portocale de sânge și lămâie se amestecă cu arome de flori violete și trandafir, cu o notă de mosc. Puteți bea acum sau oricând până în 2027.

Prețul Dom Ruinart Rosé 2002: Peste 240 USD8. 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose

Șampanie roz: 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose

Acest trandafir este de 58% Pinot Noir, 30% Chardonnay și 12% Pinot noir roșu. Are arome impresionante de cireșe, minerale cretoase și fructe de struguri roz.

Paleta este profundă și uniformă și va avea un gust mai bogat dacă o țineți timp de 3-5 ani înainte de a bea. Beți această șampanie plină de corp acum sau înainte de 2031.

Prețul anului 2006 Taittinger Comtes de Champagne Rose: Peste 110 USD9. Șampanie Piper-Heidsieck Rose Sauvage

Șampanie roz: șampanie Piper-Heidsieck Rose Sauvage

Aceasta este o șampanie de trandafir întunecat făcută din 50-55% Pinot Noir, în timp ce alte șampane folosesc până la 25% din struguri. Este un amestec de 30-35% Pinot Meunier și 15-20% Chardonnay.

Este un trandafir rafinat, cremos, cu note de alune prăjite și brioșe prăjite, cu straturi de coacăz negru, fructe roșii uscate și lemn dulce.

Pretul Piper-Heidsieck Șampanie cu trandafiri sălbatici: Peste 35 USD10. Veuve Clicquot Ponsardin 2008 La Grande Dame Brut Rosé Champagne

Șampanie roz: Veuve Clicquot Ponsardin 2008 La Grande Dame Brut Rosé Champagne

Cuvée de prestigiu al lui Veuve Clicquot este un frumos aur roz cu o nuanță roz deschis de cupru. Conține o cantitate îndrăzneață de Pinot noir (92%) și 8% Chardonnay. Este un vin copt, matur, texturat, cu toastiness provenit din fructe moi.

Veuve Clicquot Rosé prezintă note puternice de fructe roșii combinate cu note citrice. Vă veți bucura de notele subtile și picante de căpșuni, zmeură și alte fructe de pădure roșii, ceai rooibos și piele.

Prețul Veuve Clicquot Ponsardin 2008 La Grande Dame Brut Rosé Champagne: Peste 295 USD11. Șampanie Billecart Salmon Brut Rose

Șampanie roz: Șampanie Billecart Salmon Brut Rose

Această șampanie roz pal cu străluciri de aur este fabricată din 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir și 30% Pinot Meunier.

Are o aromă subtilă și un buchet fructat delicat de zmeură și afine și coaja de citrice. Poate îmbătrâni 2-4 ani într-o sticlă.

Prețul șampaniei Billecart Salmon Brut Rose: Peste 70 USD12. Laurent Perrier Cuvee Rose Brut Champagne

Șampanie roz: Champagne Laurent Perrier Cuvee Rose Brut

Acest vin roz cupru vine ambalat într-o sticlă elegantă inspirată din vremea regelui Henri IV al Franței.

Acest trandafir Brut Champagne este stratificat cu note de cireșe strălucitoare și mirosuri de soluri cretoase, cu un miros bogat condus de drojdie.

Bea acest trandafir Brut Champagne acum sau până în 2024.

Prețul șampaniei Laurent Perrier Cuvee Rose Brut: Peste 32 USD

Cum să cumperi șampanie roz?

Puteți cumpăra o sticlă bună de șampanie roz la majoritatea magazinelor de vinuri și alcooluri, comercianților de vinuri, portalurilor de vinuri online și licitațiilor de vinuri.

Ar trebui să fii pregătitparcurge tendințele prețurilorde diverse mărci de vin dinsurse multiplepentru a găsi valoarea sticlei de vin și cele mai bune prețuri pentru a o cumpăra.

În unele cazuri, veți putea găsi rare doar dacă sunteți undin interiorul industriei.

Se complică și mai mult când trebuie să te descurcicontrafăcutsticle, care sunt destul de comune în zilele noastre!

Din fericire, există unmai inteligentmodalitate de a o face.

Puteți încredința oechipă de investiții viticole de talie mondialăca Wine Club pentru a alege sticla de șampanie roz potrivită pentru dvs. la cele mai bune prețuri.

Chiar mai bine - eimagazinsticla de vin în siguranță pentru o perioadă prelungită șivindedacă asta alegeți!

Să vedem cum funcționează acest lucru.Recomandat