Blog

Penfolds Grange (Cele mai bune vinate, prețuri, istorie) - Proiect

Ce face din Penfolds Grange un vin atât de special?

Aceeași întrebare a răsunat în lumea vinului atunci când vinul australian a catapultat faima în anii '50 și '60. Cu mai bine de jumătate de secol mai târziu, Penfolds Grange rămâne unul dintre cele mai căutate obiecte de colecție din întreaga lume!

Să aflăm secretul succesului său, primii ani ai Cuvee și ceea ce face Penfolds Grange atât de scump. Veți descoperi, de asemenea10 cele mai bune recoltepentru a adăuga imediat la colecția ta!Lecturi suplimentare:

Vă aprovizionați pentru sezonul festiv?Nu ratați aceste vinuri esențiale: Jingle până la noul an cu asta Lista de vinuri de Crăciun Indiferent de sezon, acestea vinuri albe clasice și vinuri roșii atemporale nu sunt niciodată demode.

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Despre Penfolds
 • Ce este Penfolds Grange?
 • Penfolds Grange Vinificație
 • Cele mai bune 10 obiecte de colecție Penfolds Grange
 1. 1952 Penfolds Grange Bin 95
 2. 1955 Penfolds Grange Bin 95
 3. 1971 Penfolds Grange Bin 95
 4. 1986 Penfolds Grange Bin 95
 5. 1990 Penfolds Grange Bin 95
 6. 1991 Penfolds Grange Bin 95
 7. 2004 Penfolds Grange Bin 95
 8. 2006 Penfolds Grange Bin 95
 9. 2008 Penfolds Grange Bin 95 Colecție verticală
 10. 2012 Penfold Grange, Saint Louis Decanter Wine & Age
 • Investiți în sticle Penfolds Grange
 • Cum se cumpără vinul Penfolds Grange
 • Investiți în Penfolds Grange și alte vinuri prin intermediul Wine Club

Despre Penfolds

Penfolds
Penfolds pentru a face vinuri din struguri Napa Valley

Dr. Christopher și Mary Penfolda ajuns în Australia în 1844. S-au stabilit înMoșia Magill, lângă dealurile Adelaide. Cuplul a plantat curând viile pe care le-au adus din Anglia și au început să facă vin.

La început, moșia a făcut în mare partevinuri fortificateca medicamente ca parte a practicii Dr. Christopher. Dar pe măsură ce popularitatea lor a crescut, Penfold-urile au decis să-și extindă colecția la Clarete (vinuri pe bază de Cabernet) și Riesling.

De-a lungul anilor, proprietatea și-a schimbat proprietatea de mai multe ori, în timp ce vinul Penfolds și-a construit în mod constant o reputație Australia și în întreaga lume.
Proprietățile și varietățile cultivate ale Penfolds

Proprietățile și varietățile cultivate ale Penfolds

De la începuturile sale, Penfolds a cumpărat o serie de podgorii din sudul Australiei.

Iată o listă cu cele mai proeminente podgorii ale lor, împreună cu soiurile plantate acolo:


 • Adelaide
 • Magill Estate: podgoriile emblematice ale mărcii plantate în întregime cu Shiraz (sau Syrah ) soi de struguri
 • Valea Barossa
 • Kalimna: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Sangiovese
 • Koonunga: Shiraz, Cabernet Sauvignon
 • Waltons: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre
 • Stonewell: Shiraz, Cabernet Sauvignon
 • Valea Edenului
 • Înalt Eden: Riesling , Pinot Noir , Chardonnay , Sauvignon Blanc
 • McLaren Vale: Shiraz, Garnacha , Cabernet Sauvignon
 • Coonawarra: Shiraz, Cabernet Sauvignon


Citeste mai mult: Descoperiți bucuriile vinului varietal în dulce Moscato sau delicios Tempranillo . Și, în timp ce vă aflați, nu uitați alege paharele de vin potrivite pentru cină.

Ce este Penfolds Grange?

Penfolds Grange
Primul Penfolds Grange

Penfolds Grange (anteriorSchitul Penfolds Grange) este vinul roșu experimental Cuvee și vin emblematic al proprietății, numit după cabana Magill Estate construită de fondatorii săi.

Este crearea primului vinificator șef Penfolds,Max Schubert, care și-a folosit cunoștințele despre vinificația din Bordeaux pentru a crea primul Schitul Penfolds Grange cu Struguri Shiraz varietal în 1951.

Cu toate acestea, prima recoltă a primit în mare parte recenzii negative atât de la critici, cât și de pe piață. În ciuda faptului că i sa cerut să întrerupă Cuvee, Schubert a persistat și a creat trei recolte ('57, '58 și '59) ale Penfolds Grange.


Dar, ca primăvară apreciată ca valoare și reputație, Penfolds l-a instruit pe Schubert să reia producția pentru Grange în 1960.

De atunci, Penfolds Grange a adunat un fan dedicat în toată lumea și numeroase premii și recunoașteri.

 • Vintage 1955 a câștigat mai mult decât50 de medalii de aurla nivel mondial
 • Vintage-ul din 1971 a câștigat primul premiu la categoria Shiraz la ParisJocurile Olimpice ale Vinului
 • Anul 1990 a fost numit„Vinul anului” de Wine Spectatorrevista din 1995

În special, reputația lui Penfolds Grange ca„Prima creștere” a Australiei(denumit după celebra clasificare a vinului Bordeaux) precede orice altceva.


Citeste mai mult: Verificați-le 10 vinuri spumante atemporale care merită un loc în vitrina ta!Penfolds Grange Vinificație

Penfolds Grange Vinificație

Penfolds a dezvoltat trei stiluri distincte de vinificație:

 • Podgorie unică (sau bloc)
 • Regiune unică (sau subregiune)
 • Multi-regional (Grange aparține acestei categorii)

Aceasta este o abatere bruscă de la vinificatorii de prim rang din Bordeaux, Burgundia sau Napa Valley, care se mândresc cu vinurile unice.

Strugurii pentru acest vin australian modern provin din diferite podgorii din Valea Barossa, Magill Estate, McLaren Vale și alte proprietăți Penfolds.

Fiecare epocă, îmbătrânită în stejar american, poartă arome și caracteristici unice, pe care le jură fanii Penfolds Grange Cabernet Sauvignon de culoare albastru adevărat!

Citeste mai mult: Vă întrebați cât de bine ar trebui depozitat vinul de genul Penfolds?Iată cum să proiectează crama perfectă pentru sticlele tale !

Investiția în Penfolds Grange Wine

Penfolds Grange este într-adevăr un obiect de colecție! O Grange este foarte apreciată pe piață și adesea stabilește recorduri la licitații la nivel mondial!De ce este Penfolds Grange atât de scump?

În afară devinificație impecabilă,reputatieșiraritate, există câțiva alți factori care funcționează aici.

1. Vârstă: A fost viziunea lui Max Schubert să creeze un vin atât de rafinat în gustul și demnitatea sa de vârstă încât să concureze cu cele mai vechi Bordeaux și Burgundii din epoca sa. Și vinul a trecut fără îndoială acest test.

De fapt, unele dintre anii Grange din anii ‘50 sunt încă în viață și merg puternic!

2. Scorurile și premiile criticilor: Grange este purtătorul standard al Penfolds când vine vorba de dragostea criticilor! Cu excepția primei recolte dezastruos neînțelese a lui Max Schubert, a obținut în mod constant scoruri de top.

Iată un cont al recoltei sale de top:

Și aceasta este o versiune foarte scurtă a listei reale de realizări a lui Cuvee!

3. Clasificarea vinurilor de către Langton: Cel mai important evaluator și licitator de vinuri din Australia, Langton’s, a conceput o modalitate de notare a vinificatorilor australieni pe baza performanței lor pe piața secundară. Clasificarea vinurilor Penfolds de la Langton are trei categorii - excepțional, remarcabil și excelent.

Din anii '90, Penfolds Grange rămâne unul dintre vinurile lor „unicorn”. Clasic Grange, în mod surprinzător, se încadrează în categoria „Excepțional” de top.

Celelalte cuvete ale lui Penfolds apar, de asemenea, în clasificarea lui Langton:

 • Excepţional
 • Penfolds Bin 95 Grange Shiraz
 • Penfolds Bin 707 Cabernet Sauvignon
 • Remarcabil
 • Penfolds Bin 144 Yattarna Chardonnay
 • Penfolds RWT Shiraz, Penfolds Bin 389 Cabernet Shiraz
 • Penfolds St. Henri Shiraz
 • Excelent
 • Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz
 • Penfolds Bin 407 Cabernet Sauvignon
 • Penfolds Bin 128 Shiraz
 • Penfolds Magill Estate Shiraz,

Toți acești factori au contribuit la o creștere constantă a evaluării.

Deci, în 2020, o sumă de șase cifre pentru ediția de colecție Penfolds Grange a devenit o problemă de zi cu zi și merită, fără îndoială, un loc în portofoliul dvs. de investiții-vin!

Citeste mai mult: Și dacă serviți aceste elegante Granges la cină, consultați ghidul nostru calorii într-un pahar de vin roșu și să învețe exact câte pahare conține sticla de vin .

Cele mai bune 10 colecții de colecție Grange Penfolds

Cele mai bune obiecte de colecție Penfolds Grange

Cumpărați o bucată de istorie cu aceste vinuri incredibile de la Penfolds.1. 1952 Penfolds Grange Bin 95

1952 Penfolds Grange

După experimentul lui Max Schubert cu vinificația în stil Bordeaux, în 1951, ‘52 a fost prima ană comercializată comercial. Cu toate acestea, cu etichete de preț de până la 15 șilingi (1,50 USD), a fost practic dat!

Dar iubitorii de vin au dat această magnifică a doua recoltă cuvenită și i se închină ca favorit personal al vinificatorului Max Schubert. Experimentați combinația sa păcătoasă de ciocolată neagră și coajă de portocală înfășurată în taninuri mătăsoase.

Prețul anului 1952 Penfolds Grange Bin 95: 10.966 dolari2. 1955 Penfolds Grange Bin 95

1955 Penfolds Grange

'55 îndeplinește promisiunea lui Grange de a fi un Shiraz cu adevărat demn de vârstă și unic australian. Merge puternic chiar și după 65 de ani! Și din același motiv, Penfolds Grange din 1955 a fost numit „Wine Heritage'De către Australian National Trust.

Vinul de culoare roșu-cărămidă conține arome cărnoase și un gust echilibrat care te ispitește cu taninuri fine și cafea prăjită. Este dulceata fructata este încă intact, un lucru rar pentru un vin atât de îmbătrânit.

Prețul anului 1955 Penfolds Grange Bin 95: 5.255 dolari3. 1971 Penfolds Grange Bin 95

1971 Penfolds Grange

Dintre primii Granges, ‘71 a fost cel cu cele mai multe pene în pălărie. Această ambițioasă recoltă a câștigat categoria la Jocurile Olimpice de la Vin din 1979 și a luat mai multe medalii în toată Australia.

Ceea ce a fost vândut la 12 USD la lansarea inițială are un preț de peste 800 USD acum în magazinele cu amănuntul! Căutați un gust de caise, vanilie și fructe dulci în acest vin ușor fragil.

Prețul 1971 Penfolds Grange Bin 95: 838 USD

Recomandat