Blog

Ornellaia (Vinificație, cele mai bune vinuri 2021)

Doriți să colectați o sticlă sau două de vin fin Ornellaia?

Acest vin italian este inspirat de vedete bordeleze precum Lafite și Latour și este o expresie remarcabilă a strugurilor Bordeaux sub soarele toscan. Este unul dintre cele mai bune vinuri super toscane și are o istorie mândră în spate.

Dar ce face din Ornellaia un vin investițional superior față de ceilalți? Care dintre vinurile sale ar trebui să cumpărați?

Acest articol vă duce într-o călătorie a istoriei mărcii, explorează vinificarea acestuia și vă sugereazăcele mai bune vinuri de cumpărat în 2021.

Veți descoperi șicel mai sigur și mai rapid mod de a investi în vin.Lecturi suplimentare

Doriți să vă diversificați portofoliul financiar? articol detaliat pentru a afla totul despre investițiile în vin .

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Despre Ornellaia
 • Soiuri Ornellaia și stiluri de vin
 • Viticultura și vinificația Ornellaia
 • De ce ar trebui să investiți în Ornellaia?
 • Cele mai bune vinuri Ornellaia de cumpărat în 2021
 • 1990 Ornellaia Bolgheri Superiore
 • 1999 Ornellaia Bolgheri Superiore
 • 2006 Ornellaia Vendemmia d'Artista Special Edition Bolgheri Superiore
 • 2010 Ornellaia Vendemmia d'Artista Special Edition Bolgheri Superiore
 • 2008 Ornus dell Ornellaia Toscana IGT
 • 2010 Ornus dell Ornellaia Toscana IGT
 • 2013 Ornellaia Toscana Bianco IGT
 • 2015 Ornellaia Toscana Bianco IGT
 • 2016 Ornellaia 'Poggio alle Gazze dell'Ornellaia' Toscana IGT
 • Investiți în Ornellaia și alte vinuri fine prin intermediul Wine Club

Despre Ornellaia

Despre Ornellaia

Ornellaia (sau Tenuta dell'Ornellaia) este unul dintre cei mai importanți vinificatori în stil Bordeaux din Italia. Sunt cunoscuți pentru lor vin rosu amestecuri realizate cu soiuri non-native, precum Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot și Merlot.


Renumitul vin Masseto pe bază de Merlot a fost produs și în podgoria Tenuta dell'Ornellaia (până în 2019.) În 2012, podgoria și-a schimbat denumirea din „Tenuta dell'Ornellaia” în „Ornellaia e Masseto” pentru a onora iubitul său pe bază de Merlot Cuvee, de asemenea.

Dar mai sunt multe de învățat despre această proprietate viticolă toscană. Deci, să începem cu elementele de bază.
Unde este podgoria Ornellaia?

Unde este podgoria Ornellaia?

Podgoriile Ornellaia sunt răspândite peste totBolghericomună, în regiunea Maremmei din provincia Livorno, Toscana - la doar câțiva kilometri distanță de Marea Mediterană.

Regiunea experimentează o adiere ușoară a mării în cea mai mare parte a anului. Amestecul său de depozite de sol aluvial și vulcanic este fundamentul potrivit pentru soiurile de struguri francezi.

Terroirul unic Ornellaia conține sol îmbogățit cu argilă. Aceasta reține suficientă apă pentru ca vița de vie să reziste temperaturilor relativ ridicate ale regiunii și condițiilor meteo uscate.

Citeste mai mult:


Fascinat de regiunile viticole și terroiruri?Mulțumiți-vă curiozitatea cu aceste ghiduri Chianti , Papa Chateauneuf , Pouilly-Fuissé ,și Pomerol regiunile viticole.Cine deține Ornellaia?

Marchizul Lodovico Antinori
Marchizul Lodovico Antinori

Moșia a fost înființată în 1981 de cătreMarchizul Lodovico Antinori, membru al ilustrei familii Antinori. (Fratele său, Piero Antinori, a înființat Solaia, iar vărul său Nicolò Incisa conduce Sassicaia - două dintre cele originale Vinuri super toscane .)

În 1999, cu sediul în SUA Crama Robert Mondavi a cumpărat o participație minoritară în Ornellaia. Până în 2002, Robert Mondavi a devenit proprietarul deplin al proprietății și a vândut 50% din aceasta familiei nobiliare florentine dinFrescobaldi.

Cu toate acestea, nu s-au schimbat prea multe pe teren. Vinificatorul-șef inițial al OrnellaiaMichel Rollandrămâne în calitate de consultant enolog. Vinificatorul Axel Heinz i s-a alăturat în 2002.

Din 2005, Frescobaldi au fost proprietari deplini ai domeniului.

Aflați mai multe despre vinul fin:

 • Deveniți un expert în vin autodidact cu ghidurile noastre detaliate Șampanie și delicios cocktailuri ca Mimoza și Sangria .

Varietăți și stiluri de vin Ornellaia

Varietăți și stiluri de vin Ornellaia

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot , șiMicul Verdotformează coloana vertebrală aOrnellaia Bolgheri Superioreși al doilea vin al moșiei,Noile sere din Ornellaia.

Desigur, cel mai faimos dintre aceste vinuri din Bordeaux este 100% pe bază de MerlotMasseto.

Cu excepția rară a celui de-al treilea vin al proprietății,The Times of Ornellaia, Ornellaia produce aproape exclusiv vinuri în stil francez.

Acest lucru înseamnă că majoritatea podgoriilor sunt plantate cu struguri roșii non-nativi și porțiuni mici din varietatea preferată a Italiei, Sangiovese .

Veți găsi, de asemenea, struguri de vin alb, cum ar fiSauvignon Blancși Viognier pentruOrnellaia White, și soiuri albe native precumVermentinoșiVerdicchiofolosit inPoggio alle Gazze dell’Ornellaia.

De asemenea, moșia cultivă o mică porțiune de struguri albi franceziMicul MansengpentruOrnus dell’Ornellaia, un vin dulce, recoltat târziu.

Interesant este faptul că Ornellaia produce, de asemenea, ulei de măsline și Grappa, un coniac italian de tescovină de struguri.

Citeste mai mult: Ridicați informații despre vinuri pe soiuri precum Malbec , Sauvignon Blanc , Riesling , Barbera ,și Zinfandel - și află cele mai bune sticle de vin de cumpărat!

Ornellaia Viticultură Și Vinificație

Ornellaia Viticultură Și Vinificație

Un accent unic pe calitate caracterizează filosofia Ornellaia.

Totul începe cu amenajarea podgoriilor Ornellaia, plantată ladensitate medie spre mare.În medie, aproximativ 12.000 de plante ocupă fiecare acru al plantațiilor. Ideea aici este că concurența pentru apă și nutrienți îmbunătățește calitatea viței de vie, ajutând doar cei mai în formă să supraviețuiască.

Pe termen lung, acest lucru sporește randamentul general al podgoriei.

Odată plantate, vița de vie este supusătestarea meticuloasăpentru a le măsura profilul aromelor, conținutul de tanin și maturitatea. Strugurii sunt culesi exact după ce și-au atins întregul potențial.

Există mai multe runde de preening chiar și după preluare. Acest lucru asigură faptul că numai cele mai bune ciorchini intră în vin.

Produsele din fiecare podgorie suntvinificat separat. Acest lucru își menține caracterul unic până la etapa de fermentare. Vinificatorii fac odegustare zilnicăîn acest stadiu.

Pe măsură ce vinurile îmbătrânescButoaie de stejar francez, vinificatorii decid ce combinație de vinuri varietale va scoate la iveală expresia unică a vintage-ului.

Citeste mai mult:

Tehnicile de vinificație definesc un vin. Verificați cum Vin roze se face.

Și, fixează-te pe un Rose-based Cocktail Kir Royale folosind rețeta noastră preferată!

De ce ar trebui să investiți în Ornellaia?

De ce ar trebui să investiți în Ornellaia?

Ornellaia poate fi o intrare relativ recentă în lumea investițională a vinului, dar a devenit rapid favorita colecționarului. Și trebuie doar să ne uităm la istoricul său pentru a afla de ce.

Marca a devenit o senzație cu prima sa recoltă în 1985. A ajuns apoi la faima internațională în 1998, când revista Decanter a numit-o„Vinul anului”.Acest lucru a pus bazele reputației sale ca vin preferat pentru investitori.

Ornellaia nu se bazează doar pe măiestria vinificării.

Familia Frescobaldi continuă pe urmele strămoșilor din epoca Renașterii, promovând arta în toate formele sale. Din 2009, lorProiectul Vendemmia d’Artistaa colaborat cu artiști premiați pentru a creaetichete unice pentru sticleși alte piese de artă inspirate din vinul lor.

Acest lucru face ca o sticlă Ornellaia să fie și o operă de artă de colecție! În 2013, un astfel de caz al anului 2010 s-a vândut pentru364.900 USD!

Cu toate acestea, puteți fi siguri că, chiar și fără arta elaborată pe etichetele sale, vinul Ornellaia vă poate aduce dolari de top pe piața secundară. Și, la fel ca un Bordeaux bun, va continua să se aprecieze pe măsură ce îmbătrânește de-a lungul deceniilor.

Una peste alta, o sticlă de Ornellaia își merită greutatea în vin!

Cele mai bune vinuri Ornellaia din 2021

E timpul să cumpărați aceste vinuri de clasă mondială pentru colecția dvs.!1. 1990 Ornellaia Bolgheri Superiore

1990 Ornellaia Bolgheri Superiore

Fiind primul vin Ornellaia, Bolgheri Superiore a promis întotdeauna experiența autentică super toscană. Vintage-ul lor din 1990 oferă pe deplin acest lucru.

Vinul roșu întunecat, rubiniu, a fost maturat 20 de luni în butoaie de stejar și apoi încă 12 în sticlă. Acest lucru a permis vinului să dezvolte arome de mur, cireș negru și iarbă proaspătă.

Prețul din 1990 Ornellaia Bolgheri Superiore: 382 dolari

Recomandat