Articol

Festivalul de film Napa Valley se lansează la sfârșitBăuturi

De Deirdre Bourdet

nvFilmFestival.jpgÎn luna noiembrie a acestui an se anunță lansarea unui nou eveniment semnat pentru Napa Valley: Festivalul de film Napa Valley. După mai bine de cinci ani de vise, co-președinții festivalului, Brenda și Marc Lhormer, au anunțat că Festivalul de film Napa Valley va debuta în noiembrie 2011 cu un weekend de cinci zile, cu patru orașe, sărbătorit cinematografic. Dar, din moment ce 2011 este încă departe, o sărbătoare de lansare de trei zile din noiembrie oferă participanților o probă a lucrurilor grozave din magazin.

Co-regizorii Marc și Brenda Lhormer nu sunt străini de industria cinematografică sau de munca istovitoare a planificării festivalurilor de film. Cuplul a produs și distribuit filmul din 2008 Șoc Sticlă , inspirat de Degustarea de la Paris din 1976 și a organizat Festivalul de Film din Valea Sonoma timp de șapte ani. Marc Lhormer a avut amabilitatea de a discuta cu mine despre cea mai recentă aventură a cuplului și despre iminenta petrecere de lansare, la care se referă drept „amuzant-bouche” pentru evenimentul principal de anul viitor.

Festivalul de film Napa Valley are trei principii esențiale: (1) sărbătorirea la scara umană a existenței umane prin prezentarea oamenilor reali relatabili cu probleme reale și speranța care ne inspiră; (2) explorarea diferențelor de perspectivă multiculturale, precum și a punctelor comune dintre diferențele culturale atât în ​​SUA, cât și pe plan internațional; și (3) reunirea artiștilor și a publicului pentru conversații despre filme. Fiecare film proiectat va fi reprezentat de regizori, distribuție sau ambii, iar sesiunile de întrebări și răspunsuri vor fi norma, nu excepția. Bineînțeles, mâncărurile și vinurile locale vor apărea în mod evident în petrecerile din jurul filmelor, dar acesta nu este în niciun caz un festival de filme cu tematică alimentară și vinică. UnvFilmFestival2.jpgAsemenea altor festivaluri de film de destinație, Festivalul de film Napa Valley se străduiește să creeze un echilibru sănătos între îmbogățirea calității vieții pentru localnicii din Napa Valley și atragerea vizitatorilor în zonă. Pachetele de admitere vor varia de la bilete unice de proiecție la prețuri modeste, până la pachete VIP extravagante pentru întregul program de evenimente de cinci zile, cu multe alte opțiuni între ele. Scopul este de a scoate oamenii afară, gândindu-se și vorbind despre filme.

Locațiile prietenoase pentru pietoni din Napa, Yountville, St. Helena și Calistoga vor găzdui evenimente ale festivalului într-un mod accesibil, iar artiștii vor călători cu filmele lor între orașele gazdă pentru a maximiza participarea vizitatorilor la eveniment.

HappyPoet_Bill_in_Park.jpgSărbătoarea lansării festivalului inaugural din 2011 va avea loc în perioada 12-14 noiembrie a acestui an, ca parte a seriei lunare de evenimente de artă și culturale coordonate de Napa Valley Arts 2010. Vineri, 12, Cameo Cinema din St. Helena va avea loc prezintă premiera Napa Valley a RABBIT HOLE, cu rolurile câștigătoare ale premiilor Oscar Nicole Kidman și Dianne Wiest, și Aaron Eckhart, nominalizat la Globul de Aur. Galeria Sf. Helena Caldwell Snyder va găzdui o recepție de brânzeturi și vinuri de pre-screening începând cu ora 16:00, cu vinuri de Salvestrin, brânză de Robert Deakins (datorită Oliver’s Market) și apă de vulcanic. La ora 17:00, Cameo Cinema își va deschide porțile pentru o recepție de vinuri pre-proiecție cu vinurile Astrale e Terre. Biletele pentru premiera de la ora 17:30 sunt de 30 USD de persoană, dar includ admiterea la ambele petreceri de pre-screening. Biletele pentru proiecția vizuală a filmului de la ora 20:30 costă 20 USD de persoană și includ intrarea la recepția de vinuri de la ora 8:00 la Cameo Cinema.

Sâmbătă, 13 oferă un veritabil gust al festivalului de film la Opera Napa Valley din centrul orașului Napa. Trei piese de lung metraj (cu toți cei trei regizori prezenți), pre-screening-ul recepțiilor de vinuri la Opera cu vinuri de Raymond Vineyards, petrecerea de după ora 22:30 găzduită de restaurantul Oenotri și Galeria Gordon Huether și ora 1 dimineața după - after-petrecerea la John Anthony Vineyards asigură douăsprezece ore de divertisment pur. Biletele sunt de 15 USD per proiecție, 25 USD pentru after-party sau 35 $ pentru o proiecție plus after-party. Detalii despre toate cele trei filme (RABBIT HOLE, THE HAPPY POET și BLUE VALENTINE) sunt pe site-ul evenimentului.

Duminica se sfârșește cu o recepție de vinuri de la ora 16:30 la Opera House, cu vinurile Terlato Wine Group, și o premieră Napa de la ora 17:30, I AM, cu regizorul / subiectul Tom Shadyac în prezență.

Pentru a afla mai multe despre programul Festivalului 2011 și despre weekendul de lansare 2010, Marc vă sfătuiește să vă alăturați listei de e-mail prin intermediul site-ului web al evenimentului, www.napavalleyfilmfest.org .


Recomandat