Blog

Meursault (Crus, cele mai bune vinuri, prețuri 2021)Băuturi

Vreți să aflați mai multe despre Meursault?

Meursault este numele unui celebru Vin de Burgundia regiunea, precum și vinul produs acolo.

În timp ce Burgundia este renumită pentru marile sale cruze, Meursault a făcut-onu facegrand cru. Cu toate acestea, vinurile sale sunt bine apreciate, adesea rostite în aceeași propoziție ca și vecinii săi grand cru din Montrachet.

Ce face ca vinurile Meursault să fie unice? Cum au gust și sunt demni de vârstă?

În acest articol, vom dezvălui tot ce trebuie să știți despre Meursault - crus, stilurile sale de vin,potențial de îmbătrânire, cele mai bune vinuri de cumpărat, prețuri și cel mai simplu mod de a le cumpăra.
Lecturi suplimentare

Intră în starea de spirit a vacanței cu această selecție de vinuri încântătoare de Crăciun pentru băut, cadou sau depozitare în crama ta! De asemenea, verificați acest lucru ghid definitiv al vinurilor albe și explorează vinurile roșii delicioase din întreaga lume.

Acest articol conține

 • Totul despre Meursault AOC
 • Struguri și vinuri Meursault
 • Ce-i place Meursault Wine Taste?
 • Perechi alimentare cu vin Meursault
 • Premiera Crus din Meursault
 • Cei mai buni producători de vin Meursault
 • Este o idee bună să investești în vinul Meursault?
 • Cele mai bune vinuri din Meursault în 2020 (inclusiv gust, prețuri)
 1. Leroy Domaine d'Auvenay Les Gouttes d'Or 2007
 2. Car-Dury Les Perrieres 2014
 3. Car-Dury Genevrières 2012
 4. Car-Dury Caillerets 2016
 5. Domaine Arnaud Ente Meursault La Seve du Clos 2015
 6. Domaine Roulot Perrières 2012
 7. Leroy Domaine d'Auvenay Meursault Les Narvaux 2009
 8. Coche-Dury Meursault Les Chevalières 2013
 9. Domaine Leroy Meursault Blagny Premier Cru 2009
 10. Car-Dury Meursault Rouge 2016

Totul despre Meursault AOC

Totul despre Meursault AOC
Meursault, Côte de Beaune, Burgundia

Primul lucru pe care probabil te vei întreba despre această faimoasă regiune viticolă este cum să-i pronunți numele.

Cum pronunți Meursault?


Uitați de „t” la final. Spune „muhr-so” și îl ai! (Și nu este protagonistulMeursaultdin romanul lui Albert Camus!)

Unde se află Meursault?


Meursault este situat de-a lungul renumitei Route des Grands Crus din Côte de Beaune, Burgundia. Această regiune viticolă specială a Burgundiei este dedicată aproape în întregime vinului alb realizat din soiul de struguri Chardonnay.

Regiunile viticole Volnay și Pommard se învecinează cu granița sa de nord. La sud, în direcția Santenay, se află Chassagne-Montrachet și Puligny-Montrachet - acasă la unele dintre cele mai celebrate vinuri albe grand cru.

Meursault AOC este o denumire mare, care acoperă vinuri la nivel de sat, bine apreciateașa-numitele locuri, și mulți stimați premier (1er) crus.

Ce facelocalitateRău?


Locul numit(sauașa-numitele locurila plural) înseamnă „loc numit”. În termeni de vin, se referă la o parcelă sau podgorie mai mică din cadrul denumirii.Așa-numitele locurisunt adesea un indicator al calității, dar nu fac neapărat parte dintr-un grand cru sau premier cru.

nisteașa-numitele locuriprecum Les Narvaux și Les Chevalières produc vin de sat care este comparabil cu primul cru. Adăugarealocalitateeste o practică obișnuită pe etichetele vinurilor din Burgundia sau Alsacia.

Podgoriile Meursault se află pe versanții escarpei Côte d'Or. Substraturile de calcar și solurile solare sărace cu un raport ridicat de pietre sunt semnele distinctive ale acestui terroir clasic din Burgundia.

Acum să facem un pas înapoi de unde a început totul.

O scurtă istorie a Meursault

O scurtă istorie a Meursault
Comte Lafon Meursault Charmes 2001

Meursault este unul dintre cele mai vechi sate din Burgundia. Se află pe un sit preistoric care a avut primii săi coloniști în 2.500 î.Hr. și a devenit ulterior o tabără galo-romană.

Numele „Meursault” este derivat din latinescul „muris saltus”, care înseamnă „salt de șoarece”.

Un fir al istoriei susține că este numele pe care soldații romani l-au dat pârâului Ruisseau des Cloux, care traversează zona.

Un altul spune că pentru că anterior, parcelele care produceau vin alb și vin roșu erau atât de apropiate - nu puteau fi separate de mai mult decât un „salt al șoarecelui”.


Am menționat vinul roșu în Meursault? Vinurile Meursault nu sunt de obicei albe?

Struguri Meursault și stiluri de vin

Struguri și vinuri Meursault
Cele mai bune vinuri Meursault de cumpărat în 2020

Majoritatea celor 400 de hectare impare din Meursault cresc Chardonnay . Dar, aproximativ 5% din suprafață este plantată cu viță de vie Pinot Noir.A. Vin alb Meursault

Meursault se situează în topul niveluluiAlb albastru, alături de Chablis și cei de la Puligny și Chassagne-Montrachet. Din acest grup, personajul lui Meursault este cel mai bogat și mai opulent.

Vinul Meursault este de obicei făcut din struguri 100% Chardonnay, deși este uneori amestecat cu Pinot Blanc.

Acest vin prezintă o influență evidentă a stejarului din vinificația sa, rezultând adesea într-o aromă de unt și nuci.

Nu există multe exemple de Chardonnay tanic sau slab în Meursault. Așadar, majoritatea vinurilor Meursault beau bine când sunt tineri, deoarece sunt cremoase și nu au aciditate.

Asta nu înseamnă că nu poți îmbătrâni vinul Meursault alb. Unele cru premier produc Chardonnay care îmbătrânesc destul de frumos.B. Vin roșu Meursault

Vinul roșu Meursault este o bestie rară. De asemenea, unii vinificatori caredocultivă Pinot Noir nu îmbuteliați-le vinuri roșii ca Meursault AOC.

De fapt, un mic grup de podgorii Meursault care se învecinează cu Volnay își îmbuteliază Pinot Noir sub denumirea Volnay Santenots.

Deci, dacă beți un Volnay 1er Cru Santenots, acesta este un roșu Meursault, deoarece podgoria Santenots se află în Meursault.

Lecturi suplimentare:

Îndulcește-ți papilele gustative cu vin Moscato accesibil, aromat , sau descoperă cele mai bune bule dacă sunteți un fan al vinului spumant.


Afla care pahar de vin se potrivește cu vinul tău pentru a profita la maximum de aromele și aromele sale.

Ce-i place Meursault Wine Taste?

Ce-i place Meursault Wine Taste?

O degustare de vinuri Meursault din diferite zone ar fi o experiență interesantă!

MeursaultChardonnayeste un corp bogat, rotund, plin de corp vin alb . Untul este o notă de degustare obișnuită asociată cu albul Meursault, alături de migdale și alune, miere și citrice.

MeursaultPinot Noireste rotund și suplu, cu arome de fructe negre și roșii, lemn dulce și condimente.

Datorită orientării variate a podgoriilor, de la sud la est, veți găsi diferențe subtile de gust între vinurile din această regiune.Perechi alimentare cu vin Meursault

Perechi alimentare cu vin Meursault
Domaine Roulot Meursault Luchets 2012

Meursault Chardonnay are o intensitate bogată și un echilibru excepțional, care se potrivește bine cu carnea albă și orice lucru cremos sau untos.

Gândiți-vă la păsările de curte în sos cremos, homar la grătar sau păstrăv cu migdale. Brânza albastră și foie gras se potrivesc și ei bine.

În ceea ce privește cele mai rare roșii Meursault, Pinot Noir este un vin atât de alimentar. Carnea delicată, cum ar fi carnea de vită slabă sau vițelul, ar completa-o minunat. Camembert și brânza Brie se potrivesc de asemenea.

Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile unora dintre primele cruze.

Premiera Crus din Meursault

Vedere la mijlocul podgoriei Meursault-Perrières (chapuis-photo.com)

Reputația stelară a lui Meursault provine de la numeroasele sale podgorii de înaltă calitate, precum și de la îmbutelierea la nivel de comună. 19 subregiuni au fost clasificate drept cru premier.

Aceste cruze sunt cunoscute pentru producerea de vinuri interesante, de colecție:

 • Farmece: Les Charmes produce Chardonnay moale și suplu, cu nuci și unt. Vinurile din această podgorie Meursault sunt delicioase și de colecționat.
 • Perrières: Acest climat aclamat este considerat cel mai bun din Meursault. Chardonnay de pe terroirul Perrières este puternic, intens și concentrat, cu o mineralitate uimitoare. De asemenea, aceste vinuri îmbătrânesc bine.
 • Clos des Perrières: Acesta este un terroir mai mic în regiunea Perrières și este un monopol al lui Albert Grivault - un cultivator cunoscut pentru a face Chardonnay subtil, dar interesant, floral, demn de vârstă.
 • Genevrières: Chardonnay din această primă viță cru este Meursault clasic! Foarte umed, rotund și cremos, este, de asemenea, de obicei mai nutrit decât cele din alte terouri Meursault.
 • Porusotul: Vinurile cu corp mediu și fructe din podgoria Le Porusot au indicii de mirodenie și fum. Îmbătrânirea duce la creșterea complexității și mătăsii.
 • Măcelarului: Chardonnay din acest climat este cel mai bine băut tânăr. De obicei prezintă aroma notelor de butar și citrice.
 • Les Caillerets: Acesta este unul dintre puținele climaturi care produc atât Chardonnay, cât și Pinot Noir. Vinurile din această zonă sunt de obicei bogate, austere și au un potențial mare de îmbătrânire.
 • les Mâine: Acesta este un alt terroir care produce Meursault roșu și alb. Vinurile Les Cras au o mineralitate caracteristică, dezvoltată din terenul său stâncos. De asemenea, sunt destul de rare și adesea demne de vârstă.
 • Picăturile de aur: Strugurii Chardonnay din această zonă se coc foarte bine, producând un vin opulent, plin de corp. Sunt fructiferi și adesea foarte accesibile.

Să vedem cine sunt principalii producători Meursault.Cei mai buni producători de vin Meursault

Cei mai buni producători de vin Meursault
Domaine Bouchard Père et Fils

Meursault are multe producători și poate fi greu să decideți când căutați vinuri Meursault.

Iată câteva dintre cele mai notabile nume:

 • Domaine Arnaud Ente
 • Domaine Bouchard Père et Fils
 • Domaine des Comtes Lafon
 • Domaine Jean-François Coche-Dury
 • Domaine Jean-Philippe Fichet
 • Domaine Morey Coffinet
 • Domaine Leflaive
 • Domaine Pierre Morey
 • Casa Leroy
 • Casa Louis Latour
 • Castelul Meursault


Citeste mai mult: Descoperă câte caloriile sunt în paharul tău de vin .

Recomandat