Blog

Vinul Lambrusco: regiuni, cele mai bune vinuri, prețuri, istorie (2021)

Vrei să explorezi totul despre vinul Lambrusco și să găsești cele mai bune sticle pentru colecția ta?

Provenind din Regiunea viticolă italiană din Emilia-Romagna, Lambrusco este un strugure roșu care este folosit pentru a face spumante exuberante Vin rosu și vinuri roze . Este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri cu origini care pot fi urmărite până la civilizația etruscă din secolul I al Italiei antice!

Care sunt diferitele soiuri de struguri Lambrusco? Care sunt caracteristicile vinului Lambrusco?

Și care sunt cele mai bune sticle pe care ar trebui să le cumpărați pentru crama ta ?

În acest articol, explorați tot ce trebuie să știți despre vinul Lambrusco - strugurii Lambrusco, tehnicile de vinificație șicele mai bune vinuri de cumpărat în 2021. De asemenea, veți descoperi cel mai simplu mod de a cumpăra vin Lambrusco!Lecturi suplimentare

Intră în lumea vinurilor roșii fabuloase din acest ghid incredibil de util de vin roșu! De asemenea, verificați Cele mai bune vinuri albe pe care nu trebuie să le ratezi în 2020!

Acest articol conține:

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a accesa o anumită secțiune)

 • Ce este Lambrusco?
 • Tehnici de fabricare a vinului Lambrusco
 • Cele cinci regiuni viticole Lambrusco DOC
 • Ce gust are vinul Lambrusco?
 • Perechi alimentare cu Lambrusco
 • Cele mai bune vinuri Lambrusco din 2021
 1. Lini 910 în Correggio Rosso Classic Method Millesimato 2007
 2. Cantina della Volta Rosé Brut Lambrusco di Sorbara 2016
 3. Cantina della Volta 'Christian Bellei' Spumante Millesimato 2009
 4. Vittorio Graziano Fontana dei Boschi Lambrusco Emilia IGT 2016
 5. Vineyard Saetti 'Il Cadetto' Rosato dell’Emilia IGT 2016
 6. Paltrinieri 'Grosso' Lambrusco di Modena 2015
 7. Podere Magia Lambrusco dell’Emilia 2016
 8. Saetti 'RossoViola' Lambrusco vine 2019

Ce este Lambrusco?

Ce este Lambrusco?
Struguri Lambrusco

Lambrusco este atât o varietate de struguri, cât și un tip de vin - un vin italian ușor spumant precum Prosecco și Asti Spumante .


Emilia Romagna și Lombardia din nordul Italiei sunt principalii producători de struguri Lambrusco și vinul său italian delicios.

Există peste 60 de tipuri de soi de struguri Lambrusco, dintre care patru sunt considerate a fi de calitate superioară celorlalte. Aceste soiuri de struguri sunt:


 • Lambrusco Salamino
 • Lambrusco Maestri
 • Lambrusco di Sorbara
 • Lambrusco Grasparossa


Originea și călătoria lui Lambrusco

Originea și călătoria lui Lambrusco
O sticlă de Cleto Chiarli NV Pruno Nero (Lambrusco di Modena) și Rinaldini NV Lambrusco (Reggiano) / Fotografie de Meg Baggott

Vinul Lambrusco datează de mult, până la vremea vechilor etrusci care se aflau în Italia în 90 î.Hr. (Acest vin spumant vechi este, destul de amuzant, cel mai bine consumat tânăr.)

Vinul a fost extrem de popular chiar și până la sfârșitul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, în anii 1970, Lambrusco importat în vrac produs în serie a primit un nume rău ca o sticlă de vin ieftină, cu zahăr dulce.

În SUA, ar putea fi dificil să se disocieze Lambrusco artizanal de Riunite Lambrusco asemănătoare cu sifon care a dominat rafturile în acea perioadă.

Cu toate acestea, vremea Riunitei Lambrusco slab făcută a trecut, iar Lambrusco a revenit recent ca vin roșu încântător și spumant din lumea clasică.


Tehnici de fabricare a vinului Lambrusco

Tehnici de fabricare a vinului Lambrusco

Vinul este fermentat de două ori și acesta este ceea ce îl face ușor cu bule. Acest proces de fermentare susține, de asemenea, aroma și prospețimea vinului.

Există două metode de fermentație folosite pentru a transforma strugurii roșii ai familiei Lambrusco într-un pahar minunat cu gaze spumante de Lambrusco:

 • Unul este un proces tradițional de preparare a vinului italian în stil frizzante, care este lung și necesită cea mai mare grijă. În această metodă, a doua fermentație are loc în interiorul sticlei, mai degrabă decât în ​​interiorul rezervoarelor de oțel.
 • Cealaltă este metoda modernă, larg utilizată Charmat. În metoda Charmat, a doua fermentare are loc în rezervoare din oțel inoxidabil. Metoda Charmat este mai des utilizată de majoritatea producătorilor de Prosecco și Lambrusco.

Cele cinci regiuni viticole Lambrusco DOC

Cele cinci regiuni viticole Lambrusco DOC
Crama Medici Ermete din Emilia-Romagna

Vinul Lambrusco se poate face numai în Romagna și Lombardia.

Există patru regiuni DOC care sunt desemnate ca producători de Lambrusco în Emilia Romagna și în Lombardia. (DOC înseamnă „Denominazione di Origine Controllata” în italiană, care înseamnă „Denumire de origine controlată” - certificarea italiană care reglementează regiunea viticolă și procesul de vinificație.)1. Lambrusco Grasparossa de la Castelvetro

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro este un vin roșu delicios, cu unul dintre cele mai mari număruri de tanin din toate vinurile Lambrusco.

Regulamentele DOC stipulează că producătorii Lambrusco trebuie să utilizeze cel puțin 85% struguri Lambrusco.

Are o culoare purpurie bogată, profundă, care reflectă parfumul violet și boabe al vinului. Este produs în Modena, una dintre regiunile viticole mai mici.2. Lambrusco Reggiano

Lambrusco Reggiano are un gust dulce, fructat. La fel ca Grasparossa di Castelvetro, are o aromă florală minunată și este, de asemenea, un vin roșu. Cu toate acestea, Reggiano are un număr scăzut de tanin.

Versiunile de vin dulce de Reggiano conțin până la 15% struguri Ancellotta.3. Lambrusco Salamino din Santa Croce

Există două versiuni ale acestui soi Lambrusco, un vin uscat ușor și semi-spumant și o versiune semi-dulce.

Acest vin are o culoare roșie rubinie distinctă, cu nuanțe violacee în spumă. Vinul este îmbuteliat tânăr și, ca și omologii săi, are o aromă florală și fructată.4. Lambrusco di Sorbara

Acesta este un soi unic de struguri din familia Lambrusco, deoarece viile din această regiune înfloresc cu flori frumoase, sporind profilul aromelor florale ale vinului. Acest DOC produce un minunat Lambrusco rosè, precum și un vin roșu spumant.5. Lambrusco Mantovano

Lambrusco Mantovano este singurul DOC din regiunea Lombardia care are permisiunea de a produce vin Lambrusco (în afară de DOC-urile din regiunea Emilia Romagna.) Acesta este de obicei un vin uscat, care este fie făcut ca vin roșu, fie ca rosè.

Are o culoare rubinie rafinată și o aromă florală încântătoare. Alcoolul în volum (ABV) al vinului este relativ scăzut, dar mai mare decât celelalte soiuri Lambrusco, deoarece este uscat.

Lecturi suplimentare:

Explora fascinantele regiuni vinicole franceze și cele mai bune Sticle de vin franceze de cumpărat în 2021 . De asemenea, scufundați-vă în aceste ghiduri informative despre populare Montrachet și Vinuri Montepulciano .

Ce gust are vinul Lambrusco?

Ce gust are vinul Lambrusco?
Cleto Chiarli Lambrusco

Vinurile Lambrusco sunt de obicei fructate cu arome florale. Au aroma de cireș, mur, căpșuni, precum și flori de portocal, rubarbă și violet. Lambrusco este, de asemenea, ocazional cremos și lăptos.

Lambrusco este cel mai bine să beți când este tânăr și proaspăt! Face vinul perfect de vară sau de primăvară, deoarece este cel mai bine servit refrigerat. De asemenea, datorită capacității sale mari de a se împerechea cu multe tipuri de feluri de mâncare, poate face un vin de cină excelent pe tot parcursul anului.


Perechi alimentare cu Vin Lambrusco

Perechi alimentare cu Vin Lambrusco

Vinurile Lambrusco se împerechează bine cu cei bogați bucătăria din regiunea Emilia Romagna . Inutil să spun că bucătăria din Romagna este o felie de Italia - paste, brânză, pește, salată, măsline, spaghete bologneze, oțet balsamic și brânză Parmigiano Reggiano.

Deci, poate, următoarea cină de Ziua Recunoștinței ar putea fi o sărbătoare italiană - un Lambrusco artizanal cu carne la grătar, legume prăjite, o placă de salcam cu prosciutto di parma delicios și brânză Parmigiano Reggiano cu pâine italiană caldă înmuiată în oțet balsamic!

Ți-e gură de gură?

Acum, iată cei mai buni Lambruscos pe care ar trebui să îi adăugați la colecția dvs. de vinuri.


Cele mai bune vinuri Lambrusco din 2021 (inclusiv prețuri, note de degustare)1. Lini 910 în Metoda clasică Correggio Rosso Millesimato 2007

Vin Lambrusco: Lini 910 în Metoda clasică Correggio Rosso Millesimato 2007

Acest soi Lambrusco este un vin uscat curat și proaspăt. Este încântător de bule și are o culoare roșu purpuriu intens.

Este fructat, cu note delicate de gust de fructe de padure, migdale și piersici. Asociați-l cu o masă de fructe de mare într-o după-amiază de vară sau cu prosciutto di parma feliat subțire.

Prețul mediu al Lini 910 în Correggio Rosso Classic Method Millesimato 2007: 35 USD2. Cantina della Volta Rosé Brut Lambrusco di Sorbara 2016

Cantina della Volta Rosé Brut Lambrusco di Sorbara 2016

Acesta este cel mai scump Lambrusco din podgoria Lambrusco di Sorbara. Acest Lambrusco spumant are o aromă ușoară de fructe de pădure, cu note de smântână și piper, și are un gust rafinat cu carne la grătar și legume prăjite.

Prețul mediu al Cantina della Volta Rosé Brut Lambrusco di Sorbara 2016: 25 USD3. Cantina della Volta 'Christian Bellei' Spumante Millesimato 2009

Vin Lambrusco: Cantina della Volta

Acest Lambrusco spumant al vinificatorului Cantina della Volta este unul extrem de unic datorită culorii sale aurii palide, care îl face să arate ca un vin alb.

În ceea ce privește notele de degustare, vă va plăcea aroma cremoasă și citrică. Asociați acest vin în stil frizzante cu o masă de crustacee.

Prețul mediu pentru Cantina della Volta 'Christian Bellei' Spumante Millesimato 2009: 24 USD4. Vittorio Graziano Fontana dei Boschi Lambrusco Emilia IGT 2016

Vittorio Graziano Fontana dei Boschi Lambrusco Emilia IGT 2016

Acesta este un alt frumos stil frizzante Lambrusco, cu o delicioasă vișină acră și aromă de pământ.

Acest vin provine din podgoria lui Vittorio Graziano din regiunea Emilia Romagna. Se bea împreună cu niște legume rădăcină prăjite frumos și felii de prosciutto di parma.

Prețul mediu al Vittorio Graziano Fontana dei Boschi Lambrusco Emilia IGT 2016: 23 USD5. Vineyard Saetti 'Il Cadetto' Rosato dell’Emilia IGT 2016

Vineyard Saetti

Nordul Italiei s-a întrecut cu adevărat cu acest frumos vin roșu spumant și uscat. Acest Lambrusco spumant are o culoare rubinie-chihlimbar profundă și arome de vișine și căpșuni, precum și note de mere și caise.

Asociați-l cu brânză Parmigiano Reggiano pentru un gust al Italiei!

Prețul mediu al Vineyard Saetti 'II Cadetto' Rosato dell'Emilia IGT 2016: 21 USD6. Paltrinieri 'Grosso' Lambrusco di Modena 2015

Paltrinieri

Acest Lambrusco este un roșu rar, strălucitor de la crama Cantina Paltrinieri situată în zona Modena din Romagna.

Are o aromă bogată de fructe de pădure care este completată de o aciditate plină de viață. Asociați această sticlă cu carne vindecată și legume prăjite frumos.

Prețul mediu al Paltrinieri 'Grosso' Lambrusco di Modena 2015: 22 USD7. Podere Magia Lambrusco dell’Emilia 2016

Podere Magia Lambrusco dell’Emilia 2016

Iată încă un vin uscat pentru a încerca pentru a gusta din Italia! Acesta este un vin roșu bine echilibrat, suculent și bogat, cu o culoare purpurie magică.

Aroma te va transporta la podgoriile din Italia - are indicii de cireș negru, prune, căpșuni și smântână - împerecheate cu un spaghetti italian bolognez bun!

Prețul mediu al Podere Magia Lambrusco dell’Emilia 2016: 21 USD8. Vineyard Saetti 'RossoViola' Lambrusco 2019

Saetti

Acest vin provine de la crama Azienda Agricola Luciano Saetti și are avantajul suplimentar de a fi un vin organic. Este un vin minunat pentru toamnă, deci ar fi o opțiune excelentă de Ziua Recunoștinței!

Acest vin dulce și suculent are un număr scăzut de tanin și aciditate plină de viață. Combinați cu câteva feluri de mâncare tradiționale din regiunea Romagna.

Prețul mediu al Vigneto Saetti 'RossoViola' Lambrusco 2019: 20 USD

E timpul să adăugați acest vin spumant delicios la colecția dvs.?

Puteți obține un Lambrusco Grasparossa di Castelvetro sau un Medici Ermete în magazinul dvs. local de vinuri sau într-un portal de vinuri online. Dar va trebui să găsiți singur cele mai bune sticle la cele mai bune prețuri.

De asemenea, atunci când cumpărați vinuri de investiții mai rare și mai scumpe, va trebui să fiți foarte atenți să nu cumpărați din greșeală o sticlă contrafăcută!
Există o modalitate mult mai ușoară și mai sigură de a-ți cumpăra vinul - și asta e Wine Club .

Recomandat