Blog

Jean Louis Chave (Stiluri de vin, prețuri, cele mai bune vinuri 2021)Băuturi

Ce se ascunde în eleganța și finețea vinurilor Jean-Louis Chave? Și ce sticle ar trebui să adăugați la colecția dvs. de vinuri?

Unul dintre cei mai vechi producători de vin din Franța, Jean Louis Chave produce vinuri excepționale Hermitage și St. Joseph de mai bine de cinci secole. Vinificatorul iconic este adesea menționat drept redevența vinicolă a Franței!

Să facem un tur al lumii lui Jean Louis Chave - de la istoria sa fascinantă și stilurile sale unice de vin până lacele mai bune vinuri Jean Louis Chave de cumpărat în 2021.

De asemenea, vă vom ajuta să găsițio modalitate ușoară de a investi în aceste vinuri fine!Lecturi suplimentare

Stăpânește arta cu acest ghid cuprinzător .

Acest articol conține

 • O introducere rapidă către Jean Louis Chave
 • Jean Louis Chave: o moștenire de vinificație de 16 generații
 • Podgoriile lui Jean Louis Chave
 • Jean Louis Chave Stiluri de vin
 • Jean Louis Chave Tehnici de vinificație
 • Cele mai bune vinuri Jean Louis Chave în 2021 (inclusiv note de degustare, prețuri)
 1. 1990 Domaine Jean-Louis Chave Ermitage „Cuvée Cathelin”
 2. 1989 Domaine Jean-Louis Chave Schitul Vin de Paille
 3. Schitul Domaine Jean-Louis Chave
 4. 1955 Domaine Jean-Louis Chave Hermitage Blanc
 5. 2016 Domaine Jean-Louis Chave Saint-Joseph „Clos Florentin”
 6. 2001 Domaine Jean-Louis Chave Saint-Joseph
 7. 2007 Domaine Jean-Louis Chave Selection Hermitage Blanc
 8. 2017 Domaine Jean-Louis Chave Selection Hermitage „Farconnet”
 9. 2009 Domaine Jean-Louis Chave Selection Hermitage Blanche
 10. 2012 Domaine Jean-Louis Chave Selection Saint-Joseph Offerus
 • Ar trebui să investiți în vinurile Jean Louis Chave?
 • Adăugați o rară Jean Louis Chave la colecția dvs. de vinuri!

O introducere rapidă către Jean Louis Chave

O introducere rapidă către Jean Louis Chave

Domaine Jean Louis Chave este o proprietate de vinuri de familie - administrată de generațiile 15 și 16 ale familiei Chave, Gerard Chave și fiul său Jean Louis Chave.


Se află în Mauves (Rhône de Nord) și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii Syrah și vinuri albe Marsanne.

Viticultorii Jean-Louis Chave au, de asemenea, o afacere comercială - Jean-Louis Chave Selections. Sub această etichetă, produc vinuri din fructele provenite din parcelele de top ale podgoriilor Rhône de Nord, inclusiv Cote du Rhone și Crozes-Hermitage.


Citește și: Aflați Pahar de șampanie perfect pentru a servi prețiosele dvs. șampane.

Să facem un pas înapoi și să vedem cum a început totul.


Jean Louis Chave: o moștenire de vinificație de 16 generații

Moștenirea vinificației a 16 generații

Domeniul viticol Jean Louis Chave a fost înființat în 1481 de Jean Louis Chave după ce un nobil, Farconnet, i-a dăruit o viță de vie Sf. Iosif.

În 1865, familia Chave a cumpărat câteva parcele pe Dealul Schitului după epidemia de filoxeră - probabil pentru că filoxera a scăzut prețurile acestor podgorii. Aici au început să producă vinuri de înaltă calitate în Valea Rodului.

Cu toate acestea, în anii 1970, producătorul de generații a 15-a și actualul manager, Gerard Chave, a moștenit crama și și-a stabilit numele în industria vinicolă internațională.

De asemenea, și-a extins podgoria la 14 hectare - una dintre cele mai mari din Dealul Schitului.


În 1993, fiul lui Gerard, Jean-Louis, s-a alăturat proprietății. Jean-Louis, folosindu-și cunoștințele de enologie, a replantat podgoriile abandonate Sf. Iosif.

În 1915, a lansat prima etichetă Jean Louis Chave Selection vintage realizată în întregime din aceste podgorii.

El a adăugat, de asemenea, alte vinuri de denumire la această etichetă - un vin roșu Crozes-Hermitage, un St. Joseph Blanc, un Hermitage Rouge și Blanc și un vin Cote du Rhone.

Aceste vinuri Domaine au avut un succes atât de mare încât Jean Louis a trebuit să renoveze crama și să extindă beciurile pentru a găzdui producția în creștere.

Restul este istorie! Astăzi, vinurile Jean Louis Chave sunt în mod clar printre cele mai bune dintre vinurile franceze.

Citește și: Vrei să-ți impresionezi oaspeții cu un pahar de cocktail delicios?Încercați-ne Sangria și Mimoza rețete de cocktailuri.

Să explorăm terroirul unic al podgoriilor Jean Louis Chave.


Podgoriile lui Jean Louis Chave

Podgoriile lui Jean Louis Chave

Jean Louis Chave are 14 hectare de podgorii, împărțite în nouă parcele de vie saulocalități- fiecare cu un terroir unic:

 • Basardii
 • L’Hermite
 • Peleat
 • Masa
 • Beaume
 • Diognieres
 • Vercandiered
 • Rocoulii
 • casa Alba

Acestea sunt situate pe versanții abrupți ai dealului Hermitage uns cu soluri stâncoase de granit bogate în calcar, șist, lut și gresie.

În timp ce vițele Syrah acoperă majoritatea podgoriilor, restul este plantat cu viță de vie Marsanne și Roussanne. Vârsta medie a viței de vie este de 30 până la 60 de ani - câteva vieți vechi având 85 de ani.

Podgoriile sunt terasate și au mezoclimate diferite. De aceea, fructul fiecărei comploturi are arome unice. De asemenea, este îmbunătățită prin practicarea tehnicilor tradiționale de vinificație - viticultură organică, coacerea completă a fructelor, randamente reduse și stejar nou minim.

Citește și: Faceți o călătorie virtuală în regiunea viticolă iconică a Franței - Papa Chateauneuf - și află cele mai bune vinuri de cumpărat acum!

Să aruncăm o privire asupra gamei diverse de vinuri Jean-Louis Chave.

Jean Louis Chave Stiluri de vin

Jean Louis Chave Stiluri de vin

Jean Louis Chave produce o gamă de vinuri roșii și albe excepționale.1. Vinuri roșii

Spre deosebire de mulți alți producători de vin Hermitage, Jean Louis nu a lansat niciodată un vin cru Hermitage. În schimb, el se concentrează pe arta de a amesteca Vinuri Syrah din diferite parcele.

Jean Louis produce două vinuri roșii:

 • Jean Louis Chave Hermitage Rouge: este un vin roșu complex, bogat și elegant, realizat dintr-un amestec de struguri Syrah din coletele Chave’s Hermitage.
 • Cuvee Cathelin: Cuvee Cathelin este un vin Syrah de lux produs numai în recolte excepționale. Majoritatea strugurilor provin din Bessards, în timp ce cantități mici provin din alte parcele de vie.

Pe lângă aceste roșii populare, acest cultivator de vinuri produce, de asemenea, vinuri roșii amestecate delicioase, cum ar fi Mon Coeur - un vin Cotes du Rhone făcut din Grenache, Syrah și Mourvedre.

Citește și: Căutați un vin roșu delicios pentru cina dvs. de duminică?Încerca Malbec intens , Barbera fructată , sau Smokey Zinfandel vin.2. Vinuri albe

Vinurile albe sunt, de asemenea, produse dintr-un amestec de struguri din diferite colete din aceeași denumire. Sunt în principal vinuri Marsanne cu cantități mici de Roussanne.

 • Jean Louis Chave Hermitage Blanc: Un vin alb sec și bogat și aromat
 • Vin de paie Jean Louis Chave: Un vin bogat de desert făcut din struguri uscați cu paie

Citește și: Cauti vinul alb perfect pentru un brunch casual?Explora Sauvignon Blanc aromat , Zesty Pinot Blanc , și Riesling cu apă gură vinuri.

Jean Louis Chave Tehnici de vinificație

Jean Louis Chave Tehnici de vinificație

Chiar dacă Jean Louis nu produce cruce cu o singură viță, fructele fiecărei vie sunt vinificate separat. Iată cum merge:

 • În funcție de recoltă, fermentarea strugurilor parțial decorticat are loc în cuve de ciment, butoaie de stejar francez sau rezervoare din oțel inoxidabil.

Vinurile albe sunt parțial fermentate în butoaie și parțial în rezervoare.

 • După fermentarea malolactică, vinul este maturat în butoaie vechi de Burgundia. Utilizarea stejarului nou variază în funcție de fiecare an.
 • În cele din urmă, după îmbătrânirea în butoi, vinurile din diferite colete sunt amestecate înainte de îmbuteliere. Amestecul final este decis printr-o analiză atentă a vinului fiecărei vie.

Această abilitate remarcabilă de amestecare este cea care conferă vinurilor Jean Louis complexitatea și puterea lor aromatică.

Citește și: Explorați aromele Vin delicios de Chianti .

Cele mai bune vinuri Jean Louis Chave în 2021 (inclusiv note de degustare, prețuri)

Iată câteva dintre cele mai bune vinuri Jean-Louis Chave de cumpărat în 2021 - pentru băut sau ca băutură cadou de vin .1. 1990 Domaine Jean-Louis Chave Ermitage „Cuvée Cathelin”

1990 Domaine Jean-Louis Chave Ermitage

Un vin Syrah spectaculos, Domaine Jean-Louis Chave Ermitage din 1990 „Cuvee Cathelin” are un nas expresiv.

Acest vin are arome intense de mure, lemn dulce afumat și prune. Gustul are o aromă concentrată cu tanin dulce și un final persistent.

Prețul anului 1990 Domaine Jean-Louis Chave Ermitage „Cuvee Cathelin”: 12.603 dolari2. 1989 Domaine Jean-Louis Chave Schitul Vin de Paille

1989 Domaine Jean-Louis Chave Schitul Vin de Paille

Acest vin cu denumire Hermitage are o aromă intensă de fructe confiate. Gustul este neted, cu un echilibru minunat de dulceață și aciditate.

Prețul 1989 Domaine Jean-Louis Chave Schitul Vin de Paille: 2.731 dolari

Citește și: Căutați o băutură răcoritoare pentru o noapte de cuplu?Iată câteva dintre Cele mai bune vinuri de trandafiri să încerc din toată lumea!

Recomandat