Articol

Este noaptea filmului!

filmFestKids.jpg

Sonoma Film Festival facilitează accesul la filme (chiar și pentru părinți!)
De Robert P. Farmer

A fost odată la cinema de patru ori pe săptămână. Acum, nu merg niciodată. Fără exagerare - de patru ori pe săptămână. Și serios - niciodată. În aceste zile, dacă nu vine la mine acasă printr-un plic roșu în poșta mea, nu-l văd. Încă văd toate cele bune, dar nu este niciodată la cinematograf. Nu a fost întotdeauna așa. Am fost la teatru mai multe zile decât nu eram.

Permiteți-mi să vă explic: nu eram atât de cinefil înfricoșat sau de amator în serie, cât de tânăr scriitor de pui, al cărui ritm timpuriu s-a întâmplat să fie film și muzică. Așadar, când nu vizionam cea mai recentă trupă sau noul CD, mă aflam într-un teatru întunecat, văzând aproape fiecare film pe care studiourile aveau grijă să îl lanseze. Am intrat în ea. Și am devenit, la urma urmei, un cinefil mânios.

Uneori îmi este dor de acele zile. Dar voi lua aceste zile de Netflix și o canapea confortabilă în orice zi - mai ales că acum, având o fiică de patru luni, nu pot să merg la film.

Și așa a fost cu mare plăcere că am aflat anul acesta Festivalul Sonoma Valley, cea de-a 11-a iterație a marelui eveniment de film Wine Country, va fi de fapt prietenos cu copiii - aproape nemaiauzit în circuitul festivalului de film. În acest an, SVFF oferă îngrijirea copiilor pentru părinții care vor doar să se despartă de câteva ore și să se bucure de stilul „adult” al festivalului. Serviciul, care este oferit pentru un preț nemaiauzit (în lumea babysitter) de 8 USD pe oră, se va asigura că copiii sunt bine îngrijiți în timp ce părinții sunt ascunși urmărind tariful festivalului. Programul, numit Kid Zone, este conceput și cu o temă de filme, asigurându-vă tânărului dvs. fundalul cinematografic pe care îl dorește.

Sâmbătă și duminică în timpul festivalului, copiii se pot alătura filmului Magic Magic Day, o diversiune interactivă care îi va ghida prin procesul de realizare a filmelor, de la storyboarding la regie până la editare. Desigur, pentru Stars in the Making în rândul grupului, există și actori implicați. Movie Magic este doar o parte a serviciului de îngrijire de zi, care include și activități pentru copii, cum ar fi karaoke, arte și meserii și filme adecvate vârstei (natch!).

Între timp, adulții care participă la festival se pot bucura de o gamă impresionantă de filme și evenimente speciale - astfel cum au plasat Sonoma pe locul ierarhiei circuitului festivalului de film. Anul acesta sunt incluse aproximativ 75 de noi lung metraje independente, scurtmetraje și documentare cu actori apreciați și regizori de renume, precum și de susținători și vedete de mâine. Printre cele mai importante momente se numără „Lynch”, care aruncă în spatele scenei o viață a aclamatului și enigmaticului regizor David Lynch și o avanpremieră a filmului „Dragostea și alte dezastre” al regizorului Alek Keshishian, cu Orlando Bloom, Gwyneth Paltrow și Brittany Murphy. Numeroși actori, regizori și membri ai echipajului din filmele festivalului vor fi la îndemână pentru a discuta despre munca lor.

michealKeaton.jpgFestivalul din acest an este ancorat de un omagiu adus actorului Michael Keaton pe 12 aprilie la Teatrul Sebastiani. Keaton, care a fost de mult timp unul dintre actorii mei preferați (și nu doar pentru că a fost cel mai bun dintre toți interpreții Batman), va fi la îndemână pentru sărbătoare, pentru a discuta despre munca sa, precum și despre debutul său în regie în filmul „Merry Domn.' Într-o răsucire capricioasă, festivalul va proiecta și „Beetlejuice”, probabil cea mai ignorată, dar complicată și inspirată interpretare a actorului.

Deci este din nou Noaptea filmului în Sonoma! Și nu poți folosi scuza „Eu nu pot să-mi fac babysitting”. Netflix va fi acolo când vei ajunge acasă. Ne vedem la Festival.

Opțiunile de bilete includ bilete la ușă de 10 USD, abonamente pentru toată ziua de 60 USD, plus abonamente de festival pentru toată săptămâna, abonamente VIP premier și abonamente VIP pentru acces complet. Pentru a cumpăra bilete și pentru listări complete de filme, timp de proiecție, evenimente, îngrijirea copiilor și apariții de vedete, vizitați www.SonomaFilmFest.org sau sunați la (707) 933-2600.

Pentru a rezerva un loc în avans pentru „Kid Zone!” Film Festival Child Care, sau pentru mai multe informații, vă rugăm să o sunați pe Sarah Duran la (707) 933-9933.Recomandat