Blog

Cât durează vinul roșu după deschidere?

Cât timp vin rosu ultima după ce ai decupat o sticlă?

Ați deschis o sticlă de Cabernet Sauvignon la cină și, la sfârșitul nopții, mai aveți jumătate din sticlă.

Dar, cât durează vinul roșu după deschidere? Cum veți ști dacă a mers prost?

Care este cel mai bun mod de a păstrează vinul pentru a-și proteja gustul și valoarea pe termen lung?

În acest articol, aflați cel mai bun mod de a vedea dacă un vin vechi a ieșit rău,cât durează diferite vinuri roșii după deschidereși condițiile perfecte de depozitare pentru sticlele deschise și nedeschise.Lecturi suplimentare

Descoperi cele mai bune mărci de vin din lume în 2020. Dacă doriți să alegem un vin pentru o sărbătoare, încercați deliciosul Roșu francez Beaujolais Nouveau și șampania de epocă Dom Pérignon!

Acest articol acoperă:

(Faceți clic pe secțiunea de mai jos pentru a trece la el)

 • Cât poate dura o sticlă de vin roșu deschisă?
 • Ce se întâmplă cu vinul roșu după ce îl scoateți?
 • Cât durează vinul roșu după deschidere?
 • Cum se păstrează o sticlă de vin roșu deschisă
 • Cum ați ști dacă un vin a ieșit rău?
 • Preocupări de sănătate legate de consumul de vin rău
 • Ce este fereastra de băut pentru vin?
 • Cât timp se poate păstra vinul roșu nedeschis

Cât timp poateDeschisUltima sticlă de vin roșu?

Cât poate dura o sticlă de vin roșu deschisă?

Un vin roșu deschis durează de obicei 3 până la 6 zile dacă îl așezați într-un spațiu răcoros și întunecat, cu un dop sau un dop de vin. Dacă nu aveți un spațiu rece și întunecat pentru restul de vin, îl puteți păstra la frigider. (O sa discutamrefrigerând vinul roșumai tarziu.)


Ați pierdut dopul sau nu aveți un dop suplimentar?Luați niște folie de plastic și sigilați-l bine cu o bandă de cauciuc.Ce se întâmplă cu vinul roșu după ce îl scoateți?

Ce se întâmplă cu vinul roșu după ce îl scoateți?

Când desfaceți sticla de vin, este expusă la o grămadă de oxigen. În mod natural, vinul tău deschis începe să evolueze și să îmbătrânească mai repede. Atunci vinul tău deschis va începe să-și piardă mult mai repede aromele și aromele.


Cât timp poate rămâne vinul roșu proaspăt după deschidere depinde de conținutul său de alcool, corpul vinului și nivelurile de tanin.

Să vedem cât timp diferitele tipuri de vinuri roșii rămân potabile după deschidere - desigur, atunci când sunt depozitate într-un loc răcoros, fără lumină directă.

 1. Roșii deschise

O sticlă deschisă de vin roșu deschis (caBarbera, Garnacha și Pinot Noir) rămâne proaspăt timp de 2 - 3 zile. Roșurile deschise au un conținut mai mic de alcool (12,5% sau mai puțin) și o cantitate mică de taninuri. Așadar, aroma și aroma vinului nu vor dura atât de mult în comparație cu un vin roșu mediu sau plin de corp.

 1. Roșii medii

Roșii medii caMerlot, Nebbiolo și Shirazdurează 3 - 5 zile după deschidere datorită nivelului lor mai ridicat de tanin și a unui conținut de alcool între 12,5% și 13,5%.


 1. Roșii plini de corp

Deschideți vin roșu plin de corp (cum ar fi Zinfandel,Cabernet Sauvignon, Syrah / Shiraz)își pot menține aroma și rămâne proaspăt timp de 4 - 6 zile. Acest lucru se datorează cantității de alcool (13,5% sau mai mult) și taninurilor din vin.

Lecturi suplimentare:

Doriți să aflați mai multe despre vinurile franceze și despre cele mai renumite regiuni vinicole franceze? Consultați aceste articole:

Cele mai bune vinuri franceze pe care ar trebui să le cumpărați în 2020

Cele mai bune regiuni vinicole franceze pentru a cumpăra vinuri din 2020Cât durează alte vinuri după deschidere?

Cât durează alte vinuri după deschidere?
 1. Vin alb

Vinul alb rămâne băut timp de 3-5 zile, atunci când este ținut plută la frigider. Vin alb plin de corp ca Viognier , Vinuri Montrachet , Pinot Grigio ,și Chardonnay îmbibat se va oxida mai repede decât vinurile roșii, deoarece acestea au fost expuse la mai mult oxigen în timpul procesului de îmbătrânire înainte de a fi îmbuteliate.

 1. Vin spumant

Vinul spumant deschis durează 1 - 3 zile atunci când este ținut dopat la frigider.

Din păcate, vinurile spumante precum Șampania, Prosecco și vinul spumant de desert Asti Spumante au o durată de viață foarte mică. În principal, pentru că odată ce deschizi sticla, dispare presiunea care menține curgerea bulelor. Puteți păstra fizz-ul în vinul spumant cumpărând un dop ca Sparkline Wine Stopper.

 1. Vin fortificat

Portul, Sherry și alte vinuri fortificate pot rămâne deschise timp de 28 de zile atunci când sunt ținute dopate într-un loc răcoros și întunecat. Au o durată de viață mai lungă datorită coniacului adăugat. Deși aceste sticle arată uimitor pe rafturile dvs., expunerea la lumină și căldură le va face să-și piardă aromele vibrante.

 1. Vin roze

Păstrați-vă vinul de trandafir deschis timp de 5 - 7 zile dopat la frigider. Este posibil să observați o schimbare subtilă a gustului, iar caracterul fructat al vinului va dispărea încet după o săptămână.

Acum, care este cel mai bun mod de a păstra gustul unei sticle deschise?

Cum se păstrează o sticlă de vin roșu deschisă?

Cum se păstrează o sticlă de vin roșu deschisă?

Este foarte important să închideți o sticlă deschisă cu un capac cu șurub, dop sau dop după ce v-ați turnat acel pahar de Pinot Noir. Îl ajută să rămână „mai proaspăt” mai mult timp.

Asigurați-vă că obțineți tot ce este mai bun dintr-o sticlă de vin roșu deschisă, păstrând-o într-un loc răcoros și întunecat.

O altă modalitate ușoară de a minimiza oxigenarea este decantarea sticlei într-o sticlă mai mică și sigilarea acesteia. Acest lucru va reduce cantitatea de oxigen din sticla cu care vinul va intra în contact.Poți să frigorezi sau să congelezi vinul roșu după ce îl deschizi?

Da, poti.

Când puneți o sticlă deschisă de vin roșu într-un frigider, îl depozitați la o temperatură controlată și va fi într-un loc întunecat. Temperatura mai rece va încetini, de asemenea, oxigenarea.

Dacă nu aveți un răcitor sau un frigider pentru vin și locuiți într-o țară cu temperaturi mai ridicate, va funcționa și depozitarea unei sticle nefinisate de dop roșu cu vin roșu în frigider. Doar asigurați-vă că îl scoateți din frigider o oră pentru a ajunge la temperatura camerei înainte de a-l servi.

Restul de vin poate dura șase luni la congelator și este minunat dacă doriți să adăugați vin la orice rețetă de gătit într-o etapă ulterioară.

Acum, vă mai întrebați dacă acea jumătate de sticlă de Merlot de acum trei zile este încă ok pentru încă un pahar sau două?

Cum ați ști dacă un vin deschis a rău?

Cum ați ști dacă un vin deschis a rău?

Se toarnă puțin în pahar și caută aceste trei lucruri:

 1. Culoarea vinului

Vinul tău și-a pierdut puțin culoarea sau a căpătat o nuanță de margine maro?

Vinul își schimbă culoarea din cauza nivelurilor mai ridicate de acid acetic (cunoscut și sub denumirea de pată de oțet) din fermentație sau deteriorarea vinului. Deci, dacă vinul tău pare neplăcut, probabil că este.

 1. La ce miroase?

Au dispărut aromele fructate? Mirosiți note ascuțite de oțet?

S-ar putea să fie prea târziu. Dacă mirosul îmi aduce amintiri proaste din trecut, poate că nu ar trebui să bei vinul.

 1. În cele din urmă - gustul

Dacă vinul a trecut testul aspectului și mirosului, treceți la testul final- Ce gust are?

Vinul depășit data depozitării nu este toxic. Dacă un vin s-a transformat rău, cel mai rău lucru pe care îl va face este să vă dea un șoc gustului.

Acestea fiind spuse, unii se bucură de un pahar de roșu dintr-un care a fost deschis acum o săptămână, în timp ce alții pur și simplu nu suportă mirosul sau. Depinde în totalitate de ceea ce vă place.

Dar consumul de vin „rău” este rău pentru sănătatea ta?

Preocupări de sănătate legate de consumul de vin rău

Preocupări de sănătate legate de consumul de vin rău

Spre deosebire de restul de pui prăjit rămas în frigiderul dvs. de acum o săptămână, vinurile mai vechi nu sunt dăunătoare consumului. Sticla de vin își va pierde aroma, gustul și vibrația, dar depinde complet de gustul tău, indiferent dacă te bucuri sau nu de ea.

Vinul nu are o dată de expirare. Nu este ca o sticlă de lapte care trebuie aruncată după data de expirare. Vinul îmbătrânește încet și va continua să îmbătrânească dacă este depozitat corect.

Dacă aveți o sticlă suspectă de vin deschisă în frigider - treceți-o prin testul în trei pași pe care l-am discutat mai devreme - dacă nu reușește pe toți trei, este timpul să ne luăm la revedere


Atunci când ar trebui să deschizi și să bei sticla ta preferată de vin?

Ce este fereastra de băut pentru vin?

Ce este fereastra de băut pentru vin?

Experții în vinuri și recenziile criticilor vă vor oferi o perioadă în care cred că vinul va fi la vârsta maximă - fereastra de băut.

Când vine vorba de fereastra de băut pentru orice tip de vin, trebuie să luați în considerare modul în care a fost depozitat vinul de când a fost cumpărat.

Vinurile roșii fine (Cabernet sau Merlot) vor avea nevoie de ceva timp pentru a evolua în caracterul lor complet înainte de a fi gata de deschidere. Deschide-l prea devreme, tot ce vei gusta sunt taninurile. Așteptați prea mult, iar aroma fructată pe care o așteptați va dispărea.

Ferestrele de băut nu sunt așezate în piatră, dar ar trebui să le folosiți mai degrabă ca ghid general atunci când cumpărați sau păstrați următoarea sticlă de vin roșu.


Recomandat