Blog

Henri Giraud Champagne - Vinificație, stiluri, cele mai bune cupe (2021)Băuturi

Ce face din Henri Giraud Champagne un favorit printre iubitorii de vin și colecționari?

Henri Giraud este una dintre cele mai vechi și mai excepționale case de șampanie din Franța, cu o istorie fascinantă care datează din secolul al XVII-lea.

Această casă de șampanie este cunoscută pentru cuvintele dominante Pinot Noir și utilizarea lor unică de butoaie de stejar Argonne.

Dar cum este Henri GiraudȘampaniefăcut? Cum poți pune mâna pe o sticlă de vin francez?

Să descoperim mai multe despre această șampanie, inclusiv originile sale, procesul de vinificație și multe altele. De asemenea, am enumerattop 10 cuvinte Henri Giraudsicel mai simplu mod de a investi în ele.


Lecturi suplimentare:

Iată un ghid detaliat despre tot ce trebuie să știți Investiția în vin.


De asemenea, verificați cele mai bune Șampanii să cumpere în 2021.Lecturi suplimentare

‍Iată un ghid detaliat despre tot ce trebuie să știți Investiția în vin. De asemenea, verificați cele mai bune Șampanii să cumpere în 2021.

În acest articol, vom acoperi:

 • O introducere rapidă pentru șampania Henri Giraud
 • O scurtă istorie a șampaniei Henri Giraud
 • Tehnici de vinificație Henri Giraud
 • 6 stiluri diferite de șampanie Henri Giraud
 • Top 10 Henri Giraud Cuvees de cumpărat în 2021
 1. Colecția Henri Giraud Enneade
 2. 2004 Henri Giraud 'Argonne' Ay Grand Cru Brut Rosé
 3. 1990 Henri Giraud Grand Cru d'Ay Blanc de Blancs
 4. Henri Giraud „Experience” Assortment Case NV
 5. 2002 Henri Giraud 'Argonne' Ay Grand Cru Brut
 6. Henri Giraud 'Esprit de Giraud' Blanc de Blancs NV
 7. Henri Giraud LA Petite Robe Noire Set with Glasses NV
 8. Henri Giraud Fut de Chene MV Ay Grand Cru Brut Rose NV
 9. 2016 Henri Giraud Coteaux Champenois 'Cuvee des Froides Terres' Ay Rouge Grand Cru
 10. Henri Giraud Fut de Chene MV Ay Grand Cru Brut NV
 • Henri Giraud Champagne: Servire și împerechere de alimente
 • De ce ar trebui să investiți în șampania Henri Giraud?
 • Investiți în șampanie Henri Giraud și alte vinuri fine prin Wine Club
 • E timpul să obțineți niște bule Giraud

Să începem.


O introducere rapidă pentru șampania Henri Giraud

O introducere rapidă pentru șampania Henri Giraud

Iconicul șampanie Henri Giraud este situat în Ay, în regiunea Champagne din Franța (nu trebuie confundat cu Maison Paul Giraud, care produce coniacuri!)

Stilul emblematic al Champagne House este un Fut de Chene bogat și voluptos, un amestec de șampanie dominat de Pinot Noir și îmbătrânit într-un butoi de stejar Argonne.

Vinurile sunt un amestec de soi de struguri Pinot Noir și un procent mic de Chardonnay . Spre deosebire de alți producători din regiunea Champagne, Henri Giraud preferă folosirea butoaielor de stejar Argonne, mai degrabă decât a butoaielor populare din Bordeaux. ( Mai multe despre acest lucru mai târziu .)

Lecturi suplimentare: Vedeți cum se compară un vin Pinot Noir cu Vinul Malbec .


Acum, chiar dacă șampania Giraud are rădăcini în secolul al XVIII-lea, producția efectivă de vin a început abia în secolul al XX-lea.

Să aruncăm o privire la cum a început totul?

O scurtă istorie a șampaniei Henri Giraud

O scurtă istorie a șampaniei Henri Giraud

Originile șampaniei Henri Giraud pot fi urmărite până în 1625, ceea ce face din aceasta cea mai veche casă de șampanie care este încă deținută de familia fondatoare.

Totul a început când François Hémart și întreaga familie Hémart (contemporani ai lui Henri IV) au decis să se stabilească definitiv în Ay.

La începutul secolului al XX-lea, Léon Giraud s-a căsătorit cu Madeleine Hémart. El a reconstruit podgoria familiei, care fusese distrusă de o dublă criză - primul război mondial și filoxera.

Odată reconstruită, familia Giraud-Hémart a devenit producători de șampanie, iar crama a devenit o casă de șampanie cu drepturi depline, cu statut de manipulator negociat în 1975. (Producătorii de NM cresc atât pe propriile lor parcele, cât și cumpără struguri de la alți cultivatori.)

Astăzi, Claude Giraud, producătorul de vinuri din a 12-a generație, conduce spectacolul. El a dus acest vin francez magnific la noi niveluri prin restabilirea utilizării butoaielor tradiționale din lemn de stejar provenite din Pădurea Argonne .

Familia Giraud și-a deschis de asemenea turiștilor Manoir Henri Giraud din secolul al XIX-lea, situat lângă Epernay. Acestea oferă un tur excelent de degustare de vinuri pentru a experimenta istoria și terroirul domeniului.


Dar nu vă faceți griji dacă nu puteți face această călătorie. Vă vom spune cum se face vinul în secțiunea următoare!

Tehnici de vinificație Henri Giraud

Tehnici de vinificație Henri Giraud

Casa de șampanie folosește materiale naturale pentru vinificarea vinurilor sale.

Viile care cresc pe podgoriile Grand Cru au rădăcini într-un sol adânc calcaros de unde strugurii își extrag mineralitatea și aromele florale extraordinare.

Soiurile exemplare de struguri provin din cele 10 hectare de vie ale familiei (situate la capătul estic al Văii Marne) și din cele ale prietenilor și familiilor lor.

Strugurii sunt vinificați într-un butoi de stejar prăjit - acest lucru adaugă arome distincte marilor cuvete.

De asemenea, utilizează uneori recipiente mai mici (din teracotă sau gresie ovoidală) care sunt mai bune decât cuvele din oțel inoxidabil pentru a optimiza schimbul între vin și drojdia acestuia.


Acum să ne uităm la diferitele stiluri ale șampaniei Henri Giraud.

6 stiluri diferite de șampanie Henri Giraud

Casa Giraud își produce șampania într-o varietate de stiluri.1. Șampanie Henri Giraud Esprit Nature

Șampanie Henri Giraud Esprit Natură

Esprit Nature Champagne este un amestec de Pinot Noir și Chardonnay . Este vinificat și îmbătrânit în butoaie de stejar între 3 și 5 ani și încă doi ani pe drojdie.2. Șampanie Henri Giraud Dame Jane Rosé

Șampanie Henri Giraud Dame Jane Rosé

Acest amestec de soiuri de struguri Pinot Noir și Chardonnay este vinificat și îmbătrânit în borcane de teracotă numite Dame-Jane. Este în vârstă de cel puțin trei ani pe drojdie.

Lecturi suplimentare: Consultați acest articol pentru a afla mai multe despre Vin roze .3. Șampanie Henri Giraud Blanc de Craie

Șampanie Henri Giraud Blanc de Chalie

Blanc de Craie este un șampanie Chardonnay pur - vinificat și îmbătrânit într-un butoi de stejar vechi de 3-5 ani și mai departe timp de trei ani pe drojdie.4. Șampanie Henri Giraud Omagiu Pinot Noir

Șampanie Henri Giraud Omagiu lui Pinot Noir

Această șampanie aduce un omagiu magnificelor viță de vie Pinot Noir din regiunea Ay. La fel ca Henri Giraud Code Noir, această cuvetă este realizată în întregime folosind soiul de struguri Pinot Noir.

Îmbătrânește 12 luni pe drojdii întregi în butoaie de stejar, apoi timp de șase luni pe drojdie fină și alte 36 de luni sub sticlă.

Casa oferă un alt stil Hommage - Hommage François Hémart Brut - ca un omagiu adus primului membru al familiei Hémart. Are o senzație bogată de gură, cu note de cremă de patiserie, caș de lămâie, caise uscate și plăcintă de boabe de afine.5. Șampanie Henri Giraud MV Ay Grand Cru Brut

Șampanie Henri Giraud MV Ay Grand Cru Brut

MV Ay Grand Cru Brut este un amestec de șampanie tradițional, multi-vintage. Amestecul este format din două treimi dintr-o ană specifică și o treime din vinul din rezerva perpetuă (care a fost depozitată din 1990.)

Se vinifică și se maturează în butoaie de stejar timp de un an și se maturează cel puțin patru ani pe drojdie.6. Șampanie Henri Giraud Cuvee Argonne Grand Cru

Șampanie Henri Giraud Cuvee Argonne Grand Cru

Cuvee Argonne Grand Cru este, de asemenea, un amestec de Pinot Noir și Chardonnay. Este vinificat și îmbătrânit pe drojdie într-un butoi nou de stejar Argonne.


Lecturi suplimentare: Impresionați-vă prietenii cu un pahar de Mimoza , Kir Royale , Sangria , sau oricare altul Cocktail cu șampanie !

Top 10 Henri Giraud Cuvees de cumpărat în 2021

Iată o listă cu primele zece cuvinte Henri Giraud pe care le puteți cumpăra în 2021.1. Colecția Henri Giraud Enneade

Colecția Henri Giraud Enneade

Henri Giraud ‘Enneade’ este o colecție de 9 sticle diferite. Cazul include cele șapte recolte Henri Giraud (1990, 1993, 1995, 1996, 1998, 1999, 2000.)

Fiecare sticlă prezintă noua expresie și bogăție a strugurilor extrase din solurile calcaroase ale lui Ay.


Prețul colecției Henri Giraud Enneade: 5000 USD2. 2004 Henri Giraud 'Argonne' Ay Grand Cru Brut Rosé

2004 Henri Giraud

Maison Henri Giraud produce doar 328 de sticle din acest vin fin, care are o prospețime picantă de ierburi orientale.

„Argonne” Brut Rose este o frumoasă sticlă de aur roz care prezintă eleganță și rafinament. Este produs prin adăugarea câtorva litri din magnificul roșu Ay Grand Cru într-un butoi unic de stejar Argonne din 2004.


Prețul lui Henri Giraud „Argonne” Ay Grand Cru Brut Rosé 2004: 1.521 dolari3. 1990 Henri Giraud Grand Cru d'Ay Blanc de Blancs

1990 Henri Giraud Grand Cru d

Acest vin spumant se numără printre cele mai bune prețuri de vinuri Champagne Blanc de Blanc.

Are un corp bine rotunjit, cu o aromă distinctă de stejar și biscuiți. Prospețimea citricelor de lămâie și portocală este bine echilibrată cu aciditate și mousse. Fiecare înghițitură vă va oferi note de alun și caramel.


Prețul lui Henri Giraud Grand Cru d'Ay Blanc de Blancs 1990: 1.291 USD

Recomandat