Articol

Friptură New York la grătar

De Vincent Nattress, consultant culinar la Napa Free Range Beef

ALIMENTARE + ÎMPĂRȚIREA VINULUI
Deși Cabernet Sauvignon este adesea anunțat ca folia perfectă pentru fripturi, un vin precum Merlot, cu note mai moi și mai fructuoase și cu un conținut mai scăzut de acid, este o potrivire mai bună pentru carnea de vită preparată cu marinate mai sărate, mai ascuțite și mai sărate.

INGREDIENTE

Serveste 2-4

  • Două fripturi New York de 10-12 uncii
  • 1 cățel de usturoi, feliat subțire
  • 1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 linguriță de piper negru crăpat

SFATURI CHEFULUI PE GRILLING:
Grătarul este traumatic pentru carnea de vită. Expunerea fibrei musculare la căldură ridicată determină contractarea fibrei, motiv pentru care, dacă lăsați o friptură pe grătar pe o parte prea mult timp, friptura va începe să se onduleze. Căldura mare usucă și carnea și forțează sucul rămas în centrul fripturii. Pentru friptură moale și umedă de NY:

1. Ei bine, înainte de grătar, scoateți carnea din frigider, marinați-o cu usturoiul, cimbru, sos de soia, ulei de măsline și piper crăpat, apoi lăsați-o să ajungă la temperatura camerei. Dacă aveți carnea mai aproape de temperatura grătarului, veți face o grătar mai bună.

2. O bază de cărbune bună și moderată este mai bună decât una de căldură nucleară. O gătire mai mică, mai uniformă vă va oferi o friptură mai moale și mai fragedă. Doar gătind scăzut și lent puteți găti friptura perfectă rară sau medie-rară. Și dacă preferați mediu sau bine făcut, veți fi șocat de cât de umed rămâne friptura.

3. Lasă-l să se odihnească. După ce ați gătit friptura la temperatura dorită, trageți-o de pe grătar, puneți-o pe o farfurie, așezați-o într-un loc care este doar cald și lăsați-o să stea cel puțin 5 minute. De ce? Pentru că, chiar dacă ați urmat instrucțiunile pentru gătitul lung și lent, ați deplasat totuși sucurile care se află în exteriorul cărnii și le-ați împins în centru. Permiterea cărnii să se odihnească permite acelor sucuri să se redistribuie mai larg în friptură. Când este tăiată în jumătate, secțiunea transversală arată o margine cenușie, carbonizată, dar restul fripturii este roșu roz de la margine la centru, iar sucul rămâne înăuntru, fără să ruleze pe toată placa.PICI DE ÎMBRĂCĂTURI DE VIN
- Delicat Merlot California 2003
-Sterling Merlot Central Coast Vintners Collection 2002
-Chateau St. Jean Merlot Sonoma County 2001
-Paloma Merlot Spring Mountain 2002

Detalii Pick Vin >>Recomandat