Blog

Garnacha (Regiuni vinicole, cele mai bune vinuri, prețuri 2021)Băuturi

Curios despre vinul de garnacha și cele mai bune sticle de cumpărat pentru colecția ta?

Strugurele de garnacha sunt coloana vertebrală a multor iubite amestecuri roșii din sudul Văii Rodanului și ale rozelor mătăsoase din Provence! Acest soi versatil crește în întreaga lume - de la arida Australia până la coastele Californiei - creând vinuri cufoarte diferitexpresii ale strugurilor.

În ciuda faptului că a fost plantat pe scară largă, a fost subestimat la fel de mult ca un strugure de cal de lucru pentru mult timp. Dar vinificatorii talentați de astăzi l-au reinventat frumos pentru a crea vinuri roșii delicioase!

În acest articol, să explorăm totul despre Grenache - istoria și reinventarea sa, unde crește, stilurile de vin și cele mai bune sticle de vin de Grenache pentru pivnița dvs. Vă vom arăta, de asemeneacel mai simplu mod de a investește în vinuri fine !Lecturi suplimentare

Adăugați strălucire sezonului cu unele dintre cele mai încântătoare vinuri de Crăciun! Verificați altele vinuri roșii sofisticate care ar trebui să găsească un loc în colecția dvs. de vinuri! În ceea ce privește albii, iată un ghid exhaustiv cele mai elegante vinuri albe de cumpărat chiar acum!

Acest articol conține

(Faceți clic pe un link de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)


 • Totul despre Grenache
 • O scurtă istorie a garnacha
 • Strugurii și Viticultura de Garnacha
 • Vinificare cu Garnacha
 • Regiunile vinicole cu garnacha și stilurile lor de vin
 • Fapte mai interesante despre garnacha
 • Cum are gust Grenache?
 • Perechi alimentare cu garnacha
 • Vinuri de Garnacha pentru a-ți arăta colecția
 1. Alvaro Palacios L'Ermita Velles Vinyes 2013
 2. Chateau Stripes Chateauneuf-du-Pape Reserve 1990
 3. Sine Qua Non „Ode To E” Grenache 2004
 4. Henri Bonneau Chateauneuf-du-Pape Reserve des Celestins 2010
 5. Domaine de la Mordoree Chateauneuf-du-Pape La Plume du Peintre 2005
 6. Chateau Rayas Chateauneuf-du-Pape Pignan Reserve 2010
 7. Domaine de Marcoux Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes 1998
 8. Clos Saint-Jean Chateauneuf-du-Pape Sanctus Sanctorum 2007
 • Oare este bine epoca vinului?

Totul despre Grenache

Totul despre Grenache
Via de garnaci

Garnacha este o versatilă vin rosu struguri ușor de cultivat și care produc cantități mari de fructe. Cunoscut ca un strugure de cai de lucru, este de obicei folosit ca o componentă de amestecare în vinuri, deși vinurile varietale de Grenache sunt de asemenea comune.

Interesant este că există și unStruguri de garnacha Blanccare intră în unele dintrevinuri albedin sudul Franței.


Veți întâlni multe nume de Grenache în diferite părți ale lumii. Ce este Grenache Franţa este Garnacha sau Garnatxa în Spania . În Italia , acest soi de struguri este denumit Cannonau. Tinto Aragones, Alicante și Lladoner sunt alte nume pe care le-ați putea întâlni.

Lecturi suplimentare:


Între timp, alegeți unii dintre cei mai buni Moscatos din lume folosind acest ghid suprem pentru vinul dulce Moscato !

Pentru a ști din ce pahar să sorbiți, folosiți acest ghid la îndemână cum să alegeți paharul de vin potrivit pentru vinul dvs. !

O scurtă istorie a garnacha

O scurtă istorie a garnacha

Garnacha există de secole și există o dezbatere în curs cu privire la originea ei. Multe surse indică regiunea Aragon din nordul Spaniei, în timp ce altele spun că a provenit din insula mediteraneană Sardinia, Italia.

Indiferent de originile sale, acesta este un strugure care a călătorit departe!


Până în anii 1800, a fost cultivat în Regiunile franceze din sudul Languedoc-Roussillon și Valea Rodanului. În anii 1900, a fost plantat pe scară largă în Rioja spaniolă pentru a înlocui vițele devastate de epidemia de filoxeră.

A fost unul dintre primele soiuri introduse în Australia în secolul al XVIII-lea, devenind o componentă cheie a vin dulce fortificat .

Și în California din secolul al XIX-lea, acest soi de struguri a fost apreciat de vinificatori ca o viță de vie cu randament ridicat și a fost folosit ca un amestec pentru vinurile de ulcior dulci.

Mișcarea Rhone Ranger din California a reaprins interesul pentru struguri în anii 1980, cu producția de amestecuri de soiuri premium de tip Grenache și Rhone. Acestea au fost modelate după vinurile de Grenache de la Chateauneuf-du-Pape. (Rhone Rangers sunt un grup de vinificatori americani dedicați promovării utilizării strugurilor din Valea Rhône, cum ar fi Grenache, Syrah și Carignan.)


Astăzi, în Spania, vinurile de garnacha demne de vârstă sunt fabricate în principal în Rioja și Priorat.

Strugurii și Viticultura de Garnacha

Strugurii și Viticultura de Garnacha

Vița de grenache produce struguri de vin cu piele subțire. La fel ca multe soiuri de struguri antici, Grenache are multe mutații care sunt identice genetic cu părintele, dar arată diferit.Multe fețe ale strugurilor de garnaci

Iată câteva variante ale strugurilor de Grenache:

 • Negru: Acesta este garnaciul original și cel mai comun. Acest strugure de vin roșu produce vinuri cu rubin mediu și este, de asemenea, utilizat pentru roze.
 • Grenache Blanc: După cum sugerează „blanc”, aceasta este mutația albă a garnacha. Vinurile albe din Priorat provin din acest strugure și este o componentă importantă de amestecare a vinurilor albe din sudul Rodanului.
 • Grenache Gris: Acest strugure poartă numele culorii sale roz-cenușii. Este cultivat în cea mai mare parte în Roussillon, în sudul Franței, pentru prepararea vinului de desert, cum ar fi Banyuls, Maury și Rivesaltes. Este, de asemenea, utilizat pentru un roze de Garnache pal și vinuri albe ușor nuanțate.
 • Garnacha Hairy (Garnacha Hairy): Acest soi de struguri are un fuzz pe partea inferioară a frunzelor sale. Produce vinuri cu alcool mai scăzut și aciditate mai mare în comparație cu Grenache obișnuit.
 • Garnacha Tintorera: Acesta este un alt nume pentru strugurii teinturier Alicante. (Strugurii Teinturier sunt struguri cu carne roșie, adesea folosiți pentru a adăuga culoare unui vin pal.)
 • Marselan: Aceasta este o cruce între Grenache și Cabernet Sauvignon, creată în 1961.

Citeste mai mult: Vreau sa stiuCâte calorii sunt în paharul tău de vin? Iată ghidul te uiti dupa!Vița și Viticultura de Garnacha

Vița de grenache este rezistentă la vânt și secetă. Are un cadru puternic din lemn și adesea crește ca o viță de vie independentă.

Viței îi plac solurile calde, bine drenate, uscate, dar este relativ adaptabilă la toate tipurile de terroir de vie. Aceste caracteristici îl fac potrivit mediului uscat, cald și vântos la fel de bine ca și climelor aride din California și Australia de Sud.

Boabele de Grenache se coacă târziu în sezonul de creștere și este adesea una dintre ultimele recoltate din podgorie.


Această maturare îndelungată creează niveluri ridicate de zahăr, rezultând vinuri cu niveluri substanțiale de alcool, adesea cu cel puțin 15% ABV.

Vinificare cu Garnacha

Vinificare cu Garnacha

Garnacha este un strugure dulce, fructat, aromat, cu tanin scăzut. Acest lucru îl face un partener ușor de amestecat cu soiurile mai cărnoase și mai tanice, cum ar fi Syrah (Shiraz) sau Mourvedre.

Un amestec roșu popular cunoscut sub numele de GSM (acronimul pentru Grenache, Syrah și Mourvedre) este un clasic în regiuni precum Valea Rodanului de sud.

Unele sticle de vin pe bază de garnaci sunt făcute pentru consum timpuriu, deoarece strugurii tind să se oxideze ușor.

Vinurile „Port style” pe bază de grenache din Australia șivinuri dulci naturaledin Franța sunt fortificate pentru a le proteja de oxidare.

Citește și:

Vrei vin spumant?Aici sunt cele mai incredibile sticle de vin spumant ar trebui să mergi pentru! În ceea ce privește stocarea lor perfectă, verificați cele mai tari idei pentru proiectarea unei crame în casa ta!

Regiunile vinicole cu garnacha și stilurile lor de vin

Regiunile vinicole cu garnacha și stilurile lor de vin
2004 Sine Qua Non Ode To E - Eleven Confessions Syrah and Grenache

Garnacha este fabricată în multe stiluri și culori diferite, de la dulce a se usca, de la rosu la alb. Să vedem câteva regiuni viticole importante și stilurile lor de vin.1. Rodanul de Sud

Majoritatea vinurilor pe bază de grenache din această regiune sunt fabricate în Côtes du Rhône AOC .

Puteți găsi atât garnacha varietală, cât și amestecuri, de obicei cu Syrah, Carignan sau Mourvedre. Sunt vinuri cu tanin moderat și fructe roșii, arome de plante.

Renumita denumire Chateauneuf-du-Pape se află, de asemenea, în sudul Rhone-ului, producând vinuri intense, smokey, de Grenache, cu note de lemn dulce. Vinurile pe bază de Grenache din denumirile Gigondas sau Vacqueyras au un stil similar.2. Provence

Provence în Franța este sinonim cu Trandafir vin, iar unele dintre cele mai populare roze sunt pe bază de Grenache. Aceste vinuri au adesea arome de coajă de căpșuni și portocale.3. Languedoc și Roussillon

Clima caldă din Languedoc produce amestecuri roșii GSM suculente, pline de corp.

Albii obținuți din Grenache Blanc sunt, de obicei, neîncăpători și pentru băut devreme.

Între timp, popularul sud al Franțeivinuri dulci naturalesunt fabricate în Roussillon. Acestea sunt dulci fortificate vinuri de desert fabricat de obicei din Grenache Blanc, Grenache Gris și Grenache Noir.4. Prioritate

Vinurile prestigioase spaniole Garnacha din Priorat sunt de obicei amestecate cu Cariñena, producând un vin puternic, picant, care îmbătrânește bine. Prioratul alb provine de la Garnacha Blanca și are note florale și minerale.5. Rioja și Navarra

În Rioja și Navarra în Spania, strugurii Garnacha sunt folosiți pentru a adăuga aromă sau pentru a înmuia mai mult tanicul Struguri Tempranillo . De asemenea, intră în fabricarea vinurilor spaniole roz pal de fructe cărnoase, roșii numiterozsauclarete.6. Calatayud

Calatayud din sud-vestul Aragonului, nordul Spaniei, este cunoscut pentru vinul său roșu, mare și îndrăzneț, pe bază de Garnacha. Cele provenite din viță de vie cu vârsta mai mare de 50 de ani sunt clasificate caCalatayud Superior- un vin rar, căutat.7. Sardinia

Sardinia produce un bogat, Italiană vin roșu numit Cannonau di Sardegna, care este 90% Cannonau (Grenache). Aici se fabrică și versiuni roz și dulci, fortificate Cannonau di Sardegna.8. California

Garnacha a fost cultivată în California încă din anii 1880. Deși se foloseau anterior pentru a produce vinuri de cană de calitate scăzută, mai mulți viticultori din Coasta Centrală produc acum Grenache varietal de top.9. Australia

În Australia , Garnacha este de obicei folosită ca componentă a amestecului GSM sau intră în fabricarea vinuri dulci fortificate .

Barossa Valley și McLaren Vale găzduiesc niște vițe de garnacha foarte vechi care datează de la sfârșitul anilor 1800. Aceste moșii sunt cunoscute pentru vinurile bogate texturate pe bază de grenache.10. Alte regiuni

Garnacha este cultivată și în multe alte regiuni viticole, cum ar fi Africa de Sud, Chile, Argentina și chiar China.

Fapte mai interesante despre Grenache

Fapte mai interesante despre Grenache
Chateau Stripes Rezervația Chateauneuf-du-Pape

Un strugure la fel de vechi ca Grenache este obligat să aibă mai multe povești interesante legate de el!1. O scădere a suprafeței de grenache

În anii 1970 și 1980, suprafața de Grenache era aproape de 800.000 de acri la nivel global (2,5 miliarde de euro) sticle de vin ) pe an.

Dar suprafața a scăzut în ultima vreme, în special în Spania, unde aproape jumătate din plantații au fost înlocuite cu Cabernet, Syrah, Merlot și Tempranillo. Acest lucru se datorează parțial câtorva vinuri de Grenache de calitate slabă făcute recent.2. Marselan și China

Strugura Marselan (un hibrid Grenache-Cabernet Sauvignon) este cultivat în mai mulți Vin chinezesc regiuni. Vinurile roșii Marselan au o complexitate incredibilă, făcându-l foarte popular în China și restul lumii.3. Cele mai scumpe vinuri de garnacha

Cele mai bune vinuri de garnacha pot costa destul de mult - în special îmbutelierea de la Château Rayas din Châteauneuf-du-Pape (poate costa între 600 $ și 1.000 $ sau mai mult) și Alvaro Palacios L'Ermita Velles Vinyes de la Priorat.4. Ingredient secret în Burgundia

În secolul al XVII-lea Burgundia , Garnacha de la Rhone de alături au fost amestecate în Pinot Noir pentru a-și îmbunătăți aroma. La acea vreme, nu era ilegal să facă acest lucru, deși astăzi, acest tip de amestecare ar provoca un scandal masiv în lumea vinului.5. Mese pentru pârâu și garnaci

Vinificatorul Tablas Creek Vineyards din Paso Robles este creditat pentru plantarea primelor soiuri Côtes du Rhône Grenache din SUA.Cum are gust Grenache?

Cum are gust Grenache?
Clos Saint-Jean Chateauneuf-du-Pape Sanctus Sanctorum 2012

Garnacha este un strugure dulce natural, creând vinuri cu arome de fructe coapte, cum ar fi cireșul roșu și negru, zmeura, cu o notă de condiment piper alb. Ați auzi aromele „bomboane rulate” și „violete confiate” asociate deseori cu acest vin.

Vinurile sunt de obicei cu corp mediu datorită alcoolului ridicat. Acest lucru poate fi oarecum neașteptat, deoarece are o culoare mai deschisă și semi-translucidă.

Gustul de garnache este condus de terroir.

Iată câteva exemple pentru a ilustra acest lucru:

 • Garnacha franceză: Vinurile pe bază de grenache din sudul Rodanului au adesea gust de fructe de cireșe cu note afumate din plante de lavandă, tutun și oregano. Regiunea puțin mai rece din Rhone produce, de asemenea, vinuri cu mai puțin alcool.
 • Garnacha spaniolă: Priorat este o regiune uscată, caldă, în creștere. Vinul de garnacha din viețuitoarele vechi de aici are aromele concentrate de lemn dulce, cireșe brandy și gudron.
 • Garnacha americană: Garnacha americană este aromată, miroase a lemn dulce și a florilor, cu o aciditate clară, și tinde să fie fructifer.

Recomandat