Blog

Gewurztraminer - Gust, stiluri, cele mai bune vinuri (2021)

Doriți să știți ce este special la Gewurztraminer înainte de a cumpăra acest vin alb elegant?

Pronunțat „ga-vertz-trah-mee-ner”, Gewurztraminer este un strugure de vin alb care se dezvoltă în climatele mai reci din Germania, Italia de Nord, SUA și nord-estul Franței.

Chiar dacă nu este la fel de cunoscut ca Pinot Grigio sau Chardonnay, acest vin este accesibil și este ușor de asociat cu o varietate de feluri de mâncare.

Ce gust are acest vin alb? Cum se compară Gewurztraminer cu alte vinuri de desert precum Moscato? Este Gewurztraminer un vin demn de vârstă pentru pivniță?

În acest articol, vom spune totul! Am găsit chiaropt mari vinuri Gewurztraminerpentru ca tu să încerci.Lecturi suplimentare

Sunteți gata să pășiți în lumea investițiilor în vin? Avem articol detaliat pentru a afla totul despre investițiile în vin .

În acest articol, vom acoperi

 • O introducere rapidă la Gewurztraminer
 • O scurtă privire asupra istoriei Gewurztraminer
 • Viticultură Și Regiuni De Gewurztraminer
 • Gustul și caracteristicile Gewurztraminer
 • Gewürztraminer vs. Moscato
 • Asocieri fabuloase cu Gewürztraminer
 • 8 mari vinuri Gewürztraminer pe care le puteți încerca
 1. 2005 Domaine Marcel Deiss Gewurztraminer Selection de Grains Nobles, Alsacia, Franța
 2. 2002 Domaine Weinbach Gewurztraminer Altenbourg Selection de Grains Nobles, Alsacia, Franța
 3. 2007 Domaine Weinbach Gewurztraminer Mambourg Selection de Grains Nobles, Alsace Grand Cru, Franța
 4. 2007 Domaine Zind-Humbrecht Gewurztraminer Hengst Selection de Grains Nobles, Alsace Grand Cru, Franța
 5. 2013 Cantina Termeno - Kellerei Tramin 'Epokale' Gewurztraminer Alto Adige, Trentino-Alto Adige, Italia
 6. 2008 F E Trimbach Gewurztraminer Selection de Grains Nobles Hors Choix, Alsacia, Franța
 7. 2010 Hugel & Fils Gewurztraminer Selection de Grains Nobles, Alsacia, Franța
 8. 2012 Domaines Schlumberger Gewurztraminer 'Cuvee Anne' Selection de Grains Nobles, Alsacia, Franța
 • Gewürztraminer îmbătrânește bine?
 • Investiți în vinuri fine și rare prin intermediul Wine Club
 • Un vin dulce de savurat în timp ce investiți!

O introducere rapidă la Gewurztraminer

O introducere rapidă la Gewurztraminer

Gewurztraminer, care înseamnă „Traminer condimentat” în germană, este un strugure de vin alb aromat (ca Riesling și Muscat) care prosperă în climă mai rece. Este un strugure roz, la fel ca Pinot Gris și Pinot Grigio .

Se cultivă predominant în Alsacia (Franța), Italia și SUA, în afară de alte câteva regiuni.


În limba engleză, este denumit „Gewurz” (condiment). În Germania, este Gewürztraminer, iar în Franța nu are umlaut. În Tirolul de Sud (nordul Italiei), este cunoscut sub numele de Traminer.

Gewurztraminerul se face în general cu un gram sau două de zahăr rezidual. Dar, din cauza acidității scăzute, a nivelurilor mai mari de alcool și a aromelor, multe vinuri Gewurztraminer au un gust dulce.


Acest strugure produce, de asemenea, un vin dulce sau uscat, cu o serie de arome și arome, carevă vom povesti în scurt timp.

Citeste mai mult: cele mai exotice sticle de șampanie trebuie să încerci în 2021!

O scurtă privire asupra istoriei Gewurztraminer

Istoria Gewurztraminer

Istoria acestui soi de struguri este dificil de descifrat. Doar o privire asupra numelui său și ați crede că a provenit din Germania. Cu toate acestea, de când a fost descoperit, a migrat cătrediferite regiuni vitivinicole.

Dacă vă uitați la ADN-ul său, veți descoperi că este probabil ca acest soi de struguri să provină din strugurele Traminer, sinonim cu Savagnin Blanc (nu Sauvignon Blanc .) Strugurii Traminer își iau numele dintr-un oraș din nordul Italiei numit Tramin - o zonă predominant vorbitoare de limbă germană.


Undeva în istoria strugurilor, Savagnin sau Traminer au mutat în strugurii pe care îl cunoaștem astăzi. La această confuzie se adaugă mai multe încrucișări cu struguri care au creat soiuri în mare parte nereușite precum Ortega și Wurzer.

Există unele speculații că vițele germane Gewurztraminer nu sunt Gewurz și au fost identificate greșit. Această opinie vine din faptul că Gewurztraminer din Germania are mai puține arome în comparație cu Gewurztraminer alsacian.

Singurul lucru pe care sunt de acord experții în viticultură este că Gewurztraminer provine dintr-o zonă germană sau în mare parte cu populație germană.

Fapt amuzant: În ciuda lipsei de popularitate internațională a Gewürztraminer, strugurii Gewurztraminer sunt unul dintre cei 18 struguri nobili alături de Riesling.

Citeste mai mult: Ai vreo ocazie festivă?Iată câteva idei de cocktailuri:

 • Mimoza
 • Sangria
 • Cocktailuri cu șampanie
 • Kir Royale

Viticultură Și Regiuni De Gewurztraminer

Viticultură Și Regiuni De Gewurztraminer

Gewurztraminer este un soi de struguri agitat când vine vorba de sol și climă. Chiar dacă vița de vie este puternică, ea urăște solurile cretoase și este susceptibilă la boli.

Administratorii de podgorii supraveghează de obicei atent vița de vie Gewurztraminer - mugurează devreme, se coace neregulat și este susceptibil la îngheț. În climatul cald, strugurii își pierd dulceața naturală și nu există suficientă aciditate pentru a echilibra nivelul ridicat de zahăr.

Dacă strugurii de vin sunt culese mai devreme pentru a menține aciditatea, înseamnă că aromele soiului nu se dezvoltă așa cum ar trebui. Aceleași arome se diluează în exces pentru a contracara randamentele mici.

Citeste mai mult: Ai vin roșu în minte?Vă recomandăm să le încercați delicioase Malbecs , exotice Chiantis , râvnite vinuri Châteauneuf-du-Pape , și aceste intense Barberas .

Să aruncăm o privire asupra principalelor regiuni viticole ale acestui soi de struguri.A. Franța

Regiunea Alsacia este cel mai mare producător de Gewurztraminer

Regiunea Alsacia este cel mai mare producător de Gewurztraminer din lume și produc mai multe vinuri excepționale dulci și mai puțin dulci. Stilurile variază de la stilul casei foarte uscat (Trimbach) la foarte dulce . Veți găsi, de asemenea, recolta târzie Gewürz, etichetată ca Vendange Tardive și Sélection de Grains Nobles (folosind struguri afectați de putregaiul nobil.)

Dulceața naturală a strugurilor Gewurztraminer ajută la producerea vinurilor delicioase de desert.

Pentru cele mai bune sticle Alsace Gewurztraminer, căutați-le pe cele din Grand Crus și Haut Rhin (o zonă cu o mulțime de podgorii Grand Cru.)B. Statele Unite

Viile Gewurztraminer au fost plantate în toată California în anii 1960

Viile Gewurztraminer au fost plantate în toată California în anii 1960. Cele mai bune vinuri Gewurz din SUA provin din regiunile viticole mai reci, cu podgorii cu înălțime mare, cum ar fi Sonoma, Anderson Valley sau Monterey. Veți găsi, de asemenea, câteva vinuri Gewurz minunate din Oregon, Washington și New York.

Citeste mai mult: Vinuri de trandafiri aleși din toată lumea - pentru beci și pentru masa de brunch!C. Italia

Gewurztraminer este plantat în cantități mici în Alto Adige

Gewurztraminer este plantat în cantități mici în Alto Adige. Dar, din cauza dificultăților în cultivarea acestui strugure, vinificatorii italieni preferă Muscat de struguri aromat (Moscato.)D. Germania

Gewurztraminer din Germania

Gewurztraminer din Germania este produs predominant într-un stil uscat pentru a reduce tonul natural al strugurilor.E. Alte regiuni vitivinicole

Austria, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Spania și Europa de Est.

Vinul Gewurztraminer este produs și în alte regiuni, inclusiv în Austria, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Spania și Europa de Est.

Cum are gust acest vin?

Gustul și caracteristicile vinului Gewurztraminer

Gustul și caracteristicile vinului Gewurztraminer

Când deschizi o sticlă de vin Gewurztraminer, vei fi întâmpinat cu arome complexe. Oferă note uimitoare de fructe de litchi, miez de caise, petale de trandafir, grapefruit și fructe tropicale. Vinurile de putregai nobile vor avea, de asemenea, fructe uscate și note de miere.

Vinurile Gewurz care nu provin din Alsacia AOC sau Alsace Grand Cru AOC sunt, de obicei, cu corp mediu și fie semi-dulci, fie uscate. Acestea încă arată tipicitate, condimente, arome de fructe și un final amar.

Pe de altă parte, Vinuri Gewurztraminer dintr-o vie Grand Cru sunt pline de corp și au note puternice de fructe, condimente și aciditate bună.

Recomandat