Blog

Vin alb uscat (tipuri, prețuri, cele mai bune vinuri de cumpărat în 2021)Băuturi

Doriți să aflați totul despre vinurile albe uscate și cele mai bune de cumpărat în 2021?

Vinul alb uscat este un ingredient care adaugă aromă celor mai blânde feluri de mâncare. În ciuda lipsei de dulceață, aciditatea ridicată și aromele de citrice îl fac o băutură perfectă pe tot parcursul anului!

În acest articol, descoperiți tot ce trebuie să știți despre vinul alb sec - de la unulaked Chardonnay către Albarino. Explorează soiurile de struguri, cum să-l folosești pentru gătit și împerechează-l cu mâncare șicele mai bune vinuri albe uscate de cumpărat pentru crama ta .

De asemenea, vă vom arăta o modalitate fără problemecumpărați cei mai buni albi uscațide oriunde din lume!Lecturi suplimentare

Care sunt cele mai delicioase vinuri roșii pe care nu ar trebui să le ratezi în 2020? Acest ghid al vinului roșu are totul! Vrei vin alb în schimb? Iată un ghid superinformativ pentru cei mai celebri albi a apuca!

Acest articol conține

 • Ce sunt vinurile albe uscate?
 • Struguri de vin alb uscat
 • Vinuri albe uscate utilizate la gătit
 • Tipuri de vinuri albe uscate utilizate la gătit
 • Combinare de alimente cu vin alb sec
 • Cele mai bune vinuri albe uscate 2021 din toată lumea (inclusiv prețuri, note de degustare)
 1. 2003 Domaine de la Romanee-Conti Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune, Franța
 2. 2014 Screaming Eagle Sauvignon Blanc, Oakville, SUA
 3. 2016 Coche-Dury Les Perrieres, Meursault Premier Cru, Franța
 4. 2012 Didier Dagueneau Pouilly-Fumé Asteroid, Loire, Franța
 5. 2017 Markus Molitor Bernkasteler Doctor Riesling Auslese Trocken, Mosel, Germania
 6. 2010 Emmanuel Houillon - Pierre Overnoy Arbois-Pupillin Chardonnay, Jura, Franța
 7. 1904 Leacock's Sercial Solera, Madeira, Portugalia
 8. 2018 F.X. Pichler 'Infinite' Gruner Veltliner Smaragd, Wachau, Austria
 9. 2016 Chateau Haut-Brion Blanc, Pessac-Leognan, Franța
 10. 2014 Groot Constantia Grand Constance Muscat, Constantia, Africa de Sud

Ce sunt vinurile albe uscate?

Ce sunt vinurile albe uscate?

Un alb uscat este orice vin alb care nu este dulce. Unele vinuri tipice albe uscate includ Sauvignon Blanc, Albarino, Pinot Grigio și Gruner Veltliners.


Deci, care este diferența dintre vinurile uscate și cele dulci?

Să analizăm procesele lor de vinificare.


În timpul fermentației malolactice, zahărul din struguri este transformat în alcool. Dacă vinificatorul oprește procesul înainte de finalizarea fermentației, vinul este lăsat cu zahăr rezidual (RS).

Acest zahăr rezidual conferă vinului o dulceață naturală.


Un vin cu mai puțin de 10 grame de zahăr rezidual este considerat uscat, iar peste 30 de grame este considerat vin dulce sau vin de desert.

Lecturi suplimentare:

Verificați cele mai bune regiuni viticole din Franța și unele dintre cele mai bune sticle de vin franceze puteți găsi în 2021.

Struguri de vin alb uscat

Iată câteva dintre strugurii obișnuiți pentru a facevin alb sec.
1. Sauvignon Blanc

Vin uscat: Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc este un strugure de vin alb cunoscut pentru aromele sale citrice și aciditatea ridicată. De asemenea, dă note de ierburi, iarbă, agrișe și ardei grași.

Fapt amuzant: Sauvignon Blanc a fost amestecat accidental cu Cabernet Franc, dând naștere strugurilor de vin roșu Cabernet Sauvignon.

Sauvignon Blanc este cel mai răspândit în regiunea Loarei din Franța. Vinul roșu din Sauvignon Blanc este produs în toată lumea - în SUA, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Africa de Sud și Chile.2. Riesling

Un strugure alb aromat de origine germană, Riesling este un ingredient cheie atât în ​​uscat, cât și în vinuri albe dulci . Are arome florale intense și aciditate ridicată și este uscat pe palat.

Riesling versatil este utilizat pentru a produce o gamă largă de vinuri albe, inclusiv vinuri Riesling uscate, cum ar fi Ice Wine (Eiswein), Trockenbeerenauslese, Beerenauslese, Grosses Gewächs, Alsace Grand Cru și Wachau Smaragd.

Germania produce 59% din strugurii Riesling din lume, urmată de SUA, Franța și Austria.3. Chardonnay

Adesea asociat cu Chablis, Chardonnay este unul dintre cei mai populari struguri de vin alb. Este adesea descrisă ca calcaroasă și este renumită pentru aromele sale de pământ.

Unele dintre cele mai notabile vinuri Chardonnay sunt Chablis , Burgundia albă, șampanie și Franciacorta italiană.

În timp ce Chardonnay este cultivat în principal în Burgundia în Franța, SUA, Australia și Italia sunt, de asemenea, unii dintre principalii producători de struguri.4. Pinot Blanc

Vin uscat: Pinot Blanc

Pinot Blanc este un ingredient cheie în vinurile albe uscate datorită acidității sale ridicate. Adesea în comparație cu Chardonnay, Pinot blanc are arome de vișine și citrice. Este adesea amestecat cu Chardonnay pentru a produce vin spumant .

Germania, Italia, Franța și Austria sunt primii producători ai acestui soi de struguri.5. Pinot Grigio sau Pinot Gris

Pinot Grigio sau Pinot Gris soiul de struguri este utilizat pe scară largă în Italia pentru a produce vinuri Frizzante (semi-spumante) și Spumante (spumante).

Vinul Pinot Grigio este produs pe scară largă în Vin italian regiunile Veneto, Friuli-Veneția Giulia și Trentino-Alto Adige, Oregon în SUA și Alsacia în Franța.6. Viognier

Viognier este un strugure alb cu piele deschisă, cu arome de oțel și caise, pentru a produce vinuri de epocă din Franța. Originea sa provine din Croația, în Franța.

Fapt amuzant: Viognier este singurul strugure permis în vinul francez Condrieu realizat în Valea Rodului !

În afară de Franța, vinul Viognier este produs în SUA, Australia, Italia, Africa de Sud, Chile și Argentina.7. Grüner Veltliner

Un strugure indigen din Austria, Gruner Veltliner, este renumit pentru producerea de vinuri albe uscate crocante și picante. Aromele dominante ale acestui soi de struguri sunt lămâie, lămâie și grapefruit, cu o notă de piper alb.

Smaragds de la Wachau sunt vinuri cunoscute Gruner Veltliner.

Aproximativ 94% din strugurii Gruner Veltliner sunt produși în Austria. Restul sunt fabricate în Italia, SUA, Noua Zeelandă, Germania și Australia.8. Semillon

Vin uscat: Semillon

Semillon este un strugure cu coaja aurie folosit adesea ca partener de amestecare cu Sauvignon Blanc pentru a produce vinuri varietale. Acesta adaugă arome fructate vinului și este utilizat pe scară largă ca amestec de struguri cu Sauvignon Blanc.

Semillon este produs pe scară largă în Franța, Australia, SUA și Africa de Sud.9. Albarino (Alvarinho)

Aciditatea mediu-ridicată și aroma citrică a strugurilor Albarino fac vinuri albe excelente. Vinurile Albarino au un gust ușor amar de migdale verzi, care este adesea dominat de notele citrice.

Strugurii Albarino sunt cultivate pe scară largă în Spania și Portugalia, Rías Baixas și Vinho Verde fiind cele mai populare vinuri Albarino.10. pepene galben

Melon de Bourgogne este un strugure folosit în vinurile Muscadet. Oferă ușurință și aciditate clară vinurilor Muscadet. Vă veți bucura de aromele sale fructate, inclusiv lămâie, lime, măr verde și pere.

Pepenele albastru este cultivat în cea mai mare parte în regiunea Valea Loarei din Franța.11. Torrontes

Utilizat pe scară largă în vinurile albe uscate din Argentina, Torrontes produce vinuri proaspete și aromate. Băutorii de vin îl adoră pentru aromele distincte de piersică și caisă de pe nas și textura sa netedă pe gust.

Este cultivat pe scară largă în regiunile La Rioja și Salta din nordul Argentinei.Vinuri albe uscate utilizate la gătit

Vinuri albe uscate utilizate la gătit

Vinurile albe uscate pot fi folosite în multe dintre rețetele dvs. preferate - de la sosuri cremoase la mâncăruri din carne.

Nu uitați să folosiți vase de metal non-reactive, cum ar fi oțelul inoxidabil, pentru a găti cu vin.

Care sunt vinurile albe uscate folosite la gătit?Tipuri de vinuri albe uscate utilizate la gătit

Iată câteva dintre vinurile noastre albe uscate preferate pe care le puteți folosi la gătit.

1. Vin alb crocant

Vinurile precum Sauvignon Blanc, Pinot Grigio și Chardonnay neîncălzit fac un ingredient excelent în gătit datorită conținutului moderat de alcool și acidității ridicate.

Od Chardonnay conferă arome dulci de vanilie și caramel. Deci, este perfect pentru gătit deserturi creme.

2. Sherry uscat

Vinul de gătit Sherry uscat este excelent pentru degajare. De aceea sunt perfecte pentru gătit supe, pui sau chiar legume sotate.

3. Marsala uscată

Marsala uscată conferă arome complexe oricărui fel de mâncare. Gătitul cu pui și vițel adaugă un pic de condimente și arome distincte de nuci la fel de mâncare.

4. Vin spumant

Vinurile spumante precum Chenin blanc, Champagne și Moscato pot adăuga puțină dulceață și aciditate unui fel de mâncare. Puteți să-l utilizați pentru prepararea cremelor, precum și porc, miel și curcan.

5. Lemn

Bătrâna Madeira este bine-cunoscută pentru adăugarea de arome picante, pământești, la feluri de mâncare. Este cel mai bine folosit pentru a face sosuri și scufundări, dar îl puteți folosi și pentru gătitul cărnii de vită și de vițel.


Combinarea de alimente cu vin alb sec

Combinarea de alimente cu vin alb sec

Asociază-ți albi uscați cu aromă de pește, carne sau chiar o salată. Le puteți avea și cu sos de smântână și scufundări. Alburile uscate precum Viognier sunt cel mai bine servite cu fructe de mare.

Încercați să evitați să serviți albi uscați cu brânză moale. În schimb, serviți-l cu vin roșu sec sau vinuri cu cantități mari de zahăr rezidual.


Cele mai bune vinuri albe uscate 2021 din toată lumea (inclusiv prețuri, note de degustare)

Iată câteva dintre sugestiile noastre pentru vinuri albe uscate.1. 2003 Domaine de la Romanee-Conti Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune, Franța

Vin uscat: 2003 Domaine de la Romanee-Conti Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune, Franța

Acesta este vinul alb uscat al vinificatorului RDC, fabricat din struguri Chardonnay din Montrachet podgorie grand cru din denumirea Côte de Beaune, Burgundia.

Acest vin Chardonnay este cunoscut pentru notele sale citrice, cu o notă de ananas, condimente și note de stejar. Aciditatea ridicată îi conferă o aromă răcoritoare.

Prețul mediu pentru 2003 Domaine de la Romanee-Conti Montrachet Grand Cru, Cote de Beaune, Franța: 8.236 dolari2. 2014 Screaming Eagle Sauvignon Blanc, Oakville, SUA

Vin uscat: 2014 Screaming Eagle Sauvignon Blanc, Oakville, SUA

Crama Screaming Eagle produce unele dintre cele mai scumpe vinuri din SUA.

Acest vin alb oferă arome clasice de citrice de Sauvignon Blanc. Are foarte puțin zahăr rezidual care îi conferă un corp crocant. Iar aciditatea ridicată îl face să se usuce puțin pe gură.

Preț mediu 2014 Screaming Eagle Sauvignon Blanc, Oakville, SUA: 7.051 dolari3. 2016 Coche-Dury Les Perrieres, Meursault Premier Cru, Franța

Vin uscat: 2016 Coche-Dury Les Perrieres, Meursault Premier Cru, Franța

Un alt vin alb sec din Burgundia, acest Chardonnay provine din denumirea Meursault Perrier. Producătorul, Coche Dury, produce, de asemenea, vinuri căutate Pinot Noir.

Are arome proaspete de lime, echilibrate de un indiciu de pere și condimente dulci. Acest vin Premier Cru are o aciditate medie-mare, făcându-l perfect cu pui și curcan.

Prețul mediu 2016 Coche-Dury Les Perrieres, Meursault Premier Cru, Franța: 2.656 dolari4. 2012 Didier Dagueneau Pouilly-Fumé Asteroid, Loire, Franța

Vin uscat: 2012 Didier Dagueneau Pouilly-Fumé Asteroid, Loire, Franța

Fabricat în regiunea viticolă din Valea Loarei, acest Pouilly-Fume este un vin clasic Sauvignon Blanc.

Uscăciunea acidității mediu-ridicate este echilibrată de prune și condimente. Aromele dominante sunt sucul de lămâie și mărul galben. Acest vin este cel mai bine servit cu pui și pește.

Prețul mediu al anului 2012 Didier Dagueneau Pouilly-Fume Asteroide, Loire, Franța: 1.607 dolari5. 2017 Markus Molitor Bernkasteler Doctor Riesling Auslese Trocken, Mosel, Germania

Vin uscat: 2017 Markus Molitor Bernkasteler Doctor Riesling Auslese Trocken, Mosel, Germania

Acest vin Riesling este produs în denumirea Bernkastel din Mosel, Germania.

Acest vin german are un potențial excelent de îmbătrânire. Are gustul clasic de risling de citrice, piersică albă și aciditate ridicată pe palat. Este un vin foarte aromat și este cunoscut pentru aromele sale florale.

Prețul mediu al anului 2017 Markus Molitor Bernkasteler Doctor Riesling Auslese Trocken, Mosel, Germania: 1.918 dolari6. Emmanuel Houillon 2010 - Pierre Overnoy Arbois-Pupillin Chardonnay, Jura, Franța

Vin uscat 2010 Emmanuel Houillon - Pierre Overnoy Arbois-Pupillin Chardonnay, Jura, Franța

este, fără îndoială, un popular al Franței. Acest vin alb uscat se face folosind strugurele de vin alb Chardonnay din denumirea Arbois-Pupillin din Jura, Franța.

Are arome clasice Chardonnay de lămâie și ananas și note de condimente și ierburi. Este un vin uscat, cu aciditate moderată și nivel alcoolic. Cel mai bine se servește cu risotto.

Prețul mediu al anului 2010 Emmanuel Houillon - Pierre Overnoy Arbois-Pupillin Chardonnay, Jura, Franța: 581 dolari7. 1904 Leacock's Sercial Solera, Madeira, Portugalia

Vin uscat: 1904 Leacock

Vinul alb uscat al lui John Leacock este unul dintre cele mai căutate vinuri din lume.

Fabricat din struguri Sercial, acest Madeira îmbătrânește bine pentru a produce arome de nuci, predominant migdale. Vinul are, de asemenea, tonuri de îmbătrânire în butoi de stejar.

Prețul mediu al 1904 Leacock's Sercial Solera, Madeira, Portugalia: 699 dolari8. 2018 F.X. Pichler „Infinit” Valtelina verde Emerald, Wachau, Austria

Vin uscat: 2018 F.X. Pichler

Dacă sunteți un iubitor de vin alb uscat, atunci acest Gruner Veltliner este un must-try. Este fabricat în Wachau - o mică regiune viticolă din Austria, renumită pentru producerea unora dintre cele mai bune vinuri albe din țară.

Acest vin austriac este fabricat din strugurele Gruner Veltliner, originar din țară. Oferă arome dominante de fructe de fructe galbene care se potrivesc cel mai bine cu mâncăruri din carne sau paste.

Prețul mediu al anului 2018 F.X. Pichler 'Infinite' Gruner Veltliner Smaragd: 181 dolari9. 2016 Chateau Haut-Brion Blanc, Pessac-Leognan, Franța

Vin uscat: 2016 Chateau Haut-Brion Blanc, Pessac-Leognan, Franța

Acest vin alb este creat în denumirea Pessac Leognan situată la marginea orașului Bordeaux. Un amestec Sauvignon Blanc și Semillon, acest vin alb sec are caracteristicile ambelor.

Pe nas, eliberează o aromă dominantă de piersică. Pe palat, obținem indicii de vanilie și citrice cu o mineralitate subtilă.

Prețul mediu al anului 2016 Chateau Haut-Brion White , Pessac Leognan, Franța: 1.004 dolari10.2014 Groot Constantia Grand Constance Muscat, Constantia, Africa de Sud

Vin uscat: 2014 Groot Constantia Grand Constance Muscat, Constantia, Africa de Sud

Deși Constantia este renumită pentru vinurile sale de desert, produce și unele dintre cele mai bune vinuri albe uscate.

Fabricat din soiul de struguri Muscat, acest vin are arome florale bogate și note de portocală și lămâie. Acest vin este perfect pentru a fi consumat cu alimente picante.

Prețul mediu al anului 2014 Groot Constantia Grand Constance Muscat, Constantia, Africa de Sud: 205 dolari

Acum, pentru cea mai importantă întrebare:

Ce mai faci?cumpărați cel mai bun vin alb sec?

A găsi cel mai bun vin alb uscat de cumpărat este o sarcină dificilă, având în vedere numărul de stiluri disponibile din întreaga lume.

Mai mult, va trebui să construiți un depozit adecvat de vinuri amenajat în casa dvs., să aveți grijă de asigurare în caz de avarii și să riscați să cumpărați o sticlă contrafăcută.

Publicitatea vizată de Facebook vă poate oferi mii de sugestii, dar aveți nevoie de sfaturi de specialitate.

Iată cel mai simplu mod de a cumpăra vin alb sec.

Recomandat