Articol

Nu uitați vinul de sărbători!

Christmaswine.jpgDe Angela Lytle

Bună companie, mâncare bună și, bineînțeles, vin bun. Ce modalitate mai bună de a sărbători sărbătorile decât cu o sticlă cu unul dintre vinurile magnifice disponibile astăzi. Bucurați-vă de gusturile distinctive ale merlotului și cabernetului, savurați vinurile albe reci și aromate, precum Chardonnay și Pinot Gris, iar la desert, încercați un vin dulce frumos servit rece ca gheața.

Există literalmente sute și sute de soiuri de vin, la fel de remarcabile ca sticlele ingenioase care dețin vinul. Se spune, totuși, că există opt soiuri majore de vin, printre care: Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Shiraz, Pinot Noir, pentru roșu, și Chardonnay, Riesling, Pinot Gris și Sauvignon Blanc pentru alb.

Iată un rezumat despre ce să căutați

• Rieslingul german este uneori considerat vinul uitat și nu este considerat un vin de cină. Dar dacă știi cum să-l servești și cu ce să-l servești, poate fi unul dintre cele mai răcoritoare vinuri, despre care se spune adesea că este unul dintre cele mai mari vinuri alimentare din lume. Împerecherea cu păsările de curte și peștele a fost de multă vreme un meci recomandat, dar unii oameni ar putea fi surprinși să știe că se potrivește incredibil de bine și cu mâncărurile picante, cum ar fi mexicanul și thailandezul. Când ne gândim la risling, ne gândim la dulce, dar poate fi, de asemenea, uscat sau mai puțin dulce, cu suficientă aciditate răcoritoare pentru a-l echilibra.

• Un alt vin alb care este unul dintre preferatele Americii este Chardonnay, vinul care a făcut faimosul California. Există la fel de multe arome din Chardonnay pe cât există lumini pe un pom de Crăciun, iar aromele variază în funcție de modul în care este împodobit. Dacă este aruncat în oțel inoxidabil, vinul poate fi ușor și răcoritor. Dacă este împărțit în stejar, se spune că are o aromă pământoasă, bogată de unt, plină de viață. Serviți-l răcit și asociați-l cu păsări de curte, pește, feluri de mâncare cu paste sau încercați să-l împerecheați cu mâncărurile preferate. Acesta este un vin potrivit pentru mâncare și ar aduce un bun plus la meniul de vacanță. Pe lângă asocierea minunată cu cina dvs. de curcan, este excelentă și cu legume și feluri de mâncare care necesită o mulțime de ierburi. Răcoriți și serviți la următoarea întâlnire de vacanță.

• Vinul alb este o chestiune de gust. Încercați un vin aromat cu o aromă de pământ, citrice precum Sauvignon Blanc. Asigurați-vă că vă răciți toate vinurile albe cel puțin 20 de minute, 90 pentru vinurile de desert.


redwinefood.jpg

Acum pentru roșii


• Merlot este favoritul oricărui băutor de vin roșu. Se spune că este unul dintre cele mai versatile vinuri și nu ar trebui să fie servit răcit mai mult de zece minute. Acesta este un vin puternic care trebuie să respire. Deschideți sticla și lăsați-o să stea cel puțin 20 de minute sau serviți-o dintr-un decantor. Este întotdeauna recomandat să aveți o sticlă sau două la îndemână pentru întrunirile de sărbători.


• Cabernet Sauvignon se împerechează bine cu carne, dar încercați-l cu alte feluri de mâncare. Găzduiți o degustare de vin cu mult înainte ca oaspeții să sosească și să găsiți potrivirea perfectă. Mai bine, aveți câteva dintre ele la îndemână și lăsați petrecerile să se rostogolească. Atunci când scrieți meniul de vacanță, vă recomandăm să alegeți câteva mai multe soiuri de vin delicioase, precum Shiraz, Syrah și Zinfandel. Toate vinurile roșii trebuie să respire. Majorității oamenilor le place temperatura camerei sau doar ușor răcită.


• Rețineți că alimentele sunt menite să fie asociate cu orice doriți, dar amintiți-vă că vinul roșu are, în general, mai mult tanin decât vinul alb, iar alimentele sărate vor accentua taninul unui vin și invers. Taninul este proprietățile amare găsite în pielea și semințele strugurilor, în general roșii. În general, proteinele vor calma acest nivel tanic în vinuri și vor fi un bun complement la acest tip de mâncare.

Dacă serviți mâncăruri sărate la adunarea dvs., vă recomandăm să rețineți că mâncarea sărată va diminua aroma vinurilor dulci, făcându-l o potrivire perfectă, permițând în același timp atributele fructate ale vinului. Alimentele cu aromă de fructe pot fi servite cel mai bine cu un vin fructat sau chiar cu desert. Iar roșii puternici ar putea fi o alegere mai bună pentru aperitivele de biscuiți, pâine și brânzeturi. Explorează opțiunile tale.

Fie că intenționați o petrecere de birou, o adunare de aperitive cu fetele sau o cină cu adevărat de Crăciun, nu uitați de vin. Și, deoarece există atât de multe gusturi în vin, aveți o varietate de albi și roșii. Atunci nu poți greși.


winegiftbasket.jpg

Vinul face și un cadou minunat!


Puneți împreună un coș cu o sticlă de alb și o sticlă de vin roșu, niște biscuiți și brânză și un șurub de plută, înfășurați totul sau pur și simplu puneți un arc pe el și ați dat o petrecere gata receptorul cadoului tău.

De asemenea, puteți obține pungi de vin frumoase la magazinele de specialitate, puteți adăuga un arc și puteți oferi darul dragostei. Deoarece vinul este menit să fie împărtășit cu prietenii, este un cadou pe care prietenii sau rudele dvs. îl vor iubi.

În timpul sărbătorilor, organizați o petrecere de degustare de vinuri acasă. Serviți o varietate de aperitive care se vor împerechea cu varietatea de vinuri pe care le veți servi și lăsați oaspeții să probeze și să se asocieze după alegerea lor.

Fă-o o vacanță minunată în acest an!

Nu lăsați sărbătorile să scape înainte de a vă planifica următoarea întâlnire. Scrieți o listă cu ceea ce trebuie făcut și ce mâncare și vin trebuie adunate, stabiliți o dată, apoi sunați-vă prietenii. Acum, că știi puțin despre vin; împerecherea, răcirea și lăsarea să respire, ești un expert, iar petrecerea ta poate fi doar un succes. Fie că este vorba de o mică adunare sau de o sărbătoare cu familia și prietenii, acesta este sezonul plăcut - acesta este sezonul vinului fin. Relaxați-vă și bucurați-vă de sărbători!

Despre autor: Angela Lytle este o mamă care lucrează pe cont propriu și patru editoriDecoratiuni de Craciun Online un site web cu decorațiuni de vacanță de laPomi de Crăciun artificiali pentru casa taLumini de Crăciun în aer liber pentru a vă înveseli afișajul de vacanță.


Recomandat