Articol

Domo Arigato, domnul MorimotoBăuturi

morimoto1.jpgDe Deirdre Bourdet

Spre deliciul colectiv al iubitorilor de sushi din țara vitivinicolă (și cu adevărat, din întregul stat California), Cheful de fier Masaharu Morimoto a deschis porțile primului său restaurant de pe coasta de vest din centrul orașului Napa în luna iulie. Din câte îmi dau seama, locul a fost împachetat în fiecare seară de când s-a deschis ... inclusiv miercuri seara întâmplător, am ajuns în sfârșit acolo pentru a gusta câteva dintre creațiile Chefului de Fier. Plimbându-mă fără rezerve, m-am gândit că am putea obține două locuri în zona de lounge cu fotolii urbane, care se învecinează cu tejgheaua barului și cu vița de vie zinfandelă, noduroasă, suspendată în spatele unei farfurii de sticlă deasupra sticlelor de lichior. Dar la 6:15 - am menționat că este o miercuri? - atât lounge-ul, cât și barul erau deja pline de oaspeți plini de entuziasm de norocul lor. Din fericire pentru mine și partenerul meu iubitor de sashimi în crimă, barul de sushi cu nouă locuri și neprețuitul său punct de vedere al inimii bucătăriilor sushi erau larg deschiși și ne așteptau.

morimoto2.jpgPentru oamenii mai interesați de mâncare decât de scena socială, acesta este locul unde trebuie să fii. Curcubeul strălucitor de fructe de mare proaspete așezat în fața voastră, șocul jucăuș și precizia chirurgicală a tinerilor bucătari de sushi, blana și mirosurile bucătăriei deschise care aruncă feluri de mâncare ca o mașină bine unsă ... și vederea aproape constantă a fierului de călcat Găsește-te la fereastră, accelerând comenzile ca doar un alt manager de restaurant. Îmbrăcat într-un tricou negru, pantaloni scurți, adidași albi și un șorț lung de bucătar negru, Morimoto părea mai degrabă un tip amuzant decât un bucătar de fier sever și terifiant. Dorința sa de a-i răsfăța pe oaspeții izbiți de stele cu pozele fotografice și cu bun venit aparent autentic a confirmat zvonurile că este, de fapt, foarte drăguț. Când nu se afla la bucătărie, trecând prin fereastră, strângea ordinele, ieșea în cameră, salutând oaspeții și mulțumindu-le pentru patronajul lor - nu într-un mod smarmy, plăcut, ci cu umilință și apreciere sincere. Sunt un fan. El servește chiar și ton roșu durabil.

Dar niciun fel de închinare la bucătar nu mă va împiedica să mă întorc la un restaurant scump, care are mâncare mediocră ... motiv pentru care eu și partenerul meu am răsuflat ușurat (și extaz) la prima noastră mușcătură. Mâncarea este delicioasă cu ochii înapoi. Primul nostru gust a fost aperitivul „pizza cu ton”, un riff inteligent din est pe o salată niçoise și unul dintre felurile noastre preferate de noapte. Începe cu o bază de tortilla crocantă, acoperită în întregime cu magash sashimi curat - justificând cu mult prețul de 18 USD - care este ulterior acoperită cu roșii pentru bebeluși înjumătățite și măsline niçoise, jalapenos feliate, crengi de coriandru pentru copii și o tablă de șah modernă desenată în aïoli de hamsie spectaculos .

morimoto4.jpgUn alt element important pentru noi a fost carpaccio Wagyu, una dintre sugestiile serverului nostru. La 21 de dolari pe farfurie, părea prea scump pentru un aperitiv până când a ajuns efectiv. Treisprezece felii superbe de carne de vită Wagyu, în stil sashimi, fuseseră puse la foc într-o parte, apoi așezate cu partea brută în jos într-o băltoacă delicioasă de yuzu, ghimbir, usturoi dulce și soia întunecată. Suculența materiei prime, textura prăjită și spectrul complet de arome ale sosului însoțitor au făcut ca această răsucire pe carpaccio să fie complet irezistibilă.

Paginile și paginile articolelor din meniu m-au emoționat și m-au consternat, deoarece mi-au spus clar că nu puteam mânca totul într-o singură vizită. În mod similar, sufletele ar trebui să ia în considerare opțiunea omakase de 110 USD de persoană, unde bucătăria selectează o introducere cu mai multe feluri de mâncare în bucătăria lui Morimoto. Data viitoare când mă duc, pot să fac asta ... dacă pot rezista apelului sirenei din opțiunile de sushi à la carte. În plus față de standardele așteptate (maguro, sake, hamachi, unagi) și capse de înaltă calitate (uni, chu-toro, oh-toro, crab rege, homar), Morimoto oferă câteva lucruri mai neobișnuite pentru cei în căutarea de noi aventuri în materie de cruditate: crab de zăpadă tomalley, stafide și - cu adevărat ultimul în prospețime - caracatiță vie. Există, de asemenea, opțiunea unui Chef’s Selection în sushi și sashimi, pentru acele vremuri în care doriți doar să vă dați înapoi și să fiți hrăniți.

La fel ca meniul alimentar, lista de băuturi acoperă toate bazele și își propune să aibă ceva pentru toată lumea. De exemplu: cocktailuri originale, cum ar fi vodca Morimotini – Ciroc, sake Morimoto junmai și castraveți japonezi), o gamă completă de shochus și sakes, inclusiv zboruri de sakes proprii lui Morimoto și o versiune de două uncii a versiunii sale în vârstă de 1972 (pentru doar 60 USD ), beri interne și importate (doar 4 USD pentru halbele de pescuit!), și o listă de vinuri destul de preț, compusă aproape în întregime din etichete locale, cu câteva sticle din Lumea Veche aruncate pentru o măsură bună.

În entuziasmul primei mele vizite, abia am observat centrul comercial de la intrarea în restaurant. Această cameră din față, deși deghizată ca o zonă de luat masa informală, vinde de fapt farfurii, boluri, cuțite japoneze, cărți, sake și ... pește și produse din carne de calitate Morimoto pentru bucătari de casă.

Downtown Napa a sosit! Puneți-vă fructele de mare.


Recomandat