Blog

Domaine Faiveley (Vinificație, cele mai bune vinuri, prețuri 2021)Băuturi

Doriți să explorați totul despre Domaine Faiveley și vinurile sale superioare din Burgundia?

Domaine Faiveley este una dintre cele mai admirate proprietăți de vin din Burgundia și este cunoscută mai ales pentru roșii exotici Pinot Noir. Familia Faiveley are o lungă istorie în domeniul vinificației și a condus Domaine de aproape două secole.

Deci, cum și-a stabilit Domaine Faiveley reputația sa înaltă și care este secretul lor de a face vinuri excepționale?

Să ne scufundăm în lumea acestei ilustre proprietăți viticole și să verificămcele mai bune vinuri Domaine Faiveley, șicel mai simplu mod de a investi în ele!Lecturi suplimentare

Doriți să construiți un portofoliu de vinuri de succes? Acest ghid va dezvălui toate Cum să investești în vin.

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a accesa o anumită secțiune)


 • O introducere rapidă la Domaine Faiveley
 • Istoria din spatele Domaine Faiveley
 • Domaine Faiveley Vineyards
 • Vinificare la Domaine Faiveley
 • Cele mai bune vinuri Domaine Faiveley de cumpărat în 2021
 1. Domaine Faiveley Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2002
 2. Domaine Faiveley Musigny Grand Cru 2010
 3. Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze Les Ouvres Rodin Grand Cru 2010
 4. Domaine Faiveley Montrachet Grand Cru 2013
 5. Domaine Faiveley Bonnes-Mares Grand Cru 1926
 6. Domaine Faiveley Chevalier-Montrachet Grand Cru 2015
 7. Domaine Faiveley Aloxe-Corton 1943
 8. Domaine Faiveley Les Amoureuses 1969
 9. Domaine Faiveley Morey-Saint-Denis 1978
 10. Domaine Faiveley Batard-Montrachet Grand Cru 2016
 • Ar trebui să investiți în sticle Domaine Faiveley?

O introducere rapidă la Domaine Faiveley

O introducere rapidă la Domaine Faiveley

Domaine Faiveley este situat în satul Nuits-Saint-Georges, Burgundia, Franța. Domaine este unul dintre cei mai mari proprietari de podgorii clasificate din Burgundia.

Majoritatea podgoriilor sale se află în denumiri de prestigiu Cru, cum ar fi Cote Chalonnaise, Cote de Beaune și Cote de Nuits. De asemenea, Domaine Faiveley reușește să producă aproximativ 80% din vinurile sale cu struguri crescuți pe propriile podgorii.


Domeniul produce 54 de vinuri diferite, care includ unele dintre cele mai bune vinuri Grand Cru și Premier Cru din Burgundia.

Deci, cum a devenit Domaine Faiveley ceea ce este astăzi - un important producător de vin care deține unele dintre cele mai bune terenuri din întreaga Burgundie?Citește și: Verifică cele mai bune șampane pe care ar trebui să le încercați în 2021 si ce Pahare de șampanie pentru a-ți servi ceaiul .

Istoria din spatele Domaine Faiveley

Istoria din spatele Domaine Faiveley

Domaine Faiveley a fost înființat în 1825 de Pierre Faiveley sub numele „Maison Joseph Faiveley”. De profesie, Pierre era cizmar, dar pasiunea sa pentru vin a devenit o afacere cu drepturi depline până în anii 1840 și și-a dedicat timpul în întregime dezvoltării domeniului Faiveley.

Conducerea proprietății a fost transmisă nepotului său Joseph Faiveley, care a început să tranzacționeze vin cu Europa de Nord în anii 1860.

În 1873, Domaine Faiveley a achiziționat iconicul Monopole Corton Clos des Cortons Grand Cru Vineyard. Toate achizițiile lor de viță de vie au reflectat angajamentul lor de a menține calitatea patrimoniului Burgundiei.


La sfârșitul secolului al XIX-lea, podgoriile Domaine au fost afectate de boala filoxerei, iar familia Faiveley a trebuit să muncească din greu pentru a salva vițele domeniului.

Criza economică din anii 1930 a lovit puternic Domaine. Valoarea vinului a scăzut semnificativ.

În 1934, Joseph Faiveley a fondat frăția de vinuri „Confrérie des Chevaliers du Tastevin”.

De asemenea, a reușit să închirieze câteva pachete renumite de viță de vie în Cote Chalonnaise. Fiul său Guy Faiveley a preluat Domaine în 1947 și a reușit să cumpere viile închiriate în 1963.

Francois Faiveley a urmat pe urmele strămoșilor săi. S-a alăturat afacerii de familie în 1976 și a continuat extinderea terenurilor proprietății.

Domaine este acum în mâinile celei de-a șaptea generații, membrii familiei Faiveley, Erwan Faiveley și sora lui Eve, care continuă să dobândiți noi parcele de viță de vie .

Erwan s-a alăturat în 2005 și a introdus mai multe metode moderne de vinificație, pe care le vom analiza puțin mai târziu.

Lecturi suplimentare:

Căutați cocktailuri delicioase de vin?Deveni un maestru al amestecării Sangrias și Mimosas gustoase !


Acum, să vedem ce podgorii dețin faimosul Domaine Faiveley.

Domaine Faiveley Vineyards

Domaine are 120 de hectare de podgorii în Burgundia. Aproximativ 10 hectare din parcelele de viță de vie sunt clasificate ca Grand Cru și 25 de hectare ca Premiers Cru.

Faiveley are următoarele participații în Burgundia:Podgoriile Grand Cru

Podgoriile Grand Cru
Coasta de Beaune, Coasta de Aur

Podgoriile Grand Cru fac parte din cele mai bune climate din regiunea Coastei de Or:

 • Coasta Beaune: Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Corton-Charlemagne, Corton, Bâtard-Montrachet
 • Coasta Nopților: Musigny, Mazis-Chambertin, Chambertin Clos de Bèze, Latricières-Chambertin, Echezeaux, Clos de Vougeot
 • Porțiuni mici din podgoriile Chablis Grand Crus

Citește și: Cauti un vin roz elegant?Incearca astea uimitoare Rose Wines am ales pentru tine.Premier Cru Vineyards

Premier Cru Vineyards
Cote de Nuits, Les Cazetiers

Terenurile Premier Cru sunt situate în următoarele regiuni din denumire:

 • Coasta Beaune: Părți din Puligny-Montrachet, Corton Clos des Cortons Faiveley, Clos de l'Ecu, unele colete în Volnay și Pommard
 • Coasta Nopților: Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos des Issarts, Les Cazetiers
 • Cote Chalonnaise: Mercurey Premier Cru Clos des Myglands (satul Domaine Faiveley Mercurey este cea mai mare comună de vinuri din denumire), Clos Rochette, Clos Rond


Citeste mai mult: Încercați câteva dintre alegerile noastre de top din Chianti sau aceste Barberas roșu rubiniu intens dacă ești un iubitor de vinuri italiene.

Vinificare la Domaine Faiveley

Vinificare la Domaine Faiveley

În timpul lui Francois, multe vinuri Domaine Faiveley erau cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de tanin și caracterul dur, care se adăuga la potențialul lor de îmbătrânire.

În timp ce Erwan Faiveley preia afacerea familiei, el a încercat să încorporeze noi tehnici, păstrând în același timp vinificația tradițională a proprietății. Cu aceasta, el își propune să facă vinurile Domaine Faiveley mai accesibile, în timp ce acestea sunt tinere.

Procesul de vinificare include:

 • Recoltare: Echipe de culegători merg în jurul podgoriilor odată ce strugurii ating nivelurile optime de coacere. Strugurii sunt sortați manual și sunt selectate doar cele mai bune ciorchini.
 • Fermentaţie: Odată îndepărtat, strugurii sunt transferați în cuve noi din lemn (pentru vinurile mai fine) sau în rezervoare din oțel inoxidabil. Cuvee fermentează la temperaturi scăzute.
 • Extracţie: Strugurii sunt presați încet pentru a profita la maximum de culoarea, aroma bogată și taninurile suple.
 • Îmbătrânire: Vinul este apoi transferat în butoaie de stejar francez cu o structură cu bob fin și pâine prăjită ușoară. Vinul îmbătrânește între 12 și 18 luni în pivnițele modernizate din secolul al XIX-lea, cu temperatură reglată.

Citeste mai mult: Vrei un vin alb cu fructe care să se asocieze la cină?Incearca astea elegante Sauvignon Blancs , dulce Riesling , sau răcoritoare Pinot Blancs .


Sunteți gata să descoperiți ce vinuri Domaine Faiveley ar trebui să aveți grijă?

Cele mai bune vinuri Domaine Faiveley de cumpărat în 2021

Iată câteva dintre cele mai remarcabile vinuri Faiveley pe care ar trebui să le adăugați la colecția dvs. de vinuri.1. Domaine Faiveley Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2002

Domaine Faiveley Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2002

Acest uimitor vin Cru realizat cu soi de struguri 100% Pinot Noir se remarcă prin complexitate intensă, taninuri ferme și note dramatice de pământ. La gust, are arome bogate de zmeură și fructe de cireșe, însoțite de mirodenii de stejar și arome de vanilie.


Prețul Domaine Faiveley Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2002: 554 dolari2. Domaine Faiveley Musigny Grand Cru 2010

Domaine Faiveley Musigny Grand Cru 2010

Acest Musigny Cru vin rosu are un buchet viu de arome, aciditate ridicată și taninuri suple. Vinul are note de degustare a fructelor negre și roșii, completate de finisaj de lungă durată de stejar și nucă de cocos.


Prețul Domaine Faiveley Musigny Grand Cru 2010: 6.222 dolari3. Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze Les Ouvres Rodin Grand Cru 2010

Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze Les Ouvres Rodin Grand Cru 2010

Acest frumos vin Pinot Noir Cru surprinde cu taninuri catifelate și aciditate strălucitoare. Nasul combină arome blânde de fructe roșii proaspete și caramel, în timp ce notele de gust trec de la fructe negre intense la pământ blând și postgust mineral.


Prețul Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze Les Ouvres Rodin Grand Cru 2010: 1.602 dolari

Recomandat