Articol

Descoperiți vinuri vegane și organice: care este diferența și ce să căutați

Este doar natural

Persoanele care urmăresc stiluri de viață sănătoase apelează adesea la alimente organice și naturale, pentru a evita substanțele chimice și aditivii care pur și simplu nu par sănătoși să inghită. Și cramele încep să răspundă și acestei cereri, oferind vinuri organice, durabile, biodinamice și chiar vegane la orice preț.

Cu toate acestea, disponibilitatea îmbunătățită nu înseamnă că nu vă veți confunda atunci când căutați un vintage mai natural. Cramele pot fixa mai mulți modificatori în practicile și selecțiile lor agricole, iar unii termeni sunt definiți mai strict decât alții. Să descompunem câțiva dintre termenii pe care s-ar putea să îi vedeți în curând pe etichete.

Organic

Vinurile organice se fac fără erbicide, pesticide, îngrășăminte și semințe modificate genetic. De asemenea, substanțele organice evită utilizarea adăugării de sulf la îmbuteliere, ceea ce înseamnă că cei cu alergie la conservantul aproape omniprezent pot bea multe selecții cu un risc redus de a obține un ten pătat sau o reacție mai severă.

Durabil

Agricultura durabilă face un pas mai departe pentru a indica faptul că practicile cramei minimizează impactul asupra mediului, folosind metode organice, conservând în același timp energia, apa și alte resurse. Dincolo de durabilitate este „biodinamic”, adică cultivatorii folosesc metode naturale pentru a controla dăunătorii, a menține sănătatea solului și a proteja ecosistemul.

Ce o face vegană?

Multe vinuri organice, durabile și biodinamice nu pot fi considerate vegane. Cramele au folosit de mult timp proteine ​​animale (naturale și organice) precum isinglass, albumină, cazeină, gelatină și chitină pentru a elimina impuritățile și sedimentele din vinuri. Vinăriile vegane folosesc în schimb cărbune, pământ de diatomee și argile de bentonită și caolin ca agenți de „finisare” sau produc vinuri nefiltrate și nefinate („crude”).

Organice certificate

Sigiliul „Certified Organic” al USDA este cel mai bun indicator că un vin este organic. Pentru a se califica, vinurile trebuie să fie alcătuite din ingrediente organice 100% și să fie procesate numai cu ajutoare organice și fără sulfiți adăugați. Certificarea California Certified Organic Farmers (CCOF) este similară cu USDA, iar cultivatorilor certificați li se permite să utilizeze ambele sigilii.

Vinurile pot purta, de asemenea, sigiliul USDA și cuvântul „organic” dacă includ 95% ingrediente organice și ating niveluri naturale de sulfit sub 100 ppm - doar o fracțiune din ceea ce ar putea conține un vin convențional. Atenție: vinurile etichetate „Făcute cu struguri organici” și fără sigiliu pot conține doar 70% produse organice și adăugați sulfiți.

Vinificatorii certificați spun că procesele organice, durabile și biodinamice oferă arome mai pure, dezvăluind mai bine adevărata natură a strugurilor, a culturii și a terroirului. Un dezavantaj? Deoarece nu conțin sulf adăugat ca conservant, este posibil ca unele vinuri organice să nu fie în pivniță bine. Iar vinurile vegane nefiltrate / nefinate - chiar și roșii - sunt cel mai bine păstrate în frigider.

Numărul podgoriilor ecologice și vegane este în creștere rapidă. Iată doar câteva în toată țara care produc recolte superioare.

California

Crama Familia Benziger a fost prima podgorie Sonoma certificată ca biodinamică, iar Tribute, amestecul său robust de Cabernet, a fost primul vin biodinamic certificat din zonă. Benzinger oferă, de asemenea, acum lui Joaquin’s Inferno, un amestec plin de corp, cu fructe de pădure, de Zinfandel, Petite Sirah și Grenache, numit după cultivatorul de viță de vie.

Frey Vineyards în județul Mendocino este un lider de lungă durată în agricultura ecologică și biodinamică și este cunoscut pentru crearea de vinuri vegane și fără gluten, fără adaos de sulfiți. Frey are mai mult de 20 de amestecuri organice și biodinamice, inclusiv un Sangiovese organic picant și Petite Sirah neted.

Podgoriile Girasole este certificat CCOF și evită toate pesticidele convenționale, erbicidele, îngrășămintele sintetice, canalizarea, bioingineria și radiațiile ionizante din vinuri, cum ar fi Pinot Noir 2014, câștigător de medalii. Producătorul biodinamic plantează trifoi, mazăre și văzătoare printre viță de vie, apoi le transformă pentru a hrăni solul podgoriilor sale Mendocino.

Podgoriile Quivira sunt certificate 100% organice și plantate și recoltate în ton cu ciclurile naturale ale pământului. Vinificatorul este cunoscut pentru Zinfandel-ul Dry Creek Valley biodinamic - un roșu Sonoma chintesențial, înțepător, cu arome de cireș negru - și un rosat fructat, răcoritor în stil Rhône.

Nord vestul Pacificului


Amity Vineyards a fost fondată în 1974 de către vinificatorul Myron Redford, care pretinde că este primul din Oregon care produce un Pinot Noir de clasă mondială, cultivat organic, fără sulfit. Badger Mountain Vineyard’s Amestecurile organice USDA prezintă un „echilibru capace de fructe, flori, condimente și pământ”, fără sulfiți adăugați. Iar vinificatorul din Portland, Jasper Sisco, produce Gratus Bynum, un amestec semi-fumos de Riesling, Pinot Gris și Muscat, din struguri organici crescuți pe malurile râului Columbia.

Alte domenii

Crucea Comalului vinurile „se fac practic singure”, spune producătorul Texas Hill Country. Strugurii sunt recoltați manual și sticlele manuale nu se adaugă nimic - nici măcar drojdie. Crama creează vinuri care reflectă terroirul, inclusiv Pétard Blanc (petard alb) și Troubadour savuros. Majoritatea nu sunt filtrate sau amendate.

Al Weed, vinificator la Podgoriile Mountain Cove în județul Nelson, Virginia, spune „cea mai bună vinificație folosește cât mai puține intrări posibil”. Cea mai veche cramă din Virginia adaugă doar o cantitate ușoară de drojdie pentru a stimula fermentarea, dar nu există albușuri de ou sau subproduse de animale, astfel încât veganii pot absorbi Chardonnay cu conștiința curată.

Cuvântul final

Căutați sigiliul circular USDA Organic sau CCOF atunci când căutați să cumpărați vinuri organice; alte organizații precum Demeter audită și certifică practicile de mediu ale producătorilor. Cu toate acestea, nu există un sigiliu oficial sau o certificare care să demonstreze că este prietenos cu veganii, așa că cereți pivnișterului dvs. recomandări vegane, „nefiltrate și nefiniate” sau „prime”. Întrebați-vă înainte când căutați o degustare la fața locului Multe crame organice produc la o scară foarte limitată, făcând vinurile lor nu numai alegeri gustoase și neadulterate, ci adevărate descoperiri. Iată sănătatea ta!


Recomandat

Pink Out, într-adevăr

Wine Guru
Articol

Sărbătorirea artei sabrării cu șampanie eșuează

Wine Guru
Articol