Articol

Crush 2009: Harvest of LoveBăuturi

zdrobi.JPGDe Courtney Cochran

Starea de spirit la Vinarii Napa Valley Raportul anual de recoltare 2009, luni, 12 octombrie, la restaurantul Waterbar din San Francisco a fost categoric optimist. Aproape amețit de știri, Miere de vie Vinificatorul Kristin Belair a anunțat că a avut de fapt timp să-i urmărească pe Giants învingându-i pe Dodgers în timpul recoltei din acest an -în persoană. La fel de încântat de anul neobișnuit de blând și recolta blândă, Judd’s Hill’s Judd Finkelstein a anunțat mândru - chiar dacă un pic neîncrezător - că a avut chiar timp să-și ducă fiica la circ sâmbăta trecută. Cameră pentru a respira
Cu timpul departe de podgorii și activitatea de zdrobire aproape nemaiauzită în timpul perioadei de recoltare tipice, mesajul venit de la viticultori la îndemână pentru a-și împărtăși experiențele cu recolta din acest an a fost că a fost remarcabil de ușor - de fapt, aproape lipsit de papură obișnuită și zgomot care apare atunci când strugurii trebuie aduși devreme din cauza vremii nefavorabile, fie sub formă de vârfuri de căldură sau ploaia timpurie timpurie pe care o experimentăm uneori în aceste părți. În total, anul acesta a cunoscut chiar și înflorirea și fructele la începutul sezonului, urmate de vreme blândă, în mare parte răcoroasă pe tot parcursul anului - cu totul ingrediente cheie pentru vinificația stelară.

La rândul ei, Belair a găsit anul cel mai propice pentru, să spunem, activități extra-vinice: „O provocare a unui sezon blând este că nu a existat nimic care să forțeze decizia de a alege ... nu prea fierbinte, există tancuri disponibile ... așa că înseamnă doar o mulțime de eșantionări și meditații, verificând faza lunii sau horoscopul meu ”, a remarcat ea. Sau, pentru a rezuma lucrurile mai succint, Belair a continuat să numească recolta „dramă liberă”.

Act de echilibrare
Pe lângă o stare de spirit mai relaxată, în general, în țara vitivinicolă, toate acestea înseamnă, de asemenea, că anul 2009 se conturează pentru a fi unul dintre cele mai echilibrate pe care le-am văzut în ultimii ani. Ca să spun, Doug Shafer de Shafer Vineyards (care la un moment dat a ceruit că recolta din acest an a fost „de vis”) entuziasmat de faptul că și-a ales Chardonnay-ul ca de obicei, când nivelul de aromă și pH a semnalat o maturitate absolută, deși nivelul zahărului strugurilor a fost cu 1-2 brix mai mic decât de obicei. Deoarece măsurătorile de brix sunt direct legate de nivelul alcoolic potențial al unui vin, acest lucru înseamnă că vinurile din 2009 ar trebui să aibă un gust la fel de bun ca de obicei - dar să aibă alcool mai mic decât vinurile tipice din California.

Întrucât nivelurile ridicate de alcool - adesea de până la 14,5% - au devenit o normă în epoca actuală, în ciuda protestelor criticilor și consumatorilor deopotrivă, aceasta mi se pare una dintre cele mai bune știri pe care le-am auzit de la Napa de ceva vreme. Continuând cu această tendință de pozitivitate, Finkelstein a subliniat caracterul puternic varietal și „aromele strălucitoare de fructe” pe care le degustă în fructele recoltate recent - semne suplimentare că aroma, echilibrul și caracterul superlativ așteaptă în sticlă pentru vinurile recoltate în 2009. La rândul meu, eu abia astept.

Recomandat