Blog

Château Cheval Blanc (Vinificație, cele mai bune vinuri, prețuri 2021)Băuturi

Doriți să descoperiți totul despre vinul Chateau Cheval Blanc înainte de a adăuga unul la colecția dvs. de vinuri?

Chateau Cheval Blanc este cea mai căutată proprietate viticolă din denumirea St Emilion din Franța. Cu statutul său Premier Grand Cru Classe (A) și amestecurile Cabernet Franc și Merlot, crama și-a construit propria identitate distinctă și urmărirea fanilor.

Ce face vinurile lor atât de unice? Cum sunt făcute?

Acest articol explorează totul despre Chateau Cheval Blanc - istoria sa colorată, podgoriile magnifice și tehnicile unice de vinificare. De asemenea, am organizat o listă decele mai bune vinuri Chateau Cheval Blanc de investit în 2021.

Ce este mai mult?Aflao modalitate fără probleme de a investi în aceste vinuri fine!
Lecturi suplimentare

Doriți să investiți în vinuri fine? în acest ghid la îndemână .

Acest articol conține

 • O introducere rapidă la Château Cheval Blanc
 • O scurtă istorie a Château Cheval Blanc
 • Chateau Cheval Blanc: podgorii și viticultură
 • Vinificare la Château Cheval Blanc
 • Vinuri Chateau Cheval Blanc
 • Cele mai bune vinuri Cheval Blanc în 2021 (inclusiv note de degustare, prețuri)
 1. 1945 Colecția verticală Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
 2. 2008 Societatea civilă a Cheval Blanc „Saint-Emilion de Cheval Blanc”, Saint-Emilion
 3. 1969 Colecția verticală Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
 4. 2016 Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
 5. 2018 Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
 6. 2006 Chateau Cheval Blanc „Le Petit Cheval”, Saint-Emilion Grand Cru
 7. 2014 Chateau Cheval Blanc 'Le Petit Cheval Blanc' White, Bordeaux
 8. 2015 Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru
 9. 2011 Chateau Cheval Blanc 'Le Petit Cheval Blanc' White
 10. 2002 Societatea civilă a Cheval Blanc „Saint-Emilion de Cheval Blanc”, Saint-Emilion
 • Vinul Château Cheval Blanc: Perechi alimentare și modul de servire
 • Ar trebui să investiți în vinurile Chateau Cheval Blanc?
 • O băutură pentru cunoscătorii de vinuri

O introducere rapidă la Château Cheval Blanc

Château Cheval Blanc

Chateau Cheval Blanc (care înseamnă „Castelul Calului Alb”) este situat pe malul drept al Bordeaux și se învecinează cu denumirea Pomerol.

Nu e de mirare că găsești opulența de pluș a Vinuri pomerol și bogăția vinurilor Emilion în Cheval Blanc!


Domeniul viticol este format din 45 de parcele diferite, fiecare cu un tip unic de sol - motivul pentru care sunt tratate ca podgorii separate. Solurile distincte și tehnicile excepționale de vinificare sunt adevăratele secrete din spatele vinurilor remarcabile de la Chateau.

Citește și: Un iubitor de vin roșu?Exploreaza Vin fructat Barbera și Vin intens Malbec .


Să vedem cum a început totul!

O scurtă istorie a castelului Cheval Blanc

O scurtă istorie a castelului Cheval Blanc

Cheval Blanc are o istorie lungă și elaborată care datează din secolul al IV-lea.

În 1832, Jean-Jacques Ducasse, președintele Tribunalului Comerțului Libourne, a cumpărat o serie de parcele Château Figeac în 1832 și a creat o parcelă de viță de vie de 39 de hectare.

Henriette, fiica lui Ducasse, a moștenit această podgorie fertilă.


Soțul Henriettei, Jean Laussac-Fourcaud (un negustor de vinuri), a dat lui Cheval Blanc propria identitate. El a extins podgoria și a construit un sistem de drenare a apei pentru a practica stresul apei.

Vinurile sale au avut atât de mult succes, încât a părăsit în cele din urmă umbrele de la Chateau Figeac și și-a redenumit vinul din „Vin de Figeac” în „Cheval Blanc” în 1852.

Fiul lui Jean a instalat în continuare douăsprezece cuve din lemn și a ales cele mai bune vie vechi pentru reproducere.

Cheval Blanc a fost una dintre primele crame care au obținut statutul Premier Grand Cru Classé „A” (în Clasificarea vinului Saint-Emilion) în 1954 - alături de Château Angélus, Château Ausone și Château Pavie.

În 1998, Bernard Arnault și baronul Albert Frère (președintele LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton) au cumpărat proprietatea Cheval Blanc.

Au renovat moșia și au investit într-o nouă cramă, pivnițe cu butoaie, cameră de vinificație, zonă de degustare, grădini frumos amenajate și au extins parcelele de vie.

Astăzi, proprietatea de vinuri este ghidată de Pierre Lurton, vinificatorul care administrează și proprietatea Chateau d’Yquem.

Citeste mai mult: Explora Lumea șampaniei în acest articol cuprinzător. De asemenea, găsiți Paharul perfect să-l servească!


Chateau Cheval Blanc: podgorii și viticultură

Podgorii și viticultură

Unele dintre Cabernet Franc viile din podgoria de 39 de hectare au aproape 100 de ani.

În general, podgoria Cheval Blanc are trei tipuri principale de sol:

 • Soluri argiloase cu textură fină
 • Pietriș texturat grosier
 • Pietris mare cu nisip

Podgoriile Cheval Blanc sunt plantate în principal cu Cabernet Franc, Merlot , cinci soiuri de struguri Cabernet Sauvignon și altele Viță de vie Malbec .

Strugurii din solul argilos produc vinuri cu tanin catifelat, în timp ce vinurile obținute din rodul solurilor de pietriș sunt mai aromate și mai elegante.

Antrenarea viței de vie, stresul apei, tăierea și aratul sunt câteva dintre tehnicile viticole utilizate la Chateau Cheval Blanc. De asemenea, nu recoltează toți strugurii la aceeași maturitate dând vinului complexitate și adâncime.

Citește și: Faceți o călătorie virtuală prin Magnifica regiune viticolă Chianti ! Pentru un vin ușor de băut, verificați deliciosul Barbera d'Asti .

Să vedem cum sunt făcute vinurile Cheval Blanc.

Vinificare la Château Cheval Blanc

Vinificare la Château Cheval Blanc

Strugurii sunt separați în funcție de nivelurile de coacere. Apoi, fiecare lot parcurge următorii pași:

 • Strugurii sunt desprinși și orice fructe verzi, roz sau înghesuite sunt îndepărtate. Restul de 5% din struguri sunt trimiși pentru zdrobire.
 • Strugurii zdrobiți sunt fermentați timp de 12 ore în cuve de fermentare. Dioxidul de carbon este eliberat în timpul fermentației, care împinge cojile de struguri în vârful cuvei și formează un capac.
 • Sucul translucid din fundul rezervorului este pompat peste capac pentru a se filtra prin el. Acest proces conferă vinului taninurile sale puternice. Sucul este lăsat în contact cu pielea timp de câteva zile înainte de a fi pompat într-o altă cuvă, iar tescovina (solidele) este presată.
 • Vinul presat este apoi adăugat în butoaie și clarificat.
 • Fiecare vin este fermentat din nou pentru a-și păstra gustul. Aici, se adaugă sulf pentru a preveni oxidarea și a scăpa de bacteriile dăunătoare.
 • După terminarea fermentației, vinul petrece 16-18 luni în butoaie, unde vinul își capătă expresia și complexitatea.

În cele din urmă, după trei luni de înveliș, vinurile din diferite parcele sunt amestecate. Această metodă elaborată de vinificație face ca Chateau Cheval Blanc să iasă în evidență de alte vinării de top (cum ar fi Pavie și Yquem).

Citește și: Alege-ți preferatul dintre aceste vinuri de trandafiri exotice pentru următoarea ta sărbătoare! De asemenea, ai putea să-ți tratezi oaspeții într-un mod perfect Sangria sau Mimoza !

Vinuri Chateau Cheval Blanc

Vinuri Chateau Cheval Blanc

Fiind unul dintre cei mai renumiți producători de vin din Valea Rodului , Cheval Blanc produce trei vinuri - fiecare având o expresie unică.

 • Château Cheval Blanc: Un vin bogat în amestec roșu Bordeaux, Chateau Cheval Blanc este cel mai iconic vin al vinificatorului. Este cunoscut pentru complexitatea sa aromatică și palatul dens.
 • Calul Mic: Acesta vin rosu este al doilea vin Cheval Blanc și este iubit pentru aromele sale de fructe roșii și taninurile robuste.
 • Le Petit Cheval Blanc: Unul dintre vinurile lor recente, „Le Petite Cheval Blanc” este un vin alb uscat obținut în principal din soiul de struguri Sauvignon Blanc.

Citește și: Vă interesează vinul alb?Descoperi Sauvignon Blancs aromat , delicioase Pinot Blancs , și vinuri Riesling delicioase .

Cele mai bune vinuri Cheval Blanc în 2021 (inclusiv note de degustare, prețuri)

Iată câteva dintre vinurile noastre preferate Chateau Cheval Blanc - perfecte pentru băut sau ca un cadou de vin !1. Colecția verticală Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru

Colecția verticală Chateau Cheval Blanc, Saint-Emilion Grand Cru

Colecția verticală Chateau Cheval Blanc este alcătuită dintr-o sticlă din fiecare an din 1945 până în 2010, cu excepția 1956, 1963, 1965 și 1991 - anii în care nu se produceau recolte.

Aceasta este cea mai bună șansă de a gusta cel mai bun din Cheval Blanc!

Prețul colecției verticale Chateau Cheval Blanc din 1945, Saint-Emilion Grand Cru: 131.020 dolari2. Societatea civilă 2008 din Cheval Blanc „Saint-Emilion de Cheval Blanc”, Saint-Emilion

2008 Societatea civilă a calului alb

Un amestec Merlot și Cabernet Franc, acest vin minunat din denumirea St Emilion prezintă eleganța aromelor profunde de fructe.

Podeaua pădurii, sosul de prune asiatice, coacăzele negre, fructele dulci și notele de condimente asiatice domină nasul. Gustul are un corp mediu, cu un final fructat lung.

Prețul anului 2008 Societe Civile du Cheval Blanc „Saint-Emilion de Cheval Blanc”, Saint-Emilion: 1.094 dolari

Recomandat