Blog

Carménère (regiuni viticole, gust, cele mai bune vinuri 2021)Băuturi

Ce este special la misteriosul strugure Carmenere și vinul roșu delicios făcut din acesta?

Deși strugurii Carmenere au provenit din Bordeaux, este aproape dispărut acolo și se cultivă în principal în Chile astăzi.

Să începem și să aflăm tot ce trebuie să știm despre acest soi de struguri - inclusiv istoria sa fascinantă, unde este cultivat,note de degustare, și cel mai bun vin Carmenere de cumpărat în 2021!Lecturi suplimentare

Profitați la maximum de investițiile inteligente în vin folosind acest lucru Ghid final pentru investiții în vin.

Acest articol conține

 • Ce este Carmenere?
 • O scurtă istorie a lui Carmenere
 • Unde este cultivată Carmenere?
 • Carmenere Struguri și Viticultură și Vinificație
 • Note de degustare Carmenere și împerechere alimentară
 • În ce diferență Carmenere de Merlot?
 • Cele mai bune vinuri Carmenere de cumpărat în 2021
 1. Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere, Cachapoal Valley, Chile, 2013
 2. Errazuriz Kai Carmenere, Valea Aconcagua, Chile, 2013
 3. Santa Carolina Herencia Carmenere, Peumo, Chile, 2014
 4. Montes Purple Angel Carmenere, Valea Colchagua, Chile, 2017
 5. Francois Lurton Hacienda Araucano Alka Carmenere, Valea Colchagua, Chile, 2015
 6. Tenuta San Leonardo Carmenere, Trentino-Alto Adige, Italia, 2010
 7. Santa Rita Pehuen Carmenere, Apalta, Chile, 2013
 8. San Pedro Tierras Moradas Carmenere, Maule Valley, Chile, 2017
 9. Ca 'del Bosco Carmenero Sebino Rosso IGT, Lombardia, Italia, 1998
 10. Antiyal Carmenere Vinedo Escorial, Maipo Valley, Chile, 2015
 • Are Carmenere Age bine?

Ce este Carmenere?

Ce este Carmenere

Carmenere este un soi de struguri roșii francezi care este cultivat în principal în Chile și o cantitate mai mică în Italia și Bordeaux.

Produce un vin roșu aromat și acru. Este unul dintre cele șase soiuri de struguri de vin utilizate în amestecul roșu Bordeaux - în afară de Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon și Malbec. (Citit mai multe despre vinul Malbec Aici.)


Numele „Carmenere” înseamnă „Crimson” - ceea ce este potrivit, deoarece vinul are o nuanță superbă de rubin adânc. Se mai numește Biturica și Grand Vidure.

Citeste mai mult: Îngădui aceste sticle de șampanie de clasă mondială care sunt ideale pentru a bea și a investi! Nu uitați să le serviți paharele de șampanie potrivite .


Încercați și aceste cocktailuri cu vin - Sangria și Mimoza .


Strugurele Carmenere are o istorie misterioasă. Să explorăm.


O scurtă istorie a lui Carmenere

O scurtă istorie a lui Carmenere

Se credea anterior că soiul Carmenere era o clonă de Cabernet Sauvignon.

Au existat alte teorii nefondate conform cărora soiul Carmenere este un strugure antic din Spania.

După testarea genetică din 2013, s-a dovedit că strugurii provin din regiunea Medoc din Bordeaux, Franța. În Bordeaux, a fost folosit istoric ca struguri de amestecare și cultivat în principal în denumirea Pessac Leognan.

Soi de struguri Carmenere s-a dovedit a fi descendenții lui Murai și Cabernet Franc. (Interesant este că Carmenere, Cabernet Sauvignon și Merlot sunt toți descendenții Cabernet Franc.)


În 1867, o ciumă de filoxeră a distrus podgoriile din Bordeaux. Acest lucru a avut un impact deosebit asupra viței Carmenere, iar vinificatorii francezi au ales să nu le replanteze. A fost un strugure dificil de cultivat în climatul moderat de la Bordeaux și o investiție financiară riscantă pentru vinificatorii. Au ales să își concentreze energia asupra altor vinuri amestecate din Bordeaux, care erau mai ușor de produs și mai profitabile.

Ani mai târziu, în 1994, după ce se credea că strugurii Carmenere au dispărut din cauza ciumei filoxerei, a fost descoperit înflorind în Chile de către ampelograful francez Jean-Michel Boursiquot!

Vinificatorii chilieni numiseră din greșeală soiul de struguri „Merlot Peumal” după Valea Chiliană Peumo.

Se pare că viticultorii au adus accidental butașii de viță de vie în Chile în jurul anului 1850. Ei credeau că importă Merlot!

Astăzi, Uniunea Europeană încă nu permite importul vinului Carmenere etichetat ca Grand Vidure. Acest lucru se datorează faptului că numele „Grand Vidure” este încă sinonim cu Cabernet Sauvignon.

Citește și: Aflați cele mai bune vinuri Sauvignon Blanc de încercat în 2021 !

Verificați și alte vinuri albe - Zinfandel și Riesling .

Unde este cultivată Carmenere?

Podgoria chiliană

Deoarece este un strugure atât de agitat, o plantare Carmenere va înflori doar în anumite țări și regiuni.

Chilian Carmenere ocupă 98% din toate vinurile Carmenere produse la nivel mondial. În Chile, este cultivat în principal în Valea Colchagua și Valea Maipo.

 • Valea Colchagua: Aceasta este o vale centrală la poalele munților Anzi din Chile. Valea Colchagua face parte din Valea Rapel mai mare, alcătuită din văile Colchagua și Cachapoal. Are un climat cald, înmuiat de o briză oceanică și de precipitații ocazionale - perfecte pentru cultivarea Carmenere.
 • Valea Maipo: Valea Maipo se află la sud de Santiago și a fost descrisă ca fiind Bordeauxul Americii de Sud. Centrul Maipo este locul în care se cultivă cea mai mare parte din Carmenere și Cabernet Sauvignon.

Veți găsi, de asemenea, o zonă mai mică de plantații Carmenere în Franța și Italia.

 • Franţa: În regiunea Medoc, cantități mici (4 hectare) de struguri sunt plantate la Chateau Mouton Rothschild din Pauillac și Chateau Clerc Milon.
 • Italia: Veneto și Fruili-Venezia sunt principalele regiuni Carmenere.

Celelalte țări în care Carmenere este cultivată în cantități mult mai mici sunt Noua Zeelandă, SUA, Australia, Africa de Sud și Argentina.


Citeste mai mult: Aflați vinurile de top din cele frumoase Regiunea viticolă Chianti in Italia. Dacă sunteți dornici de vinurile franceze, verificați !

Viticultură și vinificație a strugurilor Carmenere

Viticultură și vinificație a strugurilor Carmenere

Carmenere se descurcă bine în Chile, deoarece preferă climele mai calde. Căldura verii trebuie să continue în toamnă pe măsură ce strugurii se coc, așa că toamnele reci sunt un lucru nepermis pentru podgoria Carmenere.

Cu toate acestea, dacă clima este prea fierbinte, acești struguri roșii suferă, afectând gustul. De asemenea, căldura excesivă va face ca nivelurile de alcool să fie prea mari.

O podgorie Carmenere va excela în solul bine drenat, care este stâncos cu lut. Dacă pământul este prea adânc sau prea fertil, atunci strugurii nu se vor coace corespunzător.

Când vine vorba de vinificație, majoritatea vinurilor Carmenere suferă fermentație malolactică, precum și îmbătrânire în butoaie de stejar francez. Vinul Carmenere învechit timp de minimum cinci ani, cu cel puțin doi ani în butoaie de stejar, câștigă statutul de vin Gran Reserva.


Citește și: Verifica asta ghid la îndemână despre vinul roz !

Note de degustare Carmenere și împerechere alimentară

Note de degustare Carmenere și împerechere alimentară

Carmenere are o aciditate naturală ridicată și este un vin roșu fructat și bine echilibrat. Are note distincte de ardei ierboși și arome de fructe roșii.

Când Carmenere este folosit ca struguri de amestecare și amestecat cu struguri precum Cabernet Franc sau Merlot, vinul are adesea arome de fructe negre și fructe de pădure. Carmenere are taninuri moi și un gust plăcut și rafinat.

Acum, Carmenere și Merlot sunt struguri roșii cu suficiente asemănări încât au fost confuzi unul pentru celălalt în trecut. Dar au și câteva diferențe marcate. Să vedem ce sunt.


Citeste mai mult: Între timp, încercați aceste cocktailuri exotice de șampanie inclusiv un Kir Royale !

În ce diferență Carmenere de Merlot?

În ce diferență Carmenere de Merlot?

Vița de vie Carmenere durează mai mult timp pentru a se coace și are un sezon de creștere mai lung decât o face Merlot.

Au un aspect izbitor de similar - chiar și frunzele de viță de vie au o formă similară. Un truc pentru a spune dacă vița este Merlot sau Carmenere este să te uiți sub frunză. Partea inferioară a unei frunze Merlot va fi albă, în timp ce partea inferioară a frunzei Carmenere va avea o nuanță roșie.

Atât Carmenere, cât și Merlot sunt de culoare violet închis, cu arome bogate de piper și fructe. Cu toate acestea, în timp ce Merlot prezintă fructe negre, Carmenere are arome distincte de fructe roșii. În plus, vinul roșu Merlot are mai multe tanini decât are Carmenere.


Deci, ce sticle de vin Carmenere ar trebui să adăugați la colecția dvs. de vinuri?

Cele mai bune vinuri Carmenere de cumpărat în 2021

Cele mai bune vinuri Carmenere de cumpărat în 2021

Găsirea celor mai bune sticle de Carmenere pentru băut sau pentru cadou poate fi o provocare - așa că am făcut cercetarea pentru dvs.1. Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere, Cachapoal Valley, Chile, 2013

Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere, Cachapoal Valley, Chile, 2013

Acesta este un vin amestecat delicios de Carmenere și o cantitate mică de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Este un vin îndrăzneț, cu taninuri moi și fructe negre. Adăugarea Cabernet Sauvignon adaugă o aromă de stejar vinului.

Prețul Concha y Toro Carmin de Peumo Carmenere, Valea Cachapoal, Chile, 2013: 140 USD

Recomandat