Blog

Cele mai bune mărci de vin 2021 (Franța, Italia, SUA, Australia, Germania)Băuturi

Căutați cele mai bune mărci de vin din lume?

Este posibil să fi întâlnit sute de vinificatori din prestigioasele regiuni viticole din Franța, SUA, Italia, Germania, Australia și altele.

Dar ce mărci veți alege? Și, cum alegi cele mai bune vinuri din portofoliul lor?

Nu vă faceți griji. Vom face acest lucru incredibil de ușor pentru dvs.

În acest articol, veți descoperi cele mai bune 10 mărci de vinificație și vinurile lor de top. Veți găsi, de asemenea, cea mai ușoară modalitate de a cumpăra sticle de vin de la ele - indiferent dacă doriți să clincați pahare pentru a sărbători o ocazie sau să investiți în vinuri pe termen lung.
Lecturi suplimentare

Vrei să știi totul despre vin rosu ca Beaujolais Nouveau sau șampane rafinate ca Dom Perignon? De asemenea, explorați cele mai bune moduri de a proiecta perfectul pivniță pentru colecția dvs. de vinuri!

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a accesa o anumită secțiune)

Cele mai bune mărci și vinuri din lume 2021


 1. Château Lafite Rothschild
 • Château Lafite Rothschild, Pauillac
 • Carruades de Lafite, Pauillac
 1. Penfolds
 • Penfolds Grange
 • Penfolds Bin 311 Chardonnay
 1. Marchesi Antinori
 • Tignanello
 • Solaia
 1. Louis Roederer
 • Raw Premier
 • Cristal
 1. Harlan Estate
 • Harlan Estate 2010
 • Harlan Estate 2005
 1. Crama Egon Müller, Scharzhof
 • 2016 Scharzhofberger Riesling Kabinett
 • Scharzhof Riesling QbA
 1. Vultur țipător
 • 2016 Screaming Eagle, The Flight
 • Screaming Eagle 2001
 • Screaming Eagle Sauvignon Blanc 2011
 1. Domaine de la Romanée-Conti
 • 2007 Grands-Echezeaux, Domaine de la Romanée-Conti
 • La Tâche, Domaine de la Romanée-Conti
 1. Domaine Etienne Guigal
 • Côte-Rôtie, La Mouline, E. Guigal
 • Côte Rôtie, La Turque, E. Guigal
 1. Sampanie Moet Chandon
 • Dom Perignon
 • Moet Imperial

Să ne scufundăm.

Cele mai bune mărci și vinuri din lume 2021

Am ales manual primele 10 mărci din cele mai bune regiuni de vinificare și două dintre cele mai interesante vinuri ale acestora.
1. Château Lafite Rothschild (Bordeaux)

Château Lafite Rothschild este o proprietate clasificată de vinuri First Growth din Bordeaux renumită pentru vinurile sale roșii scumpe. Podgoria de 112 hectare este împărțită în trei: dealurile din jurul castelului, platoul Carruades și 4,5 hectare în Saint Estèphe din apropiere.

Principalele soiuri de struguri sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot.

Château Lafite Rothschild, Pauillac

Acest vin roșu chinezesc Bordeaux este fabricat din 80-95% Cabernet Sauvignon, 5-20% Merlot , și până la 5% Cabernet Franc și Petit Verdot (cu excepția anilor 1994 și a anilor 1961). Este rafinat, plin de corp, tanic și are note caracteristice de fructe de padure întunecate, pământ, cedru și condimente de cutie de trabucuri.

Carruades de Lafite, Pauillac

Al doilea vin al lui Château Lafite își datorează numele grupului de parcele din platoul Carruades, lângă vița de vie a castelului pe vârful dealului. Este un amestec de 50-70% Cabernet Sauvignon, 30-50% Merlot, 0-5% Cabernet Franc și Petit Verdot.


Chiar dacă are caracteristici similare cu Grand Vin, are o personalitate unică datorită unei proporții mai mari de Merlot și a parcelelor din care provine. Este catifelat și elegant, cu arome de fructe de padure coapte, tutun dulce, cacao și condimente maro.2. Penfolds (Australia)

Penfolds , fondată la Adelaide în 1844, este unul dintre cei mai vechi producători de vin din Australia. Acestea urmează trei stiluri distincte de producție a vinului - o singură podgorie, o singură regiune, mai multe regiuni și amestecuri varietale. Soiurile de struguri predominante sunt Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir , Pinot Gris , Chardonnay și Riesling .

Penfolds Grange

Penfolds Grange este un amestec multi-regiune, multi-varietal și este considerat pe scară largă ca un obiect de colecție. Acest echivalent australian First Growth este fabricat în principal din struguri Syrah și un procent mic de Cabernet Sauvignon și are un preț peste 500 USD.

În ceea ce privește experiența Grange, o sticlă de Bin 95 Grange Shiraz 2014 este picantă, intensă și are indicii de stejar și tanin copt. În ceea ce privește prețul, un Penfolds Grange vă va costa peste 500 USD.

Penfolds Bin 311 Chardonnay

Bin 311 Chardonnay folosește fructe provenite din dealurile Adelaide, Tasmania și Tumbarumba. Acest vin oferă aciditate minerală, arome citrice și arome complexe de crème brûlée, nectarină albă coaptă și fructe de piersici, spre deliciul oricărui pasionat de vin.

Yattarna Chardonnay 2016 cu migdale prăjite are arome de fructe de piatră și vanilie.3. Marchesi Antinori (Italia)

Marchesi Antinori este o cramă italiană a cărei istorie datează din anii 1300. Principala podgorie se află în denumirea Chianti Classico din Florența, deși vinificatorul are activități în alte țări.

Tignanello

Tignanello este cel mai faimos dintre vinurile lui Antinori. Își ia numele de la o podgorie de 47 de hectare din moșia Santa Cristina. Este fabricat din 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon și 5% Cabernet Franc și este iubit pentru aciditate, prospețime și austeritate.

Tignanello este un favorit printre investitorii de vin. De exemplu, vintage 2016 (la prețul de aproximativ 80 USD) s-a apreciat cu peste 15% pe an de la lansare.

Solaia

Solaia sau „cea însorită” este o podgorie de 10 hectare lângă Tenuta Tignanello in Chianti Classico. Vinurile roșii toscane cu același nume sunt fabricate din 75% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc și 20% Sangiovese. Are arome pământești și arome de stejar, tutun, ciocolată, fructe negre, piele și fum.

Cu peste 250 de dolari, este mai scump decât vinul său suror Tignanello, dar este la fel de popular printre investitori. Vintage 2016 s-a apreciat cu peste 8% anual de la lansare.4. Louis Roederer (Șampanie)

Louis Roederer este o casă de șampanie cu sediul în Reims, Franța, și este una dintre ultimele companii de familie rămase, încă conduse de Roederers. Domeniul vinicol este întins pe 240 de hectare în trei districte Champagne: Montagne de Reims, Côte des Blancs și Vallée de la Marne.

Raw Premier

Această șampanie elegantă, non-vintage, combină patru vinuri de epocă într-un amestec de 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir și 20% Pinot Meunier. Este delicios de cremos, cu caracteristici de pâine prăjită și migdale.

Cristal

Prima Prestige Cuvée (top Champagne) din regiune a fost realizată de Louis Roederer în 1876 pentru a satisface cerințele țarului Alexandru al II-lea. Astăzi, acest Cuvée este produs prin amestecarea a 40% Chardonnay și 60% Pinot Noir.

Acest vin cu textură mătăsoasă are aciditate, arome fructate, o calitate minerală și note de fructe albe și citrice.

Acesta este considerat pe scară largă ca unul dintre cele mai populare șampane în care să investească și să colecteze. Anul 1996 a avut mai mult de patru ori mai mult ca valoare de la lansare.5. Harlan Estate (Napa Valley)

Harlan Estate este un producător de vinuri din Napa Valley, California, care produce amestecuri în stil Bordeaux. Domeniul Napa Valley are 40 de acri de viță de vie cu un 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 8% Cabernet Franc și 2% Petit Verdot.

Vinurile Cabernet Sauvignon sunt unul dintre cele mai scumpe și venerate din regiunea Napa Valley.

Harlan Estate 2010

Magnificul Harlan Estate 2010 este bogat și corpolent, stratificat cu fructe roșu închis și negru, cuișoare, mentol și note de piele. Acest vin din Napa Valley este cel mai bun după 3-5 ani de vârstă a sticlei și bea mult în următorii 30 de ani.

Harlan Estate 2005

Harlan Estate 2005 este un amestec roșu Napa Valley în stil Bordeaux, cu un stil opulent, fructat. Veți găsi note de mure, afine, violete, flori de primăvară și creion de plumb cu un finisaj neted. Lăsați acest vin Napa Valley să se încălzească în paharul dvs., pentru a-l gusta la cel mai bun farmec!6. Crama Egon Müller, Scharzhof (Germania)

Weingut Egon Müller, Scharzhof, este o cramă germană deținută de o familie din subregiunea Văii Saar din Mosel, în Germania. Este deținut de vinificatorul Egon Müller IV și lucrează exclusiv cu struguri Riesling.

Ați fi întâlnit vinurile excepționale făcute în podgoria lor Scharzhofberg de lângă Wiltingen.

Vinurile Weingut Egon Müller sunt vândute la prețuri de neegalat și sunt apreciate de unii drept „Romanée-Conti din Riesling”. Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese are un preț mediu de 13.000 de dolari.

În același timp, ei vând, de asemenea, o serie de vinuri la prețuri mai accesibile, cum ar fi Egon Muller Scharzhof Qualitats Riesling 2017 vândut la peste 50 USD.

2016 Scharzhofberger Riesling Kabinett

Acest Riesling este luxuriant și complex pe palat, cu o calitate minerală pe bază de plante, completată de note de fructe de pădure, pământ, mosc și mere. Oferă un nas foarte clar și proaspăt, cu arome picante. Deși are un gust delicios când este consumat tânăr, are și un mare potențial de îmbătrânire.

Scharzhof Riesling QbA

Vinul Scharzhof QbA face o introducere excelentă în Egon Muller Rieslings. Strugurii săi provin din podgoriile Saarburg și Wawern din Müller și din podgoriile Wiltinger Braunfels și Kupp. Acest vin ușor, dar intens, are un gust care prezintă arome de var și ardezie și un gust de piersic.

7. Vulturul țipător (Valea Napa)

Screaming Eagle Winery and Vineyards este situat în Oakville, în regiunea viticolă Napa Valley. Vinurile lor de cult Napa Valley sunt produse în cantități limitate (doar aproximativ 500 de cazuri pe an) și au prețuri ridicate. Aceste podgorii din Napa Valley sunt plantate cu Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și o cantitate mică de Sauvignon Blanc.

Totul a început când agentul imobiliar, Jean Philips, a început să achiziționeze parcele de vie selectate în anii 1980. Mai târziu, principalul operator de podgorie din Napa Valley, Robert Mondavi, a îndemnat-o să treacă la vinificație. Așadar, în 1992, Screaming Eagle și-a început afacerea cu vinul cu prima recoltă a vinului Heidi Barrett.

2016 Screaming Eagle, The Flight

Acest vin roșu din Napa Valley este făcut din struguri Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon. Este plin de corp, rafinat și expresiv, punctat cu note de măsline negre, lavandă, alune, mure și violete.

Screaming Eagle 2001

Doar 450 de cazuri din acest amestec de Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc Napa Valley sunt realizate într-un an. Opac cu o nuanță spectaculoasă densă de albastru-violet, acest vin intens din Napa Valley prezintă creme de cassis, note florale și lemn dulce.

Screaming Eagle Sauvignon Blanc 2011

Screaming Eagle Sauvignon Blanc este considerat cel mai scump Sauvignon Blanc vândut vreodată la un preț mediu de 5.900 USD +. (Cabernet Sauvignon ridică în medie 3.600 USD). Doar 30 de cazuri sunt produse într-un an și sunt vândute „în interior” și unor fani fideli selectați ai mărcilor.

Vintage 2016 este un alb uscat, cu o culoare paie care oferă citrice, litchi, praf de pușcă și note minerale pe nas. Este plin de corp, cu aciditate ridicată și un finisaj de piper alb pe palat.


Recomandat