Articol

Cele mai bune vinuri de vară pentru 4 iulie și dincoloBăuturi

4 iulie înseamnă începutul sezonului de vară; de aici înainte sunt zile leneșe, grătare și vacanță pe plajă. La fel cum dorim căpșuni suculente, rulouri de homar cu unt și burgeri sărutați cu cărbune, palatele noastre caută vinuri care să completeze mușcăturile de vreme caldă și mentalitatea în afara biroului. Iată câteva vinuri preferate de vară din întreaga lume pentru o seară de artificii și nu numai.


Spumante

Bulele sunt deseori salvate pentru ocazii de sărbătoare, dar un bun bun este incredibil de prietenos cu mâncarea, mai ales cu mâncăruri prăjite sau sărate - perfecte pentru picnicuri de pui prăjite sau pentru plajă.Crémant de Limoux

Amabilitatea lui Coté Mas

Din Limoux, o zonă considerată locul de naștere al vinului spumant, un Crémant de Limoux oferă multe dintre aceleași calități delicioase ca Champagne, dar la un preț convenabil.

Iti recomandamCremant de Limoux Brut de Partea Mas , Languedoc, FranțaȘampanie

Amabilitatea lui Charles Heidsieck

Dacă este adevărat șampanie pe care ți-l dorești, un blanc de albi, care este realizat cu 100% chardonnay, oferă note frumoase de fructe proaspete, împreună cu tonuri de brioche și textura respectivă de mousse-y de nedescris.

Iti recomandamBlanc de Blancs de Charles Heidsieck , Champagne, Franța


alb

Albii au deja cache atunci când iau în considerare vinurile de vară, dar depășesc unele dintre opțiunile clasice de fructe pentru ceva, zippy, acid și îndrăznim să spunem, sărat. Zgomotul răcoritor vă va surprinde gustul.
Muscadet

Amabilitatea lui La Pepie

Cunoscut pentru mineralitatea sa slabă și notele sale saline, muscadetul este perechea de vis a oricărei stridii. Mulți producători îmbătrânesc vinurile - pe drojdie - pentru a conferi vinului un pic de rotunjime și corp.

Iti recomandamLa Pepie Muscadet Sevre și Maine Sur Lie de Domaine de la Pepiere , Loire, FranțaTxakoli

Amabilitatea lui Txakolia Ameztoi

Efectul foarte ușor de txakoli din regiunea bască din Spania face un vin intrigant din punct de vedere textural. Este adesea turnat de la o înălțime mare dintr-un porron, care arată ca un decantor cu gât lung, pentru a aeriza și elibera aromele. În timp ce l-ați putea turna într-un pahar, mulți patroni din barele de pinxtos se revarsă din porron direct în gura prietenilor lor.


Iti recomandamGetariako Txakolina de Ameztoi Txakoli , SpaniaVin verde

Amabilitatea Casei de Mouraz

Deși se crede că acest vin tânăr este adesea numit în mod eronat „verde” datorită nuanței sale de verde pal, Vinho Verde se referă de fapt la regiunea din Portugalia în care este produs. La fel ca un txakoli, poate prezenta cel mai ușor spritz pe limbă, lămâie, tei și ardezie.

Iti recomandamVin verde biotit de Antonio Lopes Ribeiro , Vinho Verde, PortugaliaMosel Riesling

Amabilitatea lui Günther Steinmetz

Luați în considerare riesling de la Mosel în Germania echivalentul vinului cu berile de sesiune. De obicei, cu un conținut scăzut de alcool - acestea se situează la aproximativ 8% sau 9% ABV - sunt produsele perfecte în timpul zilei. Frumusețea rieslingului este că se desfășoară în termeni de stil, de la uscat la os până la dulce, așa că există ceva care se potrivește cam tuturor gusturilor.


Iti recomandamRiesling Wintricher Geierslay by Günther Steinmetz , Mosel, GermaniaAssyrtiko

Amabilitatea Domaine Sigalas

Santorini găzduiește soluri vulcanice, ceea ce conferă assyrtiko, unul dintre soiurile cheie din regiune, un strat unic de gust sub notele de citrice și piersici. Este proaspăt, dar complex și cântă din climatul mediteranean din care provine.

Iti recomandamAssyrtiko de Sigalas Estate , Santorini, GreciaVermentino

Amabilitatea La Mora

Unul dintre vinurile albe nefericite ale Italiei, vermentino este ca prietenul ușor pe care doriți să vă relaxați pe plajă toată ziua. Mărul Golden Delicious se întâlnește cu caise și caprifoi, dar acidul strălucitor și fâșia de mineralitate îl împiedică să fie plictisitor.

Iti recomandamVermentino de Boabele negre , Maremma Toscana, Italia


Roz

Amabilitatea lui Bonterra

Cel mai strâns asociat cu Provence, rozele este acum produs în toată lumea. Mai mult decât un simplu vin, a devenit un stil de viață, dar nu porniți lucrurile roz la fel de bine ca un gustator la piscină; există câteva rozuri serioase, demne de mâncare, acolo.

Caz elocvent: Sanford , Roz de Pinot Noir, Sta Rita Hills, CA. De culoare ușor arămie, notele de căpșuni sălbatice și cireșe sunt mai sărate decât dulci, iar corpul mediu înseamnă că va rezista până la răspândirea de pe 4 iulie.


Pentru un roz care te duce de la prânz până la ora aperitivului, Bonterra , Rosé, județul Mendocino, CA este o alegere ușoară, dar delicioasă. Căpșuni coapte, rodie, pepene verde și câteva note florale ușoare sunt înșelătoare de complexe.

Iti recomandamROSE OF PINOT NOIR BY SANFORD , STA RITA HILLS, CA

ROSÉ BY BONTERRA , JUDETUL MENDOCINO, CA


Net

Oferă roșii mari și îndrăznețe o pauză pentru sezon și explorează stiluri mai deschise, care prezintă fructe și condimente nuanțate.Cotes du Rhone

Amabilitatea lui M. Chapoutier

Amestecurile roșii din sudul Rhôneului sunt adevărate plăceri ale mulțimii; oarecum suculente, oarecum condimentate, au structură și corp fără a deveni copleșitoare. Garnacha prosperă în regiune și aduce fructe în amestecul de piper și condimente de copt, care completează carnea la grătar.

Iti recomandamBelleruche de M. Chapoutier , Côtes du Rhône, FranțaSyrah

Amabilitatea Gramercy Cellars

Natura mofturoasă a lui Syrah a făcut-o subordona vinurilor roșii pentru o vreme, dar nu trece cu vederea acest gustator piperat. Fructe roșii, tonuri de prune și o mulțime de condimente se potrivesc cu taninurile catifelate care fac din aceasta o împerechere ideală pentru friptură. Deși soiul este cel mai strâns asociat cu Rhone-ul de Nord, vinificatorii statului Washington îl consideră unul dintre strugurii lor superstar.

Iti recomandamEast East by Pivnițele Gramercy , Columbia Valley, WashingtonChianti Classico

Amabilitatea lui Castello di Albola

O revoluție a calității în renumita regiune a reorientat multe dintre ofertele acestui DOCG istoric. Sangiovese, în toată gloria sa de piper negru-trandafir, este un vin aromat minunat, care se potrivește cu mirosurile de vară capace care ies din grădini.

Iti recomandamChianti Classico de Castelul Albola , Toscana, ItaliaCinsault

Amabilitatea Fierarului

Folosit inițial ca struguri de amestecare, mai mulți vinificatori, în special cei din Africa de Sud, acordă acestui strugure un rol principal în îmbutelierea monovarietală. Este ușor, suculent și proaspăt, cu fructe de fructe de pădure strălucitoare și un caracter cam roșu.

Iti recomandamBarebones de The Blacksmith, Paarl, Africa de Sud


- CE ESTE UN SOMMELIER? -

- GHID DE DEGUSTARE A VINURILOR CA UN PRO -


Recomandat