Blog

Vinul Barbera (stiluri, prețuri, cele mai bune vinuri 2021)

Doriți să explorați totul despre vinul Barbera și cele mai bune sticle pentru a adăuga la colecția dvs. de vinuri?

Barbera este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Italia cu origini care datează de peste 700 de ani. Vinul roșu făcut din acest strugure rezistent este suculent, ușor și ușor de băut.

Barbera nu a avut niciodată faima sau complexitatea vinurilor Nebbiolo și Dolcetto mai celebre din aceeași regiune. Cu toate acestea, vinificatorii se concentrează astăzi pe scoaterea în evidență a bogăției fructate și a expresiilor de struguri conduse de terroir.

Cum se transformă vinificația Barbera astăzi? Care sunt cele mai bune sticle de vin Barbera pe care ar trebui să le cumpărați?

Acest articol vă va ajuta să aflați tot ce trebuie să știți despre vinul Barbera și soiul de struguri - istoria acestuia, profilul aromelor, tehnicile de vinificare, cele mai bune vinuri Barbera de cumpăratcel mai simplu mod de a le cumpăraîn 2021.Lecturi suplimentare

Doriți să explorați alte vinuri roșii? Consultați acest articol superinformativ pe Cele mai iconice vinuri roșii de care să te uiți! Sau pășiți în lumea încântătoare a albilor prin Acest ultim ghid al vinului alb!

Acest articol conține

 • Strugurele și vinul Barbera
 • Viticultură și vinificare Barbera Wine
 1. Soiul de struguri Barbera
 2. O scurtă istorie a vinului Barbera
 • Regiunile vinului Barbera
 • Gustul Barberei
 • Combinarea de alimente cu vinul Barbera
 • Cele mai bune vinuri Barbera din 2021
 1. Roberto Voerzio Riserva Pozzo dell'Annunziata Barbera d'Alba
 2. Coppo Family Reserve, Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG
 3. Bella Grace Vineyards Barbera
 4. Giacomo Bologna Braida Ai Suma, Barbera d'Asti
 5. Charles Smith CasaSmith Cervo Barbera
 6. Bodega Herrero Cerezo Altos de San Isidro Reserva Barbera
 7. Giacomo Conterno Vigna Francia Barbera d'Alba
 8. Ferma Drift 'Gift Horse' Barbera
 9. Giacomo Conterno Cerretta Barbera d'Alba

Strugurele și vinul Barbera

Strugurele și vinul Barbera

Barbera este o delicioasă vin rosu care se produce predominant în Piemont, Italia.

Strugurele roșu Barbera conferă vinului o nuanță violetă profundă, aproape neagră.


Se utilizează predominant pentru a crea vinuri roșii varietale. Acest strugure italian este folosit ocazional și pentru vinurile amestecate.

În ultimii ani, soiul de struguri Barbera a călătorit peste tot în lume și a făcut ca și alte țări să fie acasă. Pe lângă Piemont, strugurii Barbera sunt acum cultivați în Italia, Argentina, SUA și chiar Africa de Sud.


Să ne scufundăm în călătoria sa fascinantă!

Lecturi suplimentare:

Doriți să descoperiți alte vinuri celebre din Piemontese, precum spumantul Asti Spumante ? Sau verificați această gamă incredibilă de vinuri roșii italiene delicioase !


O scurtă istorie a vinului Barbera

O scurtă istorie a vinului Barbera

Totul a început în dealurile din Monferrato, Piemont, Italia. Înregistrările catedralei din 1246 ale frumosului oraș italian arată că podgoriile au fost închiriate pentru a cultiva soiul de struguri Barbera.

Barbera este un strugure rezistent care se poate menține chiar și în condiții mai puțin ideale.

În anii 1800 și 1900, mulți vinificatori italieni s-au mutat în Statele Unite, luând cu ei soiul de struguri Barbera. Barbera a fost plantată în California până când interdicția a lovit și, din păcate, multe dintre aceste podgorii istorice au fost distruse.

În 1986, vinul Barbera a experimentat destul de scandal în Piemontul său natal. Când au găsit vinul prea slab, Giovanni și Daniele Ciravegna (producători italieni de vin) i-au adăugat ilegal metanol. Acest lucru a sfârșit prin uciderea a peste 30 de persoane și orbirea altora.

După acest accident, guvernul italian a înăsprit restricțiile și reglementările care guvernează vinificarea în regiune.
Astăzi, din fericire, strugurii roșii Barbera sunt cultivați cu atenție, iar vinul este produs folosind tehnici moderne și sigure, care sunt continuu îmbunătățite

Viticultură și vinificare Barbera Wine

Strugurele Barbera produce recolte mari chiar și atunci când condițiile nu sunt perfecte.

Dar, dacă vița de vie nu este tăiată suficient de des și este lăsată în voia sa, va deveni sub control. Acest lucru afectează calitatea strugurilor.

Deși poate prospera în aproape orice fel de vie solurile, strugurii Barbera preferă solurile calcaroase care conțin carbonat de calciu sau un amestec de sol și argilă, numit argilos.

Deoarece Barbera este un vin cu aciditate ridicată, vinificatorii folosesc câteva tehnici pentru a-i înmuia gustul și a crea un vin Barbera mai echilibrat.

 • Vița de vie este recoltată toamna, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, când strugurii sunt mai maturi. Strugurii maturi sunt mai dulce cu niveluri mai scăzute de acid.
 • Uneori se amestecă cu un soi de struguri cu aciditate scăzută.
 • O altă metodă utilizată pentru a înmuia vinul este fermentarea în butoaie de stejar. Fermentarea vinului Barbera butoaie de stejar îi conferă o aromă de stejar cu un iz de condiment.


Regiunile vinului Barbera

Regiunile viticole din Barbera sunt răspândite în lumea veche și în regiunile viticole din lumea nouă.

Acum, termeni precum „lumea veche” și „lumea nouă” pot fi confuzi.New World Barbera vs. Old World Barbera - Care este diferența?

Pur și simplu, „lumea veche” se referă la vinul fabricat în Europa, iar „lumea nouă” se referă la vinul făcut oriunde altundeva!

Old World Barbera este un vin tradițional italian, extrem de acid și destul de tartru.

Vinul New World Barbera, în special în California și Africa de Sud, tinde să fie plin de corp și are un gust mai fructat decât Old World Barbera.

Să aruncăm o privire asupra diferitelor regiuni viticole în care se produce vinul Barbera astăzi.1. Italia

A. Piemont

Vin Barbera: Piemont
Podgoria din Piemont

Piemontul este locul de naștere al strugurilor Barbera. Și, majoritatea celor mai bune vinuri provin de la producătorii Barbera din regiunea Piemont.

Piemontul este casa strugurilor Nebbiolo sau Barolo și a faimosului Barbaresco vin!

Cele mai renumite denumiri DOC și DOCG din regiunea Piemont sunt d’Asti Barbera DOCG, Nizza Barbera DOCG și Barbera d’Alba DOC.

 • Barbera d'AstiDOCG este centrul istoric al vinului Barbera și produce un soi complet, cu peste 90% struguri Barbera. Restul de 10% este realizat din struguri Dolcetto, Freisa sau Grignolino.
 • Nizza DOCG este o subzonă d'Asti, dar a primit propriul statut DOCG în 2014. Spre deosebire de d'Asti, varietatea Nizza este fabricată din struguri 100% Barbera și are o perioadă lungă de îmbătrânire în butoaiele de stejar - pentru a atenua aciditatea Barbera struguri.

(De asemenea, Nizza Monferrato este un oraș renumit pentru vinul său italian - un loc pe care fiecare pasionat de vin ar trebui să-l viziteze!)

 • Barbera d’Alba DOCnu produce la fel de mult vin ca celelalte podgorii din regiune. Cu toate acestea, vinurile Barbera d’Alba sunt de înaltă calitate, cu o aromă intensă de fructe și o culoare închisă.

B. Lombardia

Lombardia din nordul Italiei este, de asemenea, cunoscută pentru cultivarea viței sale Barbera.

Unul dintre cele mai delicioase vinuri Barbera din Lombardia provine de la Oltrepò Pavese DOC. Specialitatea este că unele dintre aceste vinuri sunt făcute în stil frizzante (semi-spumant).

Vinul are o nuanță frumoasă purpurie profundă și are gust de fructe de pădure bogate și coacăze. Unele struguri Barbera cultivate în Lombardia sunt, de asemenea, utilizate ca parte a amestecurilor de vinuri de masă.

C. Emilia-Romagna

Barbera este produsă în cantități mici în Emilia-Romagna, vecină cu regiunea Piemont, deși nu este principalul vin din regiune.

Colli Piacentini Barbera DOC este un excelent exemplu de vin bun Barbera din această regiune. Este fabricat din struguri 100% Barbera, ceea ce conferă vinului o culoare rubinie strălucitoare și, la fel ca și Barbera Lombardy, are gust de fructe de pădure.

D. Sardinia și Sicilia

Trei zone din Sardinia cultivă struguri Barbera - Cagliari, Oristano și Sassari.

În Cagliari, soiul de struguri este cunoscut sub numele de Barbera Sarda și este folosit în principal ca struguri adăugați pentru a crește aciditatea altor amestecuri.

În insula Sicilia, strugurii Barbera sunt de obicei folosiți în amestecul Perricone.2. Africa de Sud

A. Cape Town

Vinul Barbera: Durbanville Wine Valley
Valea Vinului Durbanville

Strugurele Barbera a fost importat pentru prima dată în Africa de Sud din Italia la începutul secolului al XX-lea și plantat în Durbanville Wine Valley la ferma de vinuri Altydgedacht.

Strugurii Barbera se cultivă și astăzi acolo, iar Altydgedacht produce un soi 100% Barbera. Vinul roșu se maturează peste un an într-un butoi de stejar.

B. Overberg

Overberg din provincia Western Cape este locul în care se produc majoritatea vinurilor din Africa de Sud.

Soiul Barbera este cultivat într-o podgorie mică - Drift Wine Estate - și este folosit pentru a face un vin 100% Barbera numai atunci când recolta este perfectă.3. Statele Unite

A. California

Vin Barbera: California, Valea Centrală
Valea Centrală

Barbera a fost adusă în Statele Unite în secolul al XIX-lea de imigranții italieni.

California este una dintre principalele regiuni care cultivă acest strugure italian și produce o Barbera puțin mai dulce decât omologii săi italieni. Și, majoritatea soiului de struguri Barbera din California este plantat la poalele Sierra.

Veți găsi, de asemenea, un festival anual al Barberei în județul Amador (o regiune din zona de la poalele Sierra), unde oamenii vin din tot statul pentru a gusta vinul Barbera din Amador.

Napa, Sonoma și Valea Centrală produc, de asemenea, vinuri varietale Barbera. În toată California, strugurii au fost folosiți ca o componentă de amestec în vinurile de ulcior.4. Argentina

Strugurele Barbera au ajuns în Argentina la fel ca în America de Nord - împreună cu imigranții italieni.

A. Mendoza

Vin Barbera: Mendoza
Crama Mendoza

Chiar dacă vinificatorii Mendoza se concentrează pe strugurii ușori, cu coaja roz, aceștia cultivă și struguri din familia Barbera și îi folosesc în primul rând pentru vinuri amestecate.

B. San Juan

Regiunea viticolă San Juan, la umbra munților Anzi, este cunoscută pentru Malbec. Dar în ultimii ani, aici a fost plantată și Barbera.

Vă întrebați cum are gust un pahar de Barbera roșie?


Gustul vinului Barbera

Gustul vinului Barbera

Soiul de struguri Barbera produce un aciditate ridicată, vin cu tanin scăzut, care este de obicei mediu până la corp cu un gust ușor de fructe de pădure.

Vă veți bucura de arome de căpșuni și zmeură într-o Barbera matură. Când sunteți tânăr, puteți lua și arome intense de mure.

Gustul Barberei poate diferi, în funcție de durata de maturare a vinului și de fermentarea în butoaie de stejar sau nu.

Vinurile Barbera mai tinere au o aromă de fructe de padure proaspete și tind să fie mai moi cu o culoare roșie aprinsă.

Vinurile Barbera mai vechi, care au fost maturate în butoaie de stejar, sunt dense și pline și au o structură tanică puternică. Barbera este un vin uscat și oscilează între 13% - 15% ABV.


Combinarea de alimente cu vinul Barbera

Combinarea de alimente cu vinul Barbera

Vinul Barbera se potrivește cel mai bine cu mâncarea bogată și consistentă. Serviți vinul cu Trufe - vedeta mâncărurilor din Piemont. Carnea de vânat, risotto și brânzeturile de fondue fac, de asemenea, parte din bucătăria bogată și indulgentă a Piemontului.

Aciditatea din Barbera funcționează bine cu aproape orice mâncare bogată, așa că majoritatea cărnii, ciupercilor sau sosurilor de brânză ar fi delicioase - cu niște verdeață înăbușită pe lateral!

Potriviți aroma naturală de fructe acide a vinului cu o plăcintă cu cireșe sau un desert cu zmeură!

Acum, pentru cea mai importantă întrebare: Ce vinuri Barbera ar trebui să cumperi?


Cele mai bune vinuri Barbera din 2021 (inclusiv prețuri, note de degustare)

Barbera este cel mai bine să bei tânăr. Deși Barbera nu este încă o investiție ideală pe termen lung, ar putea deveni una în viitor, datorită popularității sale în creștere!

Iată câteva vinuri Barbera grozave pe care ar trebui adaugă la colecția ta de vinuri .1. Roberto Voerzio Riserva Pozzo dell'Annunziata Barbera d'Alba, Piemont, Italia

Roberto Voerzio Riserva Pozzo dell

Este un vin uscat, neted, cu niveluri ridicate de aciditate. Acest vin îndrăzneț are note de cireș negru, afine și alte note de fructe întunecate, precum și un gust de vanilie stejar atunci când se maturizează.

Asociați această Barbera cu carne de vânat, precum și cu vițel sau miel.

Prețul mediu al Roberto Voerzio Riserva Pozzo dell'Annunziata Barbera d'Alba 2001: 151 USD2. Coppo Family Reserve, Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG, Piemont, Italia

Rezervația Coppo Family, Barbera d

Acesta este un vin cu tanin mediu. De asemenea, este destul de moale și are un gust de prune și gem.

Acesta este un vin rar și poate fi greu de găsit. Deci, dacă puneți mâna pe o sticlă, asociați-o cu rață sau alte păsări de vânat pentru a profita cu adevărat de ea!

Prețul mediu al Coppo Family Reserve, Barbera d'Asti Superiore Nizza DOCG 2009: 122 USD3. Bella Grace Vineyards Barbera, județul Amador, SUA

Bella Grace Vineyards Barbera, județul Amador, SUA

Această New World Barbera este realizată pe dealurile din Amador. Este bogat și neted, cu o mușcătură de tartă minunată la sfârșit. Acest vin vă oferă note aromate de zmeură, vișine și căpșuni, împreună cu delicioase nuanțe de vanilie și cafea.

Asociați această Barbera cu un miel fript la foc mic.

Prețul mediu al Bella Grace Vineyards Barbera 2016: 24 USD4. Giacomo Bologna Braida Ai Suma, Barbera d'Asti DOCG, Italia

Giacomo Bologna Braida Ai Suma, Barbera d

Această Barbera uscată are aciditate ridicată și niveluri scăzute de tanin.

Puteți gusta cu adevărat că acest vin a fost îmbătrânit în butoaie de stejar și că nu este delicat. Vinul are o nuanță de violet profund.

Asociați-l cu paste tajarin bune sau ceva jucaus cu o parte de verdeață fierte.

Prețul mediu al Giacomo Bologna Braida Ai Suma, Barbera d'Asti DOCG 2017: 70 USD5. Charles Smith CasaSmith Cervo Barbera, Wahluke Slope, SUA

Charles Smith CasaSmith Cervo Barbera, Wahluke Slope, SUA

Un alt vin din Lumea Nouă, acesta este ușor dulce, neobișnuit pentru o Barbera. Are o structură excelentă și arome de cireș roșu și coacăze roșii, combinate cu o bogată pământenie.

Asociați acest vin cu o mâncare de vită.

Prețul mediu al Charles Smith CasaSmith Cervo Barbera, Wahluke Slope 2014: 24 USD6. Bodega Herrero Cerezo Altos de San Isidro Reserva Barbera, Cafayate, Argentina

Bodega Herrero Cerezo Altos de San Isidro Reserva Barbera, Cafayate, Argentina

Acesta este un vin uscat bogat și intens din frumoasa vale Cafayate din nord-vestul Argentinei. Vinul este neted, cu o aromă de mure și prune și o aromă de fructe pământească.

Asociați acest vin cu o tocană de carne de vânat.

Prețul mediu al Bodega Herrero Cerezo Altos de San Isidro Reserva Barbera, Cafayate 2010: 25 USD7. Giacomo Conterno Vigna Francia Barbera d'Alba, Piemont, Italia

Giacomo Conterno Vineyard France Barbera d

Un alt Barbera clasic de la d'Alba DOC, acest vin este extrem de acid și îndrăzneț, cu un buchet bogat de arome de piele și stejar.

Acest vin are, de asemenea, o aromă fructuoasă, cu ciuperci de mure și afine.

Asociați această Barbera cu Anatra Farcita Alla Novarese, o mâncare tradițională de rață la cuptor din Piemont!

Prețul mediu al Giacomo Conterno Vigna Francia Barbera d'Alba, Piemont 1993: 107 USD8. Ferma Drift Farm „Gift Horse” Barbera, Overberg, Africa de Sud

Ferma Drift

Un vin Barbera din Africa - nu te-ai putea îndepărta de Italia natală a strugurilor, dar gustul merită!

Consumul acestei Barbera este o experiență intensă, deoarece strugurii sunt înmuiați la rece înainte de fermentare și maturiți în butoaie de stejar francez. Este un vin care îmbătrânește bine și are un gust dulce, pământesc.

Asociați acest vin cu un preparat din carne bogat și consistent.

Prețul mediu al The Drift Farm 'Gift Horse' Barbera, Overberg, 2015: 68 USD9. Giacomo Conterno Cerretta Barbera d'Alba, Piemont, Italia

Giacomo Conterno Cerretta Barbera d

Un vin clasic și sărat, acest Barbera d’Alba este neted și uscat. Cu o culoare violet intens, care are gust de prune, afine și cireșe, acest vin roșu are o aromă de piele și fum.

Împerecheați-l cu niște paste tajarin sau cu un fel de porc cu legume fierte.

Prețul mediu al Giacomo Conterno Cerretta Barbera d'Alba, Piemont, 2017: 74 USD

În ceea ce privește cumpărarea acestor vinuri, puteți întâlni o Barbera del Monferrato sau o Barbera d'Asti Superiore în magazinul dvs. de vinuri locale. Dacă locuiți în Piemont, ar fi bine să intrați într-una dintre crame și să ridicați o sticlă sau două.

Dar, dacă doriți să cumpărați mai multe vinuri de investiții greu de găsit pe termen lung?

Este crima și magazinul de vinuri o idee grozavă - pe lângă preluarea tuturor problemelor legate de selecția vinurilor, cumpărarea și depozitarea lor?

Iată cel mai simplu mod de a face acest lucru:

Recomandat