Blog

Asti Spumante (vinificație, preț, cum să cumperi, istorie)

Ești curios să afli totul despre Asti Spumante și să cumperi unul pentru colecția ta de vinuri?

Acest vin spumant italian, cu arome florale bogate, este o sărbătoare a bogatei moșteniri vinicole din Piemont.

Aduceți-l acasă pentru a bea cu prietenii și familia sau depozitați-l în beci pentru o mare bash de nunta. Cu siguranță veți deveni un favorit instantaneu al mulțimii în toate ocaziile speciale - pentru că nimeni nu este imun la farmecele sale!

În acest articol, vă vom spune tot ce trebuie să știți despre vinul Asti Spumante, practicile de vinificație, cele mai bune de cumpărat, prețurile și multe altele. Vă vom arăta, de asemeneacel mai simplu mod de a-l cumpăra!Lecturi suplimentare

Descoperi cele mai bune mărci de vin din lume în 2020. De asemenea, doriți să aflați mai multe despre Vinuri franceze

Acest articol conține:

(Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a trece la o anumită secțiune)

 • Ce este Asti Spumante?
 • Soiul Moscato Bianco
 • Procesul de vinificație Asti Spumante
 • Ce gust are Asti Spumante?
 • Perechi alimentare cu Asti Spumante
 • Potențialul de îmbătrânire al Asti Spumante
 • Cele mai bune vinuri Asti Spumante (cu prețuri)
 1. Cinzano Asti
 2. Martini & Rossi Asti
 3. Asti Spumante DOCG 2018 Cascina Fonda
 4. Ceretto Asti Spumante DOCG
 5. Contract De Miranda Asti Spumante
 6. Gancia Asti Spumante
 7. Fontanafredda Asti Spumante Dolce 2019
 8. Riccadonna Asti Spumant

Ce este Asti Spumante?

Ce este Asti Spumante?

Spumante (care înseamnă „vin spumant” în italiană) este un vin alb realizat cu struguri Moscato Bianco din ItaliaRegiunea viticolă a Piemontului. Producția sa se concentrează în principal în jurul orașului Alba și provincia Asti în nordul Italiei.

Deși soiul Moscato Bianco există în Italia de aproape o mie de ani, tradiția de a face vin spumant cu acesta este relativ recentă.

Spumantul Asti a fost produs pentru prima dată în 1870 de către vinificatorCarlo Gancia, care a studiat metodele de producere a șampaniei în șampanie regiunea viticolă din Franța .


Mai târziu, Asti Spumante a traversat Atlanticul către Statele Unite împreună cu soldați întoarși din al doilea război mondial care au dezvoltat un gust pentru vinul dulce care însoțea deserturile.

În 1993, a câștigat unStarea DOCG(mai multe despre asta în curând.) De atunci, cuvântul „Spumante” a fost eliminat de pe etichete, deși s-ar putea să vedeți „Asti Spumante” pe unele sticle din acest vin spumant italian.


Dar ce alcătuiește aroma delicioasă de fructe a acestui vin aromat?

Să ne uităm la soiul de struguri Moscato Bianco și terroirul în care este cultivat înainte de a trece la mai multe detalii despre vin.

Articole similare

Între timp, dacă doriți să știți cum să investiți în alte vinuri fine, cum ar fi un Dom Perignon din 1990, verificați Acest articol .


Sau, dacă doriți să vă extindeți colecția cu șampanie franceză și alte mărci de vin din întreaga lume, iată câteva dintre cele mai bune ar trebui să ia în considerare!

Soiul Moscato Bianco

Muscat Blanc à Petits Grains, cunoscut local sub numele de Muscat alb , este cea mai cultivată varietate din Italia. Este sursa aromelor unice și dulci ale Asti Spumante.Tipuri de struguri Moscato

Asti Spumante: tipuri de struguri Moscato

Muscat sau Moscato este o familie de struguri care include peste 200 de soiuri. Dar acești patru membri ai familiei de struguri Muscat sunt cei mai folosiți la producția de vin:

 • Muscat alb în cereale micisau italianulMuscat alb: Un strugure de vin alb produs în aproape toate regiunile viticole majore ale lumii
 • Muscat din Alexandria: Un strugure de vin alb care este, de asemenea, un strugure de masă popular
 • Muscat Ottonel: Un strugure pal mai potrivit pentru climatul mai răcoros din Europa Centrală și de Est
 • Muscat din Hamburg: LA vin rosu struguri care sunt folosiți în principal pentru a face vinuri de desert în SUA și vinuri de masă în China


O scurtă istorie a Moscato Bianco

Moscato Bianco își are originile în Grecia. Grecii l-au adus în Franța și ulterior în Italia pe căi maritime.

Boomul comerțului internațional din Europa secolului al XVII-lea a însemnat că Moscato Bianco a ajuns în mare parte, inclusiv în țări precum Australia și Africa de Sud.

În fiecare țară, acest strugure alb Muscat a luat un nume nou și forme și arome ușor diferite. Acesta este motivul pentru care veți întâlni o selecție variată de vinuri Moscato Bianco și vermuturi fortificate din întreaga lume.

Aici sunt cateva exemple:Regiunile producătoare de Moscato Bianco și varietatea vinurilor obținute din acesta

ÎnGrecia, țara sa de origine, soiul Moscato Bianco este folosit pentru a face Vin Doux Naturelle (un vin uscat, fortificat) pe insula Somos.

limba francezavinificatorii amestecă în primul rând acest soi cu alți struguri locali precum Grenache Blanc și Muscat din Alexandria pentru a crea vinuri fortificate și cu struguri Clairette Blanc pentru a face Clairette de Die.

Puteți găsi alte vinuri pe bază de Moscato Bianco înGermania, Australia și SUAde asemenea.

Cu toate acestea, strugurii aromat Moscato Bianco intră cu adevărat în propriul săuRegiunea viticolă a Piemontuluiîn poalele Alpilor italieni!

Și, vinul spumant marca italiană, Asti Spumante, este fabricat cu struguri Moscato Bianco culese 100% local, culese manual în această regiune.

Ce este special la această regiune viticolă?Terroirul Piemontului

Terroirul Piemontului
Podgoria din Piemont

Nord-vestul deluros al Italiei este înconjurat pe trei laturi de Alpi și este cea mai importantă regiune vitivinicolă a țării.

Majoritatea podgoriilor sale sunt situate în zonele reci și deluroase din Langhe și Montferrat, în provinciile învecinateAsti, Cuneo și Alessandria. Cele mai dens cultivate comune sunt Santo Stefano Belbo, Canelli, Calosso.

Aceste dealuri viticole din Piemont au fost desemnate ca fiindSitul Patrimoniului Mondial UNESCOpentru peisajul lor agricol natural și artizanal.

Zăcămintele de calcar și gresie ale pliurilor antice din Piemont fac din acesta un teren fertil pentru soiurile de struguri autohtoni precum Moscato Bianco și Nebbiolo.Arome și arome

Aromele complexe și delicioase din vinurile Bianco imită geografia și clima unică din Piemont.

Și veți găsi arome bogate de fructe, precum piersica și caise, cu indicii de bomboane și flori de iasomie în paharul dvs. Asti Spumante!

Deci, cum se face o sticlă de Asti Spumante din acești struguri delicioși?


Procesul de vinificație Asti Spumante

Vinurile Asti sunt clasificate caDOCG(denumirea de origine controlată și garantată), cea mai mare notă pentru o denumire de vin italiană. Aceasta înseamnă că vinul va fi fermentat pentru a avea niveluri de alcool între 7 și 9%.

De asemenea, implică faptul că toate vinurile Asti DOCG sunt fabricate numai din soi de struguri Moscato Bianco cultivat local.

Acest vin este fabricat folosind metoda Charmat cunoscută și sub denumirea de metodo Italiano sau metoda rezervorului.Metoda Charmat

Asti Spumante: Metoda Charmat

Acești struguri sunt recoltați atunci când nivelurile lor de zahăr și maturitate sunt optime și apoi zdrobiți. Sucul este transferat într-un rezervor etanș, sub presiune și amestecat cu drojdie pentru a începe procesul de fermentare.

Dioxidul de carbon, produs secundar al fermentației, este sub presiune și creează bule în spumă. Odată ce a atins nivelul de alcool necesar, fermentația este întreruptă brusc prin răcirea vinului și filtrarea excesului de drojdie.

Această metodă Charmat controlează nivelurile de alcool, dar reduce, de asemenea, bulbulitatea Asti Spumante. Spre deosebire de alte vinuri șampanie și spumante, nu există o a doua fermentare.

Și, în cele din urmă, acest vin aromat dulce, cu zahăr rezidual de 3 până la 5% este îmbuteliat.În ce este diferit Asti Spumante de alte vinuri spumante din Italia?

Probabil că nu veți comite o eroare de debutant la apel un vin spumant italian o șampanie Asti !

Dar subliniind diferențele subtile dintre diferitele bule italiene?

Este posibil să fie nevoie de citire.

Să înțelegem cum se remarcă Asti Spumante într-o cameră plină de alte vinuri spumante din regiune.

Vin spumant vs. Moscato d'Asti

Moscato d’Asti este verișoara cea mai apropiată a lui Spumante în orice mod posibil. Ambele sunt fabricate în regiunea Asti și împărtășesc aromele deserturilor fructate. Sunt clasificate DOCG și realizate folosind metoda Charmat.

Cu toate acestea, în timp ce ambele tipuri de vin sunt necesare pentru a menține un nivel mai scăzut de alcool decât majoritatea celorlalte vinuri spumante, Moscato d’Asti are un conținut de alcool foarte scăzut (5,5% ABV).

Mai mult, presiunea atmosferică a Asti Spumante (de 4 bari) îi conferă un fizz mai vibrant decât cei 2,5 bari din producția Moscato d’Asti. Tinde să aibă o sclipire blândă, aproape invizibilă.

Vin spumant vs. Prosecco

Prosecco pe bază de struguri Glera (din regiunea cu același nume) este rezultatul a sute de ani de istorie a vinului.

De asemenea, este realizat folosind metoda Charmat, dar apoi este supus unuifermentare secundarăîn sticlă ca în regiunea Champagne sau în cea spaniolă, Cava. Acest lucru îmbunătățește bule și alcool.

Spumante vs. Franciacorta

Acest vin din Lombardia a debutat (relativ târziu) în 1961, dar este cunoscut pentru că folosește „metodo classico” (sau metoda clasică) pentru a face vin alb spumant. Acest lucru conferă vinului un salt suplimentar, nuci și cremă.

În acest sens, seamănă cu „frizzante” (vin roșu ușor frizant) din aceeași regiune, Lambrusco.

Se face cu un amestec de struguri Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Bianco.

Ce gust are Asti Spumante?

Ce gust are Asti Spumante?

Asti Spumante este de culoare galben-auriu pal și are o frizură ușoară, cu note de miere. Aroma sa distinctă de piersici coapte și flori de salcâm vă va transporta direct la o vie însorită din Piemont!

Veți găsi indicii de coajă de mandarină și unt cremos în straturile complexe și bogate ale acestui vin Moscato.

Acest preferat peren străluceste cu aciditate clară, conținut scăzut de alcool și arome dulci și fructate, făcându-l un plus tentant la masa de desert.


Perechi alimentare cu Asti Spumante

Un pahar răcit de Asti Spumante poate fi servit ca aperitiv sau ca produs de curățare a gustului între feluri de mâncare. Acest sclipitor este, de asemenea, un plus neobișnuit la unele cocktail-uri, cum ar fi o mimoză.

Încercați să înmuiați bile de pepene galben și pepene galben în Spumante pentru o salată simplă de fructe.

Cu dulceața și conținutul scăzut de alcool, vă veți putea bucura de un Asti alături de o farfurie asiatică fierbinte și picantă.

În mod tradițional, acest vin aromat a fost preferatul desertului. Puteți să o împerecheați cu un fel de mâncare complexă și bogată, cum ar fi o plăcintă cu var de chei sau o patiserie încântătoare. Merge la fel de bine cu tartele de fructe de padure si inghetata!

Mulți fani ai vinului sfătuiesc să nu beți Spumante cu ciocolată, deoarece mănâncă dulceața proaspătă a vinului. Dar dacă vă simțiți deosebit de decadent, niște căpșuni acoperite de ciocolată cu niște Asti răcite sunt exact ceea ce aveți nevoie pentru o împrăștiere romantică!

Potențialul de îmbătrânire al Asti Spumante

Odată îmbuteliat, Asti Spumante este în vârstă de două luni. Dar nu fermentează mai mult în sticlă. Cel mai bine este să beți cât mai tânăr posibil. Acest lucru îl face o selecție excelentă în ultimul moment pentru o petrecere sau cadouri.

Cu toate acestea, a sticlă bine depozitată din Asti poate durapână la patru ani.

Acum veți găsi sticle Asti Spumante fabricate de mai mulți producători de vin și lichior. Dar care sunt cele mai bune pe care ar trebui să le obțineți?


Cele mai bune vinuri Asti Spumante (cu prețuri)

Iată ce este mai bun din acest sclipitor de vară delicios pe care ar trebui să îl luați în considerare colecția de vinuri .1. Cinzano Asti

Cinzano Asti Spumante

Moștenirea Cinzano de a face vinuri și vermuturi italiene rafinate datează de aproape trei secole. În 1776, au devenit furnizori de vin la curtea regală din dinastia Savoia. Și pe insistența lor, vinurile spumante Cinzano au început producția comercială la mijlocul secolului al XIX-lea.

Beți-l pentru gustul său distinctiv, intens, cu o lovitură florală și de salcâm, și un finisaj de piersică și salvie.

Cinzano Asti Preț:

7,89 USD - 12,99 USD (pentru 750 ml)2. Martini & Rossi Asti

Martini & Rossi Asti

Martini & Rossi fabrică Martini & Rossi Asti Spumante de clasă mondială din 1863. Acestea sunt situate strategic în regiunea Piemont, aproape de cele mai bune podgorii Moscato Bianco din Asti și Alba. Au produs amestecuri fine de vinuri Martini și Rossi Asti și Prosecco.

Luați o sticlă de Martini și Rossi Asti pentru a vă bucura de aromele clasice cremoase, florale și aciditatea acestui vin italian fin.

Martini & Rossi Asti Price:

8,97 USD (pentru 750 ml)3. Asti Spumante DOCG 2018 Cascina Fonda

Asti Spumante DOCG 2018 Cascina Fonda

Înființată în anul 1963, Cascina Fonda obține struguri de înaltă calitate din podgoriile din comunele Mango și Neive. Lunga lor listă de etichete include atât vinuri brut (extra uscate), cât și vinuri dulci.

Domeniile Cascina Fonda au început să producă soiul Asti în 1993 și au îmbuteliat două loturi de vin aromat de atunci.

Asti Spumante DOCG 2018 Cascina Fonda Price:

18 până la 34 USD (pentru 750 ml)4. Ceretto Asti Spumante DOCG

Ceretto Asti Spumante DOCG

Vinificatorul Ceretto a început să producă vinuri din proprietatea lor din Alba în anii 1930. Astăzi, a treia generație a familiei conduce cu mândrie patru crame și creează 17 vinuri.

Călătoria lor de a face Asti Spumante a început în 1977 cu struguri Moscato de la Santo Stefano Belbo e Calosso comune.

Ceretto Asti Spumante DOCG Preț:

14 până la 18 USD (pentru 750 ml)5. Contractul De Miranda Asti Spumante

Contract De Miranda Asti Spumante

Acest producător de vinuri din Canelli este cea mai veche casă „metodo classico”. A fost fondată în 1867 și se mândrește cu 45 de hectare de podgorii și producție masivă de 200.000 de sticle de vin și lichior în fiecare an.

Contratto produce 2000 de sticle de Spumante în fiecare an. Are o vârstă de până la două luni în sticlă și poate fi păstrat încă patru ani în condițiile potrivite pentru pivniță.

De Miranda Asti Spumante Contract de preț:

141 USD (pentru 750 ml)6. Gancia Asti Spumante

Gancia Asti Spumante

Vinurile Gancia a fost fondată în 1850 de Carlo Gancia, „tatăl vinului spumant italian”.

Cu indicii de fructe exotice, salvie și miere, acest vin dulce și fructat de la Gancia este doar o înghițitură de istorie!

Gancia Asti Spumante NV Preț:

10 până la 13 USD (pentru 750 ml)7. Fontanafredda Asti Spumante Dolce 2019

Fontanafredda Asti Spumante Dolce 2019

Istoria casei Fontanafredda începe cu povestea de dragoste a regelui Vittorio Emanuele II și a Rosa Vercellana (la bela Rosin). El a cumpărat moșia cadou pentru ea în 1858, care a fost moștenită de copiii lor.

Vinurile lor Asti DOCG, fidele tradiției mândre din Piemont, sunt fabricate folosind metoda Charmat și îmbuteliate o dată pe an.

Fontanafredda Asti Spumante Dolce 2019 Preț:

10 până la 25 USD (pentru 750 ml)8. Vin spumant Riccadonna Asti

Riccadonna Asti Spumant

Fondată în 1921, Riccadonna este unul dintre cei mai mari producători de vin dulce Asti. În istoria sa de un secol, Riccadonna și-a stabilit numele pe piețele internaționale, amplificând aromele unice ale Piemontului. Iar Asti Spumante este o continuare a aceleiași moșteniri.

Nu lăsați prețurile sale mici să vă păcălească. Deoarece Asti de la Riccadonna poate da o grămadă de vinuri rare și unele dintre băuturile spirtoase preferate din lume să alerge pentru banii lor!

Riccadonaa Asti Vin Spumant Preț:

7 până la 12 USD (pentru 750 ml)

Acum, care este cel mai bun mod de a cumpăra aceste vinuri?

Puteți găsi cele mai multe dintre aceste vinuri Asti în magazinele de vinuri și băuturi spirtoase de tip boutique și în portalurile online.

Cu toate acestea, având în vedere cererea în continuă creștere a sticlelor italiene, pe piață nu lipsesc sticlele contrafăcute. Indiferent dacă cumpărați o sticlă pentru o sărbătoare sau adăugați sticle Asti Spumante la portofoliile dvs. de investiții de vin, pur și simplu nu vă puteți risca să cumpărați vinuri duplicate.

În plus, trebuie să vă asigurați că parcurgeți fiecare detaliu al produsului și că plătiți prețul corect pentru fiecare sticlă.

Nu vă faceți griji. Puteți cumpăra cu ușurință un Asti Spumante și alte vinuri cu ajutorulun de încredere companie de investiții în vincaWine Club.

Este cel mai simplu mod de a nu numaiCumpără,dar deasemeneastocați și vindeți vinurile dvs. autentice și fine.

Iată cum.


Recomandat