Articol

Retrospectiva restaurantului 2010

Deirdre Bourdet

2010 va intra în istoria Napa drept Anul restaurantului. Am văzut nu mai puțin de doisprezece restaurante noi deschizându-și ușile la o jumătate de kilometru unul de celălalt, făcând din regiunea din centrul orașului noul punct fierbinte de servire a văii. Fiecare nou sosire a adus ceva special scenei alimentare care este demn de remarcat. Iată ideea mea foarte subiectivă despre ceea ce fiecare nou loc a făcut pentru Napa, în ordine aproximativ cronologică.

1. Grace’s Table . Echipa de soți și soții Mauro și Nancy au transformat spațiul modern Elements într-un restaurant de cartier confortabil, cu prețuri de cartier, satisfăcând mâncarea globală de confort și o primire călduroasă la micul dejun, prânz și cină. Nimeni altcineva din oraș nu pompează varietatea de gemuri de casă, pâine, tocănițe, burgeri, tamale, gnocchi și salate la prețuri accesibile, cum fac acești tipi.

2. Oenotri. Nativii din Napa Valley, Tyler Rodde și Curtis De Fede, au readus bucătăria regională autentică din sudul Italiei în orașul natal, după ce s-au întâlnit lucrând la restaurantul Oliveto din Oakland. Pizza lor napoletană pe lemne sunt, în umila mea părere, cele mai bune din țara viticolă. Iar lista de vinuri, alcătuită de un extraordinar Sur-Lucero cu față de bebeluș, include o colecție interesantă de descoperiri italiene la prețuri pe care toată lumea le poate permite.

3. Casa C . C Casa a adus stil pe piața publică Oxbow. Designul său elegant, elegant și fabulosul salon de taco în aer liber dau un nou ton clădirii, iar meniul său complet delicios, fără gluten, cu tacos proaspete, salate și pui de rotiserie a inspirat și mai multă creativitate culinară în Oxbow. C Casa a devenit primul comerciant din sala principală care a servit micul dejun în timpul săptămânii și a obținut un premiu Bib Gourmand de la Michelin după ce a fost deschis mai puțin de șase luni.

Patru. Bistro Sabor . Ariel Ceja și familia sa de forță a naturii au deschis acest restaurant / sediul social târziu în fostul spațiu First Squeeze. Bucătăria produce mâncăruri de stradă latino-americane contemporane gustoase, cum ar fi pupusas, quesadillas, tostadas, churros și tacos la prețuri modeste, dar cel mai mare cadou al lui Bistro Sabor pentru Napa este acțiunea sa târzie - deschisă până la miezul nopții în timpul săptămânii și la 2:00 în weekend, cu DJ și dans de salsa în fiecare sâmbătă seara.

carpediem.jpg 5. Barul de vinuri Carpe Diem . Cum este posibil ca Napa să nu aibă un bar de vinuri elegant, cu un meniu complet de mâncare internațională pentru vin, înainte ca acești tipi să se deschidă în iunie? Nu știu, nu-ți pasă, pentru că Stephanie și Scott Kendall au foșnit ceva pentru toată lumea aici: salate și supe sănătoase, glisoare delicioase delicioase, pâini plate perfect crocante inspirate din toate colțurile lumii, brânzeturi, carne, carne de vită Kobe corndogs și deserturi. Și, la fel de important, atât meniul alimentar sezonier, cât și lista de vinuri globale eclectică de Steve Distler se schimbă cu o regularitate răcoritoare.

6. Bui Bistro. Sunt convins că Patrick Bui și-a adus pregătirea franceză clasică și moștenirea vietnameză la Napa doar pentru mine. Toate felurile mele de mâncare vietnameză preferate sunt aici - pho, salate de varză, farfurii de vermicelli, pește cu argilă, carne de vită agitată - precum și o serie de noi favorite, cum ar fi confita sa de rață cu 5 condimente, salata de flori de banană cu para bosc și dulce și aripi acide de Saigon. De parcă asta nu ar fi fost suficient pentru a câștiga o stea de aur, lista sa de vinuri conține vinuri europene greu de găsit, cum ar fi grüner veltliner austriac și Riesling alsacian.

7. Morimoto Napa . Ca și în, Chef de fier Morimoto. ‘Nuff a spus ... cu excepția faptului că nu este adevărat. Bucătăria japoneză cu accent este uimitoare și complet unică. Faima Chefului de Fier atrage tot felul de oameni pe care nu i-am mai văzut în centrul orașului Napa și a menținut scena restaurantului fierbinte în fiecare seară a săptămânii.

8. Graham’s Takeout . Graham’s în Oxbow Market a pus capăt lipsei de alimente preparate de casă, sănătoase, gata de a merge în centrul orașului. Legumele de sezon, fructele de mare și cerealele sunt toate reprezentate în salatele pregătite, care sunt făcute proaspete zilnic și vândute în volum.

9. Dim Sum Charlie’s . Este posibil ca această remorcă / camion de mâncare Airstream să nu îndeplinească cu adevărat criteriile pentru un restaurant, dar rareori se mută de la baza sa de acasă în curtea coproprietarului Andrew Siegal, lângă șinele de cale ferată First Street. Spațiul este împodobit cu muzică ambientală, încălzitoare și vele de umbră pentru socializare, gustare și găzduire (BYO) în orele mici - un alt avantaj imens pentru scena tradițională de noapte târzie moartă. Proprietarii inconștienți ai lui Dim Sum Charlie au coordonat, de asemenea, o nouă petrecere lunară de camioane cu mâncare gourmet la ei, organizată în prima vineri a fiecărei luni. Și, desigur, DSC servește singurul dim sum din Napa Valley, realizat de una dintre cele mai importante case dim sum din San Francisco.

fishstory.jpg 10. Povestea peștelui . Fiind un oraș cu vin renumit pentru Cabernet Sauvignon, restaurantele Napa nu au încercat cu adevărat să urmeze traseul fructelor de mare ... până la finalizarea clădirii Riverwalk de pe malul vestic al râului Napa. Fish Story pune peștele pe primul loc, servind răsuciri regionale americane pe mâncăruri clasice din fructe de mare, toate făcute cu specii durabile aprobate de acvariul Monterey Bay.

unsprezece. Ca’ Momi . Un alt restaurant italian poate să nu pară revoluționar, dar acest mic de la Oxbow Market împinge total plicul cu meniul lor autentic de plăcinte luate din clasicele populare în pizzeriile din Italia și selecția lor imensă de produse de patiserie și cookie-uri tradiționale italiene. Nimeni altcineva din țara vitivinicolă nu oferă o gamă atât de extraordinară de delicioase italienepufuri cremșicookie-uri.

12. Rotise și Vin. Bucătarul celebru Tyler Florence nu a ales cel mai fantezist nume pentru prima sa aventură Napa, dar, după cum se spune, dovada este în budincă. Meniul său și lista de vinuri sunt ambele intrigant diferite. Aveam sardine la grătar cu remouladă Old Bay și fenicul fiert, alături de ouă de pui Jidori diavolate cu șuncă caramelizată și sherry și o salată de quinoa roșie perfect executată cu sfeclă prăjită, fistic, persyon fuyu și avocado ... spălate de un Lagrein din Alto Regiunea Adige din Italia.

Acest tip de masă nu se mai întâmpla în Napa înainte. Dar toate acestea s-au schimbat.


Recomandat