Articol

10 fapte care trebuie cunoscute despre vinurile din CaliforniaBăuturi

California și-a consolidat reputația ca fiind una dintre cele mai venerate regiuni vinicole din America, dar cât de mult știi cu adevărat despre vinul din California? Am adunat câteva fapte interesante despre Golden State și vinăriile sale care vă pot surprinde.

Vinificația are o lungă istorie în stat

Istoria vinificației din California a început încă din anii 1700, când misionarii din Spania aduceau viță de vie cu ei pentru a produce vin pentru comuniune. Soiul, cunoscut sub numele de struguri de misiune, a prosperat până în jurul anului 1880. Deși California de Sud a fost epicentrul vinului în prima jumătate a anilor 1800, coloniștii au fost inspirați să se îndrepte spre nord în timpul goanei după aur (1848-1855), punând bazele regiunile celebre de astăzi, cum ar fi Napa și Sonoma.

Interzicerea aproape a distrus industria; o lacună a legii a permis vinificația casnică, dar odată cu creșterea cererii de struguri, cultivatorii au smuls soiurile de calitate superioară și mai scumpe în favoarea strugurilor mai ieftini. Odată ce legea a fost abrogată, un nou program de viticultură și enologie de la Universitatea din California Davis a încercat să reînvie industria deteriorată. Creșterea a fost lentă, dar după Judecata de la Paris din 1976 - unde vinurile din California au primit premii ridicate și și-au învins omologii francezi - statul a primit o încredere, precum și adrenalina, iar industria a înflorit.

Cabernet Sauvignon în Napa Valley, prin amabilitatea Winery Louis M. Martini

Există 139 de AVA-uri - Cu mai multe de venit

Începând din mai 2019, există 139 de zone viticole americane (AVA) în stat, cu struguri crescuți la nord până la Shasta și la sud până la Valea Temecula . Conform legislației statului, vinurile etichetate ca „California” trebuie să conțină 100% fructe cultivate în stat și trebuie să fie produse și în California. Dacă un vin poartă un nume AVA pe etichetă, 85% din struguri trebuie să provină din denumirea menționată. Pe măsură ce vinificatorii continuă să-și înțeleagă terroirul, sunt propuse continuu noi AVA-uri, cum ar fi AVA-ul West Sonoma Coast.

Podgoriile găzduiesc numeroase struguri internaționali

Există peste 100 de soiuri diferite de struguri cultivate în California, iar numărul continuă să crească. În timp ce chardonnay este cel mai popular soi, urmat de cabernet sauvignon, nu este neobișnuit să se găsească struguri indigeni din alte țări, cum ar fi albariño din Spania, touriga nacional din Portugalia și barbera din Italia, presărate în toate podgoriile. În plus, podgoriile de zinfandel, considerate struguri de patrimoniu americani, continuă să prospere și conțin unele dintre cele mai vechi viță de vie - multe de peste 100 de ani - din țară.


Vine Old Vine Zinfandel la Dry Creek Vineyard, prin amabilitatea Dry Creek Vineyard

Niciun alt stat din SUA nu produce mai mult vin

Golden State este de departe cel mai mare producător de vin american. Conform Raportului California Crush din 2018, 4.282 mii tone au fost recoltate în 2018. Majoritatea erau struguri roșii cu 2.448 mii tone și albi au constituit 1.834 mii tone. California are, de asemenea, cel mai mare număr de vinării din țară, cu 4.501 la ultimul număr, care cuprinde aproape jumătate din vinăriile din întreaga țară. Oregon și Washington , care deseori flip-flop între locul doi și al treilea, fiecare are doar aproximativ 800 de moșii.

Regiunile vinicole din California întâmpină oaspeții cu brațele deschise

Cu abundența de spa-uri, pensiuni și stațiuni de lux din regiunile vitivinicole din California, statul este o escapadă perfectă pentru iubitorii de vin. Camerele de degustare întâmpină oaspeții pentru degustări de vinuri și experiențe unice, în timp ce restaurantele Wine Country impresionează prin bucătăria locală de sezon. De fapt, San Francisco și vecinătatea reprezintă acum cea mai mare densitate a celor trei unități cu stea Michelin din țară.


Amabilitatea lui J Vineyards

Statul are unele dintre cele mai luxoase camere de degustare ale țării

Vorbind de degustare de vinuri, California are unele dintre cele mai luxoase și interactive experiențe de degustare de vin din țară. Napa, în special, a văzut spații inovatoare care includ ateliere practice, oportunități de împerechere de alimente și vinuri și spații de design-forward deschise în ultimii ani, dar toate regiunile viticole din California oferă ceva special. Nu există un loc mai bun pentru a explora nuanțele de cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir sau chiar soiuri mai puțin cunoscute decât într-una din numeroasele săli de degustare din California Wine Country.

Sala de degustare Clos Du Val din Napa, datorită Clos Du Val

Statul are clime diverse

În sus și în jos pe lungimea statului, variațiile climatice permit soiurilor populare precum pinot noir și zinfandel - precum și soiurilor de struguri mai puțin cunoscute - să înflorească. În general, starea este însorită și caldă, dar diferențele distincte creează diversitatea strugurilor. Podgoriile din apropierea Oceanului Pacific se bucură de un efect de răcire din apă și în locuri precum Sfânta Barbara si Coasta Sonoma , ceața joacă, de asemenea, un rol esențial în moderarea temperaturii strugurilor. Mai multe situri de vale interioară, cum ar fi Poalele Sierra și Central Valley, primesc, de asemenea, un control similar al temperaturii de la alte corpuri de apă, cum ar fi râurile și lacurile. Viile de pe deal, pe de altă parte, prosperă la soare, dar strugurii își păstrează echilibrul prin vânturi răcoroase.


Edna Valley Vineyard, San Louis Obispo, prin amabilitatea Steve Orozco / E. & J. Gallo Winery

Sezonul de creștere este de obicei lung și constant

În cea mai mare parte a statului, cele mai abundente ploi tind să se întâmple din octombrie până în martie, moment în care viticultorii văd de obicei spargerea mugurilor. Ploile abundente de primăvară târzie ar putea amenința mugurii delicati, precum și mucegaiul și ciuperca de la umiditate, dar dacă natura cooperează, așa cum se întâmplă adesea în California, strugurii ar trebui să se relaxeze într-o vară lungă și caldă. Recolta începe de obicei la mijlocul lunii septembrie și se încheie câteva săptămâni mai târziu. Desigur, lucrurile fluctuează în diferite părți ale statului, dar, în general, vremea din California îl face un loc ideal pentru creșterea strugurilor cu un sezon lung.

Paso Robles, prin amabilitatea JuliaOgrydziak / WineCountry Media

Vinurile din California sunt cele mai cunoscute la nivel internațional

Când alte țări se gândesc la vinul american, cel mai probabil se referă la vinul din California. 90% din vinul american exportat în alte părți ale lumii - 142 de țări, mai exact - provine din California.

Este un loc minunat pentru a afla despre vin - sau chiar pentru a deveni vinificator

Pentru cei care doresc să devină ei înșiși vinificatori, nu există un loc mai bun pentru a obține o educație decât în ​​California Wine Country. În plus față de experiențele practice la crame, universități precum Sonoma State și University of California-Davis oferă unele dintre cele mai cuprinzătoare programe de educație despre industria vinului.

Viță de vie Pinot Noir în Sonoma, prin amabilitatea JuliaOgrydziak / WineCountry Media

Deși fiecare regiune viticolă din California este unică, din Valea Anderson la Monterey , Paso Robles la Valea Temecula , California în ansamblu este un loc de premieră pentru producerea și degustarea vinului de clasă mondială.- French Wines vs. California Wines: Care este diferența -

- Napa to Sonoma: Două itinerarii epice ale țării vinului -


Recomandat